Mer enn 8 av 10 islendere er fullvaksinerte, likevel eksploderer smitten og sykdommen

Island er nærmest det som kan kalles et fullvaksinert land og begynnelsen av dette forsøksprosjektet hevdet myndighetene at vaksinen ville gi beskyttelse og hindre smitte. Intet av det myndighetene sa har vist seg å være korrekt. Vaksinerte blir smittet, kan smitte andre og i tillegg ble alvorlig syke. Vaksinen har ikke dempet smitten og det kan nesten se ut som om smittenivået følger vaksineringen. Data viser at det aldri har vært flre smittetilfeller på Island en nå etter vaksineringen.

Vaksinerte for full maskin og hadde 0 smittede en av dagene i mai.
I dag, i august, tre måneder senere, har de oppnådd over 80% vaksinerte, de fleste av dem fullvaksinerte. Men de har plutselig rekordmange – fullvaksinerte – som har fått covid og må innlegges på sykehus. Hva mer enn covid har de fått tro etter vaksinene?VG den 20. mai:
Island gjør vaksinering til en fest – og blir snart karantene-fritt
REYKJAVIK (VG) Onsdag morgen hadde Island null nye Covid-19 smittede siste døgn.
Men Island har mangel på vaksiner, og har blant annet fått låne AstraZeneca vaksiner fra Norge.
VG i dag 13. august:
Smittebølge på Island og mange innlagt: − De ansatte er utbrent
En vaksinasjonsgrad helt i toppsjiktet, har ikke kunnet forhindre at Island står midt i en smittebølge. Sykehusene er nesten fulle og de er ikke nok folk på jobb.
“På tross av at landet har en av de høyeste vaksinasjonsgradene i hele verden – hele 80,1 prosent og nesten alle disse fullvaksinerte – opplever Island en smittebølge.
29 personer med covid-19 ligger innlagt på sykehus. Det tallet har vært stigende de siste dagene, skriver Malvind Børresen på Facebook