Mangel på norsk oksekjøtt i butikkene

På sikt vil insektburgere og insektkaker erstatte den tradisjonelle hamburgeren eller kjøttkaker på norske spisebord. I hvert fall dersom det går slik den politiske og økonomiske elite ønsker

Det er nå mangel på oksekjøtt i Norge og de store kjedene er tvunget til å importere kjøtt fra utlandet. Norgesgruppen har måttet ty til tysk kjøtt for å kunne tilby forbrukere kjøtt og kjøttdeig. Corona-pandemien kan medføre at det blir mangel på en rekke norske kjøttprodukter. dette ifølge dagligvarebransjen, som frykter mangel på norsk kjøtt langt inn i 2021. En rekke butikk-kjeder i Norge tilbyr nå kun importert oksekjøtt som ser ut til å ha en lavere kvalitet enn norsk kjøtt. De økende prisene på råvarer verden over tvinger importørene til å kjøpe kjøttprodukt av lavere kvalitet for å holde prisene nede.  Det er også tendenser til økende import av svinekjøtt.

De fleste råvarer har steget betydelig de siste ti måneder og tilgangen av råvarer er også mindre, etter at Corona-pandemi og dårlig vær har redusert produksjonen av råvarer til marvareindustrien. Redusert produksjon fører først til prisoppgang og etterhvert også tomme hyller i butikkene.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *