Mer trøbbel for Jan Hanvold etter innlegg om påstått helbedelse -skjelles ut på Facebook

Jan Hanvold får kjeft etter påstander om helbredelse ved bønn

TV Visjon Norge sjef hevder i Facebook innlegg at han og kona gjennom bønn helbredet en mann som lå i koma. Mannens datter skriver i et innlegg at Hanvold påstand er løgn og det er legene ved Konsberg sykehus som bør ha æren for at hennes far er i ferd med å bli bedre. I kveld har også avisen Dagen omtalt det som ser ut til å bli nok en flause for den omstridte tv sjefen. På Jan Hanvolds egen Facebook side flommer det nå over av eder og galle mot den kontroversielle tv sjefen som etter alt å dømme bare har skrevet det den syke mannens kone har sagt til ham.

Kritikken, bannskapen og skjellsordene hagler nå mot Jan Hanvold etter at han tirsdag 14 november skrev dette på Facebook: “Det var så sterkt idag da IngerLise ringte meg ifra Kongsberg, å fortalte at kåre hadde blitt momentant helbredet, da vi ba for han på Kongsberg sykehus. Inger Lise ringte oss fortvilet søndag for 14 dager siden, å spurte om Inger og jeg kunne dra på Kongsberg sykehus, å be for hennes mann som lå i koma, på intensiven. Det passet slik at vår datter hadde konsert på Krona. Så vi dro innom intesiven hvor Kåre lå i respirator og var i koma. Vi fikk salvet og bedt for han. En halvtime etter på, fikk legene sjokk og alt bedret seg. Idag er han oppe, å går fullstendig helbredet. Og Inger Lise er så takknemlig for at Kåre ble frelst igjennom Visjon Norge. Etter at dette miraklet skjedde med Kåre, er også deres barn tatt imot Jesus, å blitt frelst. Kåre som var dødsdømt,å oppgitt av legene, er fullstendig frisk. Vi må gi all ære til Jesus Kristus. Og vi fryder oss over at vi kan gjøre forskjellen, i menneskers liv. En sjel er mer verdt enn hele verden. Og vi gleder oss med Inger Lise og Kåre. Jesus lever!”

Ble motsagt av Kåres datter

En stund etter at Hanvold publiserte den gode nyheten om den påståtte helbredelsen, skrev Inger Lises datter,  Ann Kristin Ommundsen dette på Jan Hanvolds Facebook side: “Jeg er datter av Inger Lise, og jeg må si at dette som blir skrevet her er ikke helt sant. Det er ingen leger som hadde gitt han opp, Kåre falt og fikk et lårbeinsbrudd og ble lagt i respirator og koma gjennom operasjonen pga litt pustevansker. Det at dere skriver at han er fullstendig helbredet stemmer ikke, og synes det er veldig dumt at du lurer andre mennesker til å tro det. Han er fortsatt sengeliggende og det tar lang tid før han er fullstendig frisk. Du kan heller ikke skrive barn i flertall, når det er flere av oss som ikke tror på det dere skriver. Og meg har dere ikke frelst. Dette er kunn hjelp av dyktige leger og sykehus personalet som er årsaken til at han er på bedringens vei.. Det at dere tar på dere æren for at Kåre er i livet den dag i dag synes jeg er en skam. Det er legene og sykehuset som fortjener ALL ære og ros. Det er helt iorden at folk lever i den kristne tro, men det står også i de ti bud at det ikke er lov å lyve.”

Datter til den syke fikk sitt innlegg slettet og nå raser debatten

Ann Kristin Ommundsen innlegg skal etter det Søkelys forstår raskt ha blitt slettet fra Hanvolds Facebook side, og i kveld la pastor Hanvold ut denne “oppklaringen” for å forsøke å få kritikken til å stilne: ” Som skrevet har jeg bare gjenfortalt hva Inger Lise sa i telefonen. Hverken mer eller mindre. Jeg hadde aldri lagt dette ut på Facebook om hun ikke ville dele dette. Men hun sa hun ville gi Gud ære og at dette skulle komme ut. Så vi vil ha henne med oss på Studip Direkte en dag.” skrev en presset Hanvold sent fredag kveld. Foreløpig er det intet som tyder på at Hanvolds forklaring vil bli kjøpt av kritikerne som nå i kveld spyr ut sin eder og galle mot Hanvold som neppe kunne forutse at han ville bli motsagt offentlig av et nært familiemedlem av den som skal ha blitt helbredet.  Hva som er sant eller ikke vites ikke, men det som er et faktum er at Hanvold nå får så ørene flagrer på sin egen Facebook side. I flere av kommentarene blir Hanvold nærmest ønsket dit “peppern gror” og flere av kommentarene er fulle av stygge ord og bannskap der folk ønsker Hanvold et varm opphold i helvete.

Jan Hanvold er sterkt uenig i påstanden om at han farer med løgn.

“Jeg sier bare det moren hennes sa til meg etter at jeg og min kone hadde vært på Kongsberg sykehus og bedt for mannen. Dette skal moren også vitne om i Studio Direkte på Visjon Norge førstkommende mandag,” forteller Hanvold til avisen Dagen. I følge Dagen skal Hanvold ha uttalt at han ikke kjenner datteren og aner ikke hva hennes oppfatning av saken, “og det interesserer meg ikke hva hun sier, uttaler Hanvold videre. På spørsmål om hvorfor han fjernet kommentaren hennes svarer Hanvold dette; “Hvorfor skulle jeg ikke ha slettet kommentaren? Hvorfor skal hun attakkere meg? Det eneste jeg gjør er å sitere moren hennes. Usaklige kommentarer sletter jeg,” forteller Hanvold videre til den kristne avisen.  “Det er ikke slik at jeg sletter kritiske kommentarer. Men det er klart at når folk kaller meg det ene og det andre, og rett og slett kommer med sjikane, noe jeg hele tiden blir utsatt for, så sletter jeg det,” sier Hanvold videre. Hanvolds Facebook kommentar har skapt en storm av sinte reaksjoner som Hanvold primært velger å ignorere. Sjekk ut debatten på Hanvolds egen Facebook side:

https://www.facebook.com/JanHanvold/posts/1566691776750837

 

17 tanker om “Mer trøbbel for Jan Hanvold etter innlegg om påstått helbedelse -skjelles ut på Facebook

 1. Handvold minner om amerikanske herlighetsteologer. Penger er i fokus, gir/sår du mer, er helbredelsen nær. Det blir noe ekstremt av og til

  • Enig med det. Hanvolds teologi er sterkt formet av menn som Kenneth Hagin og de apostler han henter inn er sterkt preget av amerikansk framgangsteologi. Imidlertid ser vi nå noe som er et resultat av manglende dømmekraft.

 2. Nå er det vel slik at vi tror mer på hva hans datter skriver. Du er jo gjentatt gange tatt i å bryte de 10 bud.
  Og en person som hevder at Jesus vil ha penger, er vel ikke en sann kristen?
  Løgner! Svindler! Satan! Det er det Jan Hanvold er.
  Helbrede deg selv har du ikke klart!! Start der ,så kanskje jeg skal tro på deg når du blir frisk?

  • Eg trur at djupast sett så kvilar det ein lygn-demon over dei som heiter Jan Kåre?

 3. Jan H. Din pengegriske svindler, løgner og bedrager. Jeg håper folk nå har gjennomskuet kvakksalveriet ditt, løgnene dine og din grove utnyttelse av de aller mest enfoldige og lettlurte blant oss. Du eier ikke skam i livet og er en pengetiggende løgner og bedrager. Du er straffedømt før og burde i anstendighetens navn bli det igjen for lurerioet ditt. Du har aldri helbredet så mye som en lett forkjølelse. Det samme kan sies om den guden du påstår å tro på og den latterlige TV-kanalen du driver. Du utnytter syke mennesker for å selv kunne veltye deg i luksus. Du burde skamme deg. Jeg er sikker på at det finnes en ekstra varm og svovelluktende krok innerst i helvete for sånne som deg. Kjenner dui at du blir littegranne desperat nå som offentligheten avdekker svindelvirksomheten din? Kanskje det blir vanskeligere å lure penger fra syke og godtroende folk? Hadde du hatt antydning av anstendighet, hade du beklaget den svindelvirksomheten du har viet livet ditt til.

 4. Noen vil ha mer,fanden vil ha fler! Griskhet,bedrag,løgner…. djevelsens verk…. og akkurat det du er jan,du bruker mennesker som trenger å sees og høres,som er ensomme mm, du lurer de på dems samvittighet å donere penger de ikke har råd til, penger de skulle hatt til mat og medisiner…. hadde du hatt en sjel,så hadde du følt skam!!!!

 5. Jan Hanvold er en SVINDLER!!!! Dere som forsvarer denne karen bør kanskje sette der inn i saken! Denne mannen er kun ute etter pengene deres! Om det mot all formodning skulle finnes en kristen himmel, så kommer denne karen heldigvis til helvete. Skjønner godt at du fjernet innlegget til Ann Kristin Ommundsen, datter til Inger Lise. Hun fortalte jo sannheten om Kåre. Du er en ynkelig svindler, Hanvold. Om guden din skulle eksistere (hvilket jeg ikke tror på) så blir du nok straffet på dommens dag om ikke før.

 6. I dette tilfelle var Hanvold og kona på Kongsberg sykehus og ba for den syke mannen som hadde ligget 14 dager i koma.
  Så skjedde underet og mannen våknet opp fra koma kort tid etter.
  Det var kona til mannen som fortalte at hennes mann var helbredet.
  Jeg velger å tro at mannen våknet opp av koma etter forbønn.
  Og det var kona til den syke som fortalte om helbredelsen og Hanvold fortalte dette videre på sin fb side.

  • Han lyver. Han lopper folk for penger. Velter seg i luksus og er stormannsgal. For et flott bilde for kristne, eller hva? Svindler fra topp til tå, som sikkert har djevelen i sitt indre, ikke sant?

 7. Jan Hanvold har dummet seg ut og stjålet til seg Louis Pasteur sitt mirakel. Det skulle jeg anta her. Men han gjør gode saker nede i Moldova der funksjonshemmede får et nytt og veldig mye bedre liv. Han burde konsentrere seg om det istedet for å være en klovn.

 8. Og mange vil bli lurt…..

  Kenneth Copeland – Evangeliesenteret TV – Visjon Norge

  “Kenneth Copeland Calls for End of the Protestant Reformation”

  ““Kenneth Copeland leads the way for the anti-Protestant Reformation propaganda. That born again believers should re-unite with the apostate Roman Catholic Church under Jesuit Pope Francis. They are staging a counterfeit “New Apostolic Reformation” in an attempt to destroy the true church.””

  https://amazingdiscoveries.org/blog/kenneth-copeland-calls-end-protestant-reformation/

  “Pope Francis Plan to Take Over the World (2018)”

  https://www.youtube.com/watch?v=Cklq8UQS7TI

  • Takk Obs for din kommentar om Copeland og paven. Jeg har sett på linkene du delte. Så langt er vi altså kommet.

   En oppfordring til dere andre: Se videoene som Obs refererer til!

 9. Har aldri hatt noe til overs for slik Hanvold fremtrer og virksomheten hans. Han er stor i kjeften og lirer av seg ting som av og til er langt over streken.

  Han burde informert leserne sine på FB med flere detaljer rundt denne angivelige hendelsen .

  Når mannen skulle opereres er det nok sikkert ikke uvanlig at man blir lagt i respirator og kunstig koma etter visse forutsetninger. Det som kanskje er mer uvanlig er at han forblir i koma i lengre tid etter operasjon. I dette tilfelle muligens 2 uker.

  Etter forbønn, våkner han opp igjen og man kan da si at bønn har hatt sin virkning.

  Datteren er nok ikke kristen , og vil selvsagt si at det er sykehus og leger som er 100% årsak til at mannen våknet opp igjen. Man når man har ligget i flere uker i koma og så våkner opp igjen etter bønn, kan man ikke avfeie dette.

  Problemet er at Hanvold har utelatt vesentligheter i denne historien som er viktig, samt at man bør være mer ydmyk i sin fremstilling. Det er ikke alltid 100% bønn og intet annet. Det er både bønn og leger som bidrar til at pasienter er på bedringens vei.

  Problemet innen kristenheten er at man ikke er nøye med hva som faktisk har skjedd i slike helbredelses saker. Det går ofte i omtrentligheter og overdrivelser for å liksom fremme Guds sak. Men på veien mister man det viktige, sannheten og til slutt blir man tatt med buksene nede.

 10. Hanvold er ikke mer naiv enn de fleste troende. Men han er flinkere til å tjene penger. Greit med fantasivenner og demontro så lenge det ikke går ut over andre.

  • «Frihet fra religion» skriver så treffende: «å gi penger til denne virksomheten er å mate er svindelforetak.»

   Ekstra trist at det ofte er de mest ressurssvake som sender pengene sine til denne svindleren.

Det er stengt for kommentarer.