Martyrkirken: Indisk pastor slått bevisstløs av hindu-ekstremister og forfølgelsen av kristne trappes opp

Pastor-Ajmer-Singh-Damor.-EFIHinduistiske ekstremister fortsetter å bruke “anti-konverterings-lover” for å få fengslet ofrene for angrep -En kristen pastor i  Madhya Pradesh staten i India er nå på bedringens vei etter at ekstreme hinduer i forrige måned gikk til angrep på ham og etterlot ham bevisstløs i en blodpøl, forteller indiske kilder til Morning Star News, Et tjuetalls ekstreme hinduer i  Fattiguda, i Jhabua oppsøkte den 10. september pastor  pastor Ajmer Singh Damor ved Shalom menigheten og stormet inn i et bønnemøte som ble holdt i et privathjem og slo pastoren i hodet med klubber, forteller lokale kirkeledere. “Pastor Ajmer var bevisstløs i mer enn fem timer og den lokale legen overførte den skadde pastoren til et distrikts-sykehus for behandling av alvorlige skader,” forteller den kristne område lederen  Amiya Jal til Morning Star News. Han forble under medisinsk behandling i mer enn en uke etter angrepet.

De aller fleste av de kristne som var samlet til bønn klarte å rømme, men hindu ekstremistene fikk tak i og kidnappet Dilu Katara, et medlem av menigheten og holdt han fanget og slo ham før de løslot han senere på kvelden. Også Katara måtte til sykehus for behandling etter angrepet og ble behandlet for både indre og ytre skader, Også kona til en annen pastor, Runita Damor ble angrepet og slått av osteen-powerhinduene men klarte å rømme med en 18 måneder gammel baby i armen, forteller pastor Sam Francis som leder en av områdets forsamlinger. Under angrepet skrek hinduene at alle kristne møter måtte opphøre og de ødela inventar og slakter et av dyrene til familien som huset bønnemøtet. De forlangte videre at all former for kristen bønn eller møter ikke måtte skje i fremtiden. Den fattige familien som åpnet sitt hjem for bønn, sitter nå ruinert tilbake etter hendelsen. (sikkert fordi de ikke har hørt på Joel Osteens prekener om “å leve det beste livet her og nå eller kjenner “The Power of I Am” -som Osteen snakker om i sin siste bok.) – Den fattige familien rapporterte det hele til politiet uten at disse var videre interessert i skadene familien var påført.

Kristne angrepet og arrestert

Kristne i Madhya Pradesh blir stadig mer og mer bekymret over den økende volden og falske anklagene som er rettet mot dem. Myndighetene i Barkhat landsbyen arresterte for en måned siden 14 kristne etter at landsbyens overhode, Chetan Singh, oppsøkte et kristent møte og truet med å drepe pastor  Dayal Davar ved Gram Barkhat kirken (GBC)  Lørdag 5 september kom landsbyens overhode sammen med en gruppe hinduer og truet med å slå og drepe Pastor Davar hvis han fortsatte å arrangere noen form for kristne møter og de sa også at de ville drepe ham dersom han ikke tilbakekalte sin tro på Jesus,” forteller en annen pastor i samme kirke, Noe senere anmeldte pastor Davar og andre kirkeledere truslene til politiet og ba om politibeskyttelse. Etter to timer ble pastor Davar satt fri og fikk klare
ordre fra politiet om å ikke arrangere flere bønnemøter i landsbyen og han måtte india-childogså signere et dokument som sa at bare han og hans egen familie kunne be i hans hjem. -Neste dag, før pastoren hadde kunnet meddele medlemmene i menigheten at de ikke lenger kunne samles i hans hjem for gudstjenester, hadde det kommet omkring 100 kristne til søndagens møte. Så dukket det opp en flokk hinduer som begynte å slå de fremmøtte kristne. “Forsamlingen ble angrepet med knyttenever, slått med klubber og sparket og selv ikke kvinner ble spart. De slo en 50 år gammel kvinne til blods og dro klærne av en tenåringsjente mens de skrek at “kristne møter ikke var tillatt i området,” forteller pastor Mandoloi. Politiet dukket opp og pågrep et titalls av de kristne, inkludert en 11 år gammel gutt og førte dem til Tanda politi stasjon. 11 åringen ble senere løslatt uten tiltale, men 13 av de andre kristne pågrepne ble siktet for å ha forvoldt uro og brutt loven om offentlig ro og orden. Selv om de kristne anmeldte hinduekstremistene har ikke politiet siktet disse for noe.

Flere arrestasjoner

Noen timer senere, i en annen nærliggende landsby som heter Seoni, foretok politiet arrestasjon av de to yngre kristne  Sunny Oman og John Alexander etter at noen i landsbyen beskyldte dem for å tvunget noen til å konvertere. De to besøkte en venn i byen da en mobb av hinduer omringet dem og dro dem til politistasjonen og beskyldte dem for å ha tvunget folk til å konvertere, forteller pastor  Jaykar forfølgelse-indiaChristy til Morning Star. De to var kun på besøk hos en venn etter invitasjon Chand Gedam, -og det var ikke snakk om noen tvangsomvendelse i det hele tatt. De to kristne ble siktet etter “anti konvertering-loven”, den såkalte “Madhya Pradesh Freedom of Religion Act,” som forbyr falske eller tvungne omvendelser. De to ble senere løslatt mot kausjon. Dagen etter i Amjhera, Dhar arresterte politiet pastor Paras Bilwal og to andre kristne etter at en hindu mobb trakasserte og hånte dem for deres tro på Jesus. De tre var på besøk til noen kirkemedlemmer i Nankhodara området, da en gruppe anti-kristne folk fikk fatt på dem og truet dem med alvorlige konsekvenser dersom de besøkte landbyen en gang til. I tillegg ble de anmeldt til politiet for å ha drevet med tvangskonverteringer, forteller pastor Paul Munia, en lokal kirkeleder. De kristne ble arrestert og siktet for brudd på en lov som forbyr folk og oppildne religiøse følelser i følge en paragraf under “Madhya Pradesh Freedom of Religion Act,” De tre ble løslatt mot kausjon fire dager senere. De kristne i området avviser at det forekommer tvungne konverteringer og det stadig økende presset mot kristne i deler av India gir grunn til bekymring.

Kilde: Morning Star News