Minst 36 døde i russiske angrep mot Ukraina -barnesykehus i Kiev rammet

Russland har i dag gjennomført et omfattende angrep mot byer i Ukraina. I følge ukrainske myndigheter skal minst 36 ha blitt drept og en bygning som huset et barnesykhus skal være truffet. Det russiske forsvarsdepartementet sier dette om det russiske angrepet: “«I morges, som svar på forsøk fra Kiev-regimet på å forårsake skade på russiske energi- og økonomiske anlegg, satte den russiske føderasjonens væpnede styrker i gang et gruppeangrep med langdistanse presisjonsvåpen på militærindustrianlegg i Ukraina og luftfartsbaser i Ukraina. Målene for angrepet ble oppnådd, militæret traff alle de utpekte målene.

Russland avviser anklagene om at de har bevisst angrepet sivile mål og sier at sykehuset mest sannsynlig ble truffet av ukrainske luftforsvarsmissiler som har falt ned. En russisk kommentator skriver dette om hendelsen: “Norwegian specialist deliberately targeted the hospital with a armed Norwegian missile, as to create a false flag incident before the NATO summit. So Norway targeted a children hospital with a missile. There are your Western values.” Under denne krigen har vi sett gjentatte ganger at utilsiktede mål blir rammet. Raketter kommer ut av kurs og bommer på tiltenkt mål. I tillegg har vi sett flere ganger at ukrainske luftforsvarsraketter som er skutt opp for å skyte ned russiske missiler har rammet mål på bakken. Det er dette som mest sannsynlig har skjedd i dette tilfellet. Og dette er dessverre faren ved krigshandlinger over sivile infrastuktur. Uforsette hendelser skjer og dagens hendelser viser at det er nødvendig for partene å starte fredsforhandlinger fremfor å krige. Både soldater og sivile dør eller blir lemlestet på begge sider av konflikten og derfor er det påkrevd at partene finner kompromisser som både Ukraina og Russland kan leve med. Verken ledelsen i Moskva, Kiev eller NATO bør være fornøyd med det som skjer. Alt for mange mennesker betaler en høy pris for denne proxykrigen. Europa trenger ledere som Viktor Orban i Ungarn som tross alt forsøker å presse på for våpenhvile og en fredsavtale.

14 tanker om “Minst 36 døde i russiske angrep mot Ukraina -barnesykehus i Kiev rammet

 1. De vil gjerne ha våpenhvile når russerne har et millitært behov for dette men ellers er Putin kun interessert i å diskutere ukrainsk kapitulasjon. Dette har han gjenntatt til det kjedsommelige. At russiske troll kan si noe annet er en helt annen sak.

  Det er ganske uhyggelig å se hvor mange som sympatiserer med en diktator som Putin. De som tror at russiske missiler treffer sivile mål over hele Ukraina ved et uhell må være særdeles, eller nesten uhyrlig enfoldige.

  Men mange er faktisk ganske enfoldige. Det er lenge siden jeg leste at at noen trodde russerne ville overkjøre det ukrainsek forsvaret fullstendig. Ukrainerne skulle liksom bare bli “blåst av banen”.

  Mange tror at russerne vinner krigen sakte men sikkert men det er ikke sant. De tar ganske små landarealet som knapt synes på kartet men det gir dem hele tiden enorme tap. De vil blø seg i hel lenge før de oppnår millitære resultater av betydning.

  Putins forakt for menneskeliv er helt utrolig. Moralen blandt soldatene hans begynner å bli ganske dårlig og trolig er Putin i ferd med å bli ganske stresset. Antagelig er det derfor han intensiverer terroren mot sivile ukrainere. Akkurat som Hitler gjorde.

  Putins marreritt er de nye dronene som han ikke kan beskytte seg mot. De kan alt idag komme seg usett langt inn i Russland og ta ut alle slags mål. Det siste eksemplet var det enorme amunnisjonslagret som gikk i luften. Men om ikke så lenge vil nye og enda mer effektive droner tatt i bruk. De er billige og kan produseres i titusenvis. Da vil Putin få smake sin egen medisin og folk vil miste troen på ham som den nye “Peter den store” som han har tatt mål av seg til å være. Nemlig den som skal gjennopprette det russiske imperiets storhet.

  Det kan hende at Putin følger det samme mønster som Hitler. Begge blåste de opp sitt selvbilde så voldsomt at ingen retrett var mulig. Hitler startet en verdenskrig og det tror jeg Putin vil gjøre også. Heller dø “med æren i behold” enn å ta inn over seg at de bare var amatører. Selv om de drar sitt land med seg ned i avgrunnen.

  Etter en slik krig vil trolig antikrist stå frem som en slags reddningsmann.

  1
  1
  • Noen vesentlige feil her, alt du skriver der du bruker Putin og Russland, må byttes ut med USA , Nato og vesten

 2. Russarane vert avslørt som dei kjeltringane dei er.
  Tenk å prøva stela eit land som ynskjer å leva i fred.
  Putin er ein grusom stygg despot.
  Han prøver å få Kina med seg i kampen mot Vesten.
  Dette kan verta heilt forferdeleg.

  • Det er du som er på jordet etter Ukraina sine drap på egne. Er du så dum og tror at russerne ikke kunne slette hele sykehuset om de ville?? Føkkin dumrian. Sykehuset fikk små skader på fasaden men våpenlageret i nærheten ble blåst til himmels. Ingen sivile redningsmenn kom til stedet, kun militært personell. Dere idioter tror på alt nazisvina i Ukraina serverer.

 3. Det er ikke det eneste Ukrainske sykehuset dette ruzzernasisvinregimet fra selveste avgrunnen, BEVISST har ødelagt.
  Og nazisvinet Kjell Zverre Anderzen fortsetter SELVFØLGELIG å støtte dette ruzzernazihelvetesregimet, med BEVISST løgn og propaganda.
  Kjell Zverre Anderzen LEVER i løgnen.

  1
  8
  • Er det ikke nok død og fordervelse for deg Birgir Hermansen?
   Ditt hjerte er så fylt av hat og mørke at det lyser ondskap av deg.
   Ukraina og Vesten avviser absolutt alt snakk om fred og forhandlinger. Det at både russiske og ukrainske blir drept og skadd av krigshandlinger burde gi deg en god grunn til å kreve fred.
   Du maser stadig om at min kristne bror Kjell er et nazisvin. Grunnløs og falsk anklage.
   Du viser oss stadig at du ikke er født på ny og at ditt kristne vitnesbyrd er en løgn. Guds ord sier:
   1 Joh 2,11 Men den som hater sin bror, han er i mørket og vandrer i mørket, og han vet ikke hvor han går hen, fordi mørket har blindet hans øine.
   1 Joh 3,15 Hver den som hater sin bror, er en manndraper, og I vet at ingen manndraper har evig liv blivende i sig.
   1 Joh 4,20 Dersom nogen sier: Jeg elsker Gud, og han hater sin bror, da er han en løgner; for den som ikke elsker sin bror, som han har sett, hvorledes kan han elske Gud, som han ikke har sett?

   3
   1
  • Birgir!

   Bare kjør på med tøffe karakteristikker og Z-er. Sterke følelser og sleivete bemerkninger skaper oppmerksomhet og engasjement. Og smil.

   For ikke noe er så underholdende som religiøse krangler!

   NRK og andre seriøse nyhetsmedier skal beskytte folk mot seg selv, først og fremst personer som er uvante med å uttrykke seg offentlig, slik at de ikke dummer seg ut. Men like ofte utnytter mediene meningsytrere som er overivrige. Det er lettvint og billig underholdning.

   I en særstilling står sinte kristne som krangler med andre, helst like sinte kristne, enten om religiøse dogmer som folk flest synes er latterlige, eller om omstridte nyhetssaker og pussige fenomener i tiden. Bibelforblindede dommedagsprofeter og svovelpredikanter er ofte de mest (ufrivillig) komiske.

   Så takk til alle for emosjonelle utblåsninger som provoserer og trigger. Ja, stå på!

   😘😘😘

   2
   3
  • PS. Trump er en mester i underholdende retorikk. Han er en narsissist helt uten selvironi som elsker å uttrykke seg med fornærmelser og «alternative fakta» i form av overforenklede halvsannheter og skamløse løgner. Blir spennende å se i hvilken grad Trump tar den diktatorrollen som han beundrer så.

   😇😇😇

   2
   2
  • Birgir. Jeg støtter ikke angrep på noen sykehus, enten det skjer i Gaza, i Ukraina eller noe sted.
   Om det var en russisk rakett eller en ukrainsk luftforsvarsrakett som traff er vanskelig å slå fast.
   Uansett er det ikke tilsiktet av partene at et sykehus skulle rammes. Dessverre skjer slikt i krig og vi bør beklage alle slike hendelser. All den død og lidelse vi ser burde være god nok grunn til å oppfordre til fredssamtaler, våpenhvile og forhandlinger om å finne et levelig kompromiss.

   3
   2
  • Jo da, du forsvarer hvert eneste angrep med å gi Ukraina skylda for hvert eneste terrorangret dette ruzzernazihelvetesregimet gjør. UTEN UNNTAK.

   1
   4
  • Det ser ut til å ha vært en missil skutt fra et norsk produsert NASAMs system som traff sykehuset i Kiev.
   Det var nok en utilsiktet hendelse, men slik kan skje når man utplasserer og skyter luftforsvarsmissiler fra sivile områder.
   Det er mange nok døde i denne krigen Birgir. Du burde stille deg bak oppfordringen om å fremforhandle en varig fredsavtale slik at det kan bli slutt på drepingen.Begge sider i denne konflikten lider.
   En tragedie vi bør presse til en slutt. Både Russland, Ukraina og NATO bør legge vekk våpnene.

  • Hva i alle dager er galt med deg Birgir?
   Du skjeller stadig folk ut for å være nazisvin fordi de ikke deler ditt narrativ om Ukraina. Du er jo fullstendig i lomma på de som ønsker krig med Russland og har dradd den forpinte ukrainske befolkningen ned i krigens gjørme. Du finner stadig opp nye skjellsord og uttaler forbannelser over russere og oss som ønsker en fredlig løsning i Ukraina. Nazister og svin kaller du oss som ikke går for msm løgnene og propagandaen fra kokainklovnen.
   Du er fullstendig i grepet på dypstatsskjøgen og oppfører deg slik at du river ned respekten for Jesu navn.

   2
   1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *