Michael James Burry spår ett større krasj i aksjemarkedet -og årsaken er innlysende

Vi befinner oss nå helt i begynnelsen av en global nedgangstid som kan bli langvarig. Denne nedgangstiden vil bli merket i form av fallende kjøpekraft som gjør at etterspørselen etter varer og tjenester faller. Dette vil igjen føre til lavere inntjening for de forskjellige bransjer -som dermed ikke klarer å opprettholde syselsettingen. Resultatet vil bli at selskaper vil bli tvunget til å kvitte seg med overflødige arbeidstakere -som dermed må finne seg noe annet å gjøre -og stille seg i køen blant dem som søker arbeidsledighetstrygd. Det å bli arbeidsledig vil bety inntektsfall og en ytterligere redusert evne til å kunne kjøpe produktene som selges.

Vi står foran et stort krasj i aksjemarkedet spår investor, hedgefondforvalter og lege Michael James Burry. Dette krasjet vil i følge Burry bli et resultat av Bullwhip effekten som har rammet økonomien i 2020 og 2021. Økonom George Gammon forklarer på en god måte hva som skjer og hvorfor det skjer og vi ser allerede nå at dette er i ferd med å skje både i USA, Europa og også i Norge. Vi ser allerede nå at inflasjonen har senket etterspørselen etter varer og tjenester. Folk er nå i ferd med å ha brukt opp det de måtte ha spart under pandemien og butikker rapporterer om endrede kjøpevaner. Folk har

ikke lenger nok penger til å kjøpe like mye gods og varer som tidligere -og flere mennesker har byttet ut favorittmerket med billigmerker av lavere kvalitet. Resultatet blir fallende etterspørsel -noe som fører til mindre inntjening og etterhvert mindre behov for å ansette folk i jobb. Selv om folk skulle bruke like mye penger som de gjorde i fjor, vil resultatet likevel være at vi kjøper færre produkter. Dette fordi produktene har steget kraftig i pris uten at inntekten har økt tilsvarende. Det er mørke skyer i horisonten og det er stor sannsynlighet for at investorer i aksjemarkedet snart forstår hva som er i ferd med å skje. Når de omsider gjør det vil Michael James Burry få rett. Men her forklarer George Gammon hva som skjer og hvorfor.

De fleste vil bli rammet

Vi ser begynnelsen til dette nå i Norge. Økt inflasjon, økende renter og økende utgifter til strøm og andre nødvendighetsgoder har allerede gjort mange som tidligere holdt hodet over vann fattige. Programleder for Debatten på NRK, Fredrik Solvang tok til tårene under sitt debattprogram tirsdag om økt inflasjon og økt fattigdom, når folk selv sliter med fattigdom fortalte sine historier. Både representanter fra den sittende regjering og Høyre avslo å delta i debatten, for å slippe å møte ansikt til ansikt -de nordmenn som nå er blitt fattige og knapt har til mat og varme til seg selv og sine barn. Verken AP, SP eller Høyre ville sende noen til å ta del i programmet. Ynkelig og feigt, sier flere. At arbeiderpartiet og Senterpartiet var for feige til å møte kan vi forstå, men at Høyre foretok det samme valg gjør det uforståelig at norske velgere strømmer til Erna Solberg -som helt åpent har vist at de også forakter det norske folk og ikke er et reelt opposisjonsparti.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *