Misjonær som forgrep seg på barn: “Jeg var besatt av demoner og husker ikke å ha forgrepet meg”

matthew-lane-durham20 år gamle Matthew Lane Durham som ble omtalt av Søkelys i september i fjor etter at han hadde blitt pågrepet for seksuelt misbruk av en rekke gutter og jenter i alderen 6 til 10 år ved et kristent barnehjem i Nairobi fortalte i retten onsdag at han var uskyldig fordi han var besatt av en ond ånd, og at denne tvang han til å forgripe seg på små afrikanske barn. Durham som var 19 år gammel når han forgrep seg på et titalls barn  står tiltalt for 17 tilfeller av voldtekt eller seksuelt misbruk av mindreårige. Overgrepene skal ha skjedd når 19 åringen utførte misjonsarbeid ved Upendo barnehjem i Kenya. 20 åringen risikerer å sitte fengslet på livstid dersom han blir funnet skyldig.

Det var bestyreren for barnehjemmet som konfronterte 20 åringen med det man mente var upassende oppførsel overfor barna. 20 åringen benektet da anklagene, men i ettertid Matthew-Lane-Durham-Facebook2hevdet Durham at det var en demon ved navnet Luke som er ansvarlig for overgrepene. “Et øyenvitne skal ha sett meg under påvirkning av demonen,” skal 20 åringen ha forklart.
I følge Durhams forklaring skal (demonen) Luke ha kommet til ham om natten og jeg har ingen erindringer av å ha forgrepet meg på barna, de sier det har skjedd og derfor må det ha vært en ond ånd. Jeg var ikke på noen god plass,” forklarte Durham videre. I retten ble det avspilt flere videoopptak der grunnleggeren av barnehjemmet gjentatte konfronterer Durham med anklagene mens 20 åringen gjentatte ganger svarer at han ikke husker å ha begått seksuelle overgrep. Under konfrontasjonen ber Matthew Durham gjentatte ganger bestyreren om å være tålmodig mens han prøver å huske hva som hadde skjedd og etter flere avhør innrømte 20 åringen at han hadde tatt med barna inn på baderommet og gjort noe med dem. “Jeg var redd, fortalte 20 åringen i retten siden de stilte spørsmålstegn meg min hukommelse, fortale Durham til juryen. Guttens forsvarer, Stephen Jones sa i retten at videoopptakene og den håndskrevne tilståelsen ble skrevet under press, fordi de hadde fratatt Durham hans pass, satt han i isolasjon og truet med å overlevere ham til lokalt politi dersom han ikke tilstod. Flere av de seksuelt misbrukte barna forklarte seg i lukket rett om hvordan Durham forgrep seg på dem, heter det i en uttalelse fra retten. Det er ventet at både aktoratet og forsvaret vil holde sine avsluttende prosedyrer fredag. I følge ansatte ved barnehjemmet skal flere av de utsatte barna ha fått psykiske traumer etter misbruket og det er viktig at disse møtes med omsorg og forbønn.