Amerikansk anti-abort leder fengslet tre døgn i Australia fordi myndighetene trakk tilbake hans visum

Operation Rescue’s leder, Troy Newman satt fengslet tre døgn i Australia melder abort-aktivist-fengsletCharisma news. Newman var invitert til Australia på et ti-dagers besøk for å tale under flere anti-abort arrangement i landet. Mens han var på vei til landet fant Newman ut at hans visa var blitt kansellert. Årsaken til at hans visum ble kansellert var at parlamentsmedlemmet Terri Butler klagde og hevdet at Newman kom til Australia for å oppfordre til vold mot dem som utfører abort. Beslutningen om å kansellere Newman’s visum ble fattet av immigrasjons minister Peter Dutton.

Når Troy Newman ankom Australia ble han straks pågrepet av politiet og under en kort rettslig høring ble det besluttet at Newman skulle sitte fengslet først i 24 timer i en celle på flyplassen. Anklagene som var rettet mot anti-abort lederen er åpenbart falske da Operation Rescue ikke bruker voldelige metoder i sin kamp mot abort.  Cheryl Sullenger ved Operation Rescue har ved sin etterforskning avslørt mange abortleger og abortsentre som opererer på utsiden av loven. Organisasjonens leder, Troy Newman er ikke fremmed for prøvelser. Han har måttet kjempe mange rettslige slag i sin kamp for de ufødte og dette vil neppe bli hans siste. Newman er kjent som en bønnens mann fylt med tro og som stoler på Herrens kraft og veiledning. I Jacobs brev kapittel 1, 2- 4 heter det: “Mine brødre, se det bare som en glede når dere møter alle slags prøvelser. For dere vet at når troen prøves, fører det til utholdenhet. Men utholdenheten må vise seg i fullført gjerning, så dere kan være fullkomne og hele og ikke stå tilbake i noe.”

Ble pågrepet i det han landet i Australia

Den prominente anti-abort lederen ble pågrepet av australsk politi i det han landet på flyplassen. Under en kort rettslig høring ble det bestemt at han kunne sitte 24 timer i en celle på flyplassen mens australske myndigheter hadde dialog med hans forsvarere. Newman’s kone ble ikke arrestert men ble overlatt til seg selv uten bagasje på flyplassen. En australsk pro life gruppe har inntil videre gitt henne den nødvendige hjelp og husly i påvente av en avklaring, melder News Now. Tre dager senere ble Newman løslatt fra fengslet og er nå tilbake i USA  etter den urettmessige pågripelsen.