Mener Netanyahu’s tid er over, -for svak til å lede Israel i vanskelige tider

Israels statsminister Benyamin Netanyahu får nå så ørene flagrer i israelske medier, etter at han kapitulerte overfor muslimsk vold og trakk tilbake nødvendige sikkerhetstiltak på tempelplassen, reagerer nå israelske velgere med vrede og vantro over Netanyahu’s åpenbare kapitulasjon. “Netanyahu oppfører seg som en feiging og kapitulerte fullstendig overfor arabisk vold. Hvilken skam,” sier Tzvi Barish, en av mange som reagerer med forskrekkelse på den korrupsjonsmistenkte statsministerens manglende evner til å lede nasjonen i krisetider. Den israelske statsministeren er som kjent under etterforskning for korrupsjon, og hans popularitet har vært svært lav etter at han tapte siste Gazakrig.

Etter omfattende palestinsk uro bøyde Israels statsminister unna og fjernet metalldektorer og andre sikkerhetstiltal fra tempelhøyden

Israels arabiske motstandere har vunnet en stor moralsk seier over Israel etter at regjeringen har besluttet å fjerne sikkerhetstiltak satt opp på tempelplassen i et forsøk på å hindre at våpen ble smuglet med inn på tempelplassen. I Israel er mange nå rasende på det de oppfatter som full kapitulasjon, og det er ikke tvil om at statsminister Netanyahu fremtrer som betydelig svekket. “Bibi, you are corrupt.. and a coward!!
Congratulation thugs.. Jerusalem is yours!,” skriver Daniel Waiss mens Geoff Short ·mener at Israel har gjort seg selv til latter etter å ha installert sikkerhetstiltak fordi det var nødvendig og så pakke dem ned igjen. Jj Gross som er bosatt i Jerusalem mener at den nåværende administrasjonen bør bli erstattet av en regjering som har genuine prinsipper og mot nok til å stå i mot morderiske arabere og en blodtørstig Mufi. Den nåværende tilstanden kan ikke vare fordi vår regjering kapitulerer hver eneste gang. “I realize now the sort of leader Rabin was and Bibi is not.. Rabin did not hesitate to answer hard to violence during the first two intifadah’s, and he was strong enough to take political iniciatives.. just like Sharon and Begin.. These true leaders would have not appeased the thugs, they would have not bulk to pressure.. Rabin resigned on the bank account affair.. Bibi is drawn on corruption charges and is able to selling out the US Jewry for his own survival.. pathetic and sad,” skriver en annen kommentator som mener at Bibi (kallenavn på Netanyahu) ikke er noen Winston Churchill men heller en Neville Chamberlain.

Game over for Netanyahu, -blir stadig mer upopulær

Mens tilliten er lav til Netanyahu ser det ut til at Naftali Bennet og partiet Jødiske hjem går frem på meningsmålingene

Israelsk politikk har lenge vært preget av korrupte politikere og tidligere statsminister Ehud Olmert er en av dem som har måttet sone fengselsstraff for korrupsjon. Mange tror at også Netanyahu vil kunne lide samme skjebne. Tilliten til Netanyahu har vært lav etter at han tapte Gazakrigen sommeren 2014, og hans kapitulasjon overfor palestinerne også denne gangen vil trolig gjøre han ennå mer upopulær. Benyamin Netanyahus vaklende politikk og hans manglende evner til å skape trygghet for folk flest gjør at Netanyahus Likud parti sliter på meningsmålingene. I følge en meningsmåling gjengitt i Jerusalem Post vil sentrumspartiet Yesh Atid kunne overta posisjonen som Israels største parti, og for Likud begynner Netanyahu nå å bli direkte ødeleggende. Samtidig som Netanyahus parti faller er det fremgang å spore for Naftali Bennett og partiet jødiske hjem. I følge de siste meningsmålinger mener hele 67 prosent at Netanyahu ikke gjør en god jobb, mens bare 23 prosent mener at Netanyahu gjør det godt som leder.