Mexicansk pastor skutt og drept mens han satt i bilen og ventet etter gudstjenesten

Pastor Alfrery Líctor Cruz Canseco som tjenestegjorde som pastor i Fraternidad Cristiana church i Tlalixtac de Cabrera ble skutt og drept mens han satt og ventet i sin egen bil utenfor kirken søndag. Gjerningsmannen som forsøkte å stikke av etter drapet ble fysisk lagt i bakken og holdt tilbake til politiet ankom stedet. Motivet for drapet som fant sted den 18 august er ennå ukjent, men det føyer seg inn i en serie av angrep som er blitt rettet mot religiøse ledere i området. I begynnelsen av august ble pastor Aarón Méndez Ruiz bortført med makt og det er ukjent hvorvidt den bortførte pastoren blir holdt fanget eller er drept. I en uttalelse fra Christian Solidarity Worldwide blir det uttrykt sorg og bekymring

“Vi vil uttrykke våre dypeste kondolanser og sorg til familien og menigheten til pastor Alfrery Líctor Cruz Canseco, sier Mervyn Thomas i Christian Solidarity Worldwide til lokale medier. “Vi vil også uttrykke vår dype bekymring for tilstanden til pastor Aarón Méndez Ruiz, sier Mervyn Thomas videre. Skjebnen til den kristne pastoren som ble bortført med makt lørdag 3 august er ukjent. Det har i den senere tid vært økt voldsbruk mot religiøse ledere som blir truet, kidnappet og drept uten at politiet tar seg bryet med å etterforske sakene grundig. Både katolske og protestantiske religiøse ledere ser ut til å være mål for de kriminelle gjengene som opererer i området. “Prisen lokale kristne ledere nå må betale er svært høy, og vi vil oppfordre mexicanske myndigheter til å sette større ressurser inn for å oppklare voldsbølgen som rammer religiøse ledere i området,” sier Mervyn Thomas i Christian Solidarity Worldwide som også oppfordrer kristne i den vestlige verden til å ha rett fokus i en vanskelig tid.

 

7 tanker om “Mexicansk pastor skutt og drept mens han satt i bilen og ventet etter gudstjenesten

 1. Når man tenker på hvor uendelig godt vi har hatt det her i Norge i tiden etter krigen, er det trist å være vitne til at også vårt land nå følger Sveriges eksempel og importerer ikke-kompatible løse fugler fra land vi ikke vil sammenlikne oss med.

  Forleden dag så vi galskapen utfolde seg da Norge – som ett av meget få vestlige land – tok imot besøk av Irans utenriksminister. Dette er altså mannen som applauderer at kvinner henges opp i heisekran på et torg i Teheranfor for en langsom kvelningsdød fordi de ikke ville pakke hodet inn i tekstiler.

  Samme utenriksminister ville ikke håndhilse på norske myndighetspersoner av det kvinnelige slaget. Det var patetisk å se en smilende Anniken Huithfeld fra AP smilende hilse på denne terrorregimelderen ved å føre sin hegen hånd til brystet.

  Stakkars iranere fra en av sivilisasjonens vugger og med verdens vakreste, vennlige kvinner som ble kuppet av islam på 1970-tallet av Khomeini. Da er det godt å vite at både iranere, mexicanere og alle andre undertrykte mennesker snart skal befris fra sine lidelser når Kristus griper tømmene over planeten jorden på vegne av sin Far Jehovah.

  • Ja vårt kjære Norge, så godt vi har hatt det.
   Ja, mye galskap utfolder seg nå.

   Og hetsen mot de som er bibeltro fortsetter. Avisen Dagen skriver om en i dag. Ung og modig.

  • Ja, la oss sammen løfte frem disse troende brødre som er drept fordi de tilhører Jahve Guds folk og tror på Sønnen som er Livet.
   Dette er det evige liv, at vi kjenner deg, Du den eneste sanne Gud og han du utsendte Jesus Kristus.
   Denne pastor trodde Jesus Kristus og av en grunn vi ikke vet ble han myrdet. Den andre pastoren ble bortført og hvorvidt han er i live vet vi ikke. Alt vi kan gjøre som Jahve Guds allmektige og verdensomspennende eklesia er å stå sammen i bønn for den forfulgte kirke, enten den er i Kina, Iran, India, Mexico, Canada eller i vår vestlige postkristne kultur. Om ett lem lider, da lider vi med, og det jeg savner mest blant troens folk i vår tid, er evnen til å gråte i medfølelse og evnen til å gråte over egne mangler og feiltrinn. Vi er den allmektige Jahve Guds barn gjennom troen på Jesu Kristi blod som ble utgytt til syndenes forlatelse.
   Mange kristne har glemt den eldgamle sangen som kristne sang om Jesu blod: Her synger fjordingane den vakkert. Verd å lytte til; Den avgjørende songen sies det innledes vis. Og jeg tiltrer
   https://www.youtube.com/watch?v=8gqWSSWMHrs

  • Fantastisk sang, aldri hørt den 🙂 De tøffeste gutta synger slike sanger. Og er seg selv. Ikke som alle andre. Fine instrumenter. De har skjønt det. “Den avgjørende sangen”. Ja.

   Angående det du skrev om “savn av evnen til å gråte i medfølelse og over egne feil og mangler” -vi kan be “La meg låne dine øyne Far, se det du ser…”

  • Jeg var heldig som kommer over den igjen. For endel år siden hadde jeg en kassett eller LP med et kristent pop/rock band som sang denne sangen, som jeg virkelig elsket å lytte til i bilen på vei mellom studiestedet i Oslo og hjembyen min.
   En fantastisk sang og ble introdusert i 1983 og sunget i en litt mer pop/rock preget form av Notlaget
   Man kan høre songen om blodet her: https://soundcloud.com/notlaget

   Jeg kan si en ting. Jeg elsket den songen på 1990 tallet og jeg elsker den fremdeles nå, kjente Guds Ånd i sangen øyeblikkelig…
   Virkelig givende å ta til seg budskapet i “songen om blodet”

  • Det er sang for meg. Er veldig glad i sanger som “det eldgamle kors” o.l. Likte best Fjordingane med songen om blodet 😉 Men interessant å høre den andre også.

Det er stengt for kommentarer.