Mange falne ukrainske soldater i Donbass etter harde russiske angrep

WarNews 24/7 melder lørdag morgen om omfattende kamper mellom russiske og ukrainske soldater i flere områder i Donbass. Det russiske artilleriet og luftvåpenet satte i gang et omfattende angrep, som resulterte i at ukrainerne kunne telle 790 døde i løpet av 24 timer. Den russiske hæren er nå lokalisert i den nordlige forstaden til Severodonetsk, Voevodovka. Severodonetsk er en nøkkelby for utviklingen av russisk virksomhet ettersom den ble utpekt av Kiev som det administrative senteret i “Luhansk-regionen”. Det skal ha rast harde kamper langs frontlinjene de siste to døgn, og de russiske styrkene møter hard motstand. Likevel, tar russerne stadig større territorium fra ukrainerne.

Kunne vært en forsoner og fredsskaper, men valgte i stedet å bringe krigen til landet.

Det russiske utenriksdepartementet kunngjorde de største ukrainske tapene siden starten av krigen. 790 døde på 24 timer med artilleri og luftforsvaret ubøyelig bankende ukrainske stillinger. Videoene viser endringen av russernes taktikk. Tung bruk av UAV, droner, bruk av Krasnopol guidet artilleri, ødeleggelse av S-300 ved bruk av BM-30 Smerch etc. Hvor mange som er døde i denne krigen er ukjent, men det er ikke tvil om at tallene kan være skyhøye. Vi vet at 14 000 mennesker ble slaktet i konflikten i Donbass i tidsrommet 2014 til den russiske operasjonen startet. Hvor mange døde krigen nå har resultert i er ukjent. Alt vi vet er at mange liv kunne vært spart dersom det ukrainske regimet og Volodymyr Zelenskyy hadde satt seg med forhandlingsbordet og tatt noen valg Vesten og Biden administrasjonen ikke hadde likt. Denne konflikten skulle vært løst ved Minsk avtalen -men regimet i Kiev valgte i stedet krigens vei og ender opp med å tape både Donetsk, Luhansk og kanskje hele Donbass, samt tusenvis av menneskelig.

Volodymyr Zelenskyy som etterfulgte den svært korrupte Petro Porosjenko som var den første marionetten som ble innsatt i Kiev etter den såkalte revolusjonen som mange mener var et CIA regissert kupp mot den pro-russiske president Viktor Janukovitsj i 2014, for å skape et pro-vestlige regime i Kiev. Zelenskyy som er av jødisk opphav kunne vært den lederen som brakte fred og forsoning mellom den vestlige del av Ukraina og de russisk-språklige i Øst, men han ble i stedet en krigsherre som samarbeidet med den nasjonalistiske Azov bataljonen og brakte landet inn i en dyp ulykke. Veien å gå var kompromiss, nøytralitet i forhold til NATO og en fremforhandlet løsning om selvstyre og sameksistens med de russisk-talende i Donbass. Man kunne ha avstått Krim som huser den viktigste russiske marinebasen i Svartehavet -til Russland i bytte mot billig gass som kom hele den ukrainske befolkning til gode. Men man valgte krig og konflikt i stedet.

Donesk er befridd og returnert til Russland for alltid

En rekke russiske ledere har de siste dagene besøkt områder i Donbass som nå er frigjort og avnazifisert, som er termen Russland bruker når landområder blir befridd.  Lederen for Donetsk, Pushilin, og generalsekretæren for “Det forente Russland” (det russiske regjeringspartiet) Turchak besøkte Kherson og møtte sjefen for den militærpolitiske administrasjonen i regionen Vladimir Saldo. Kremls øverste tjenestemann, Kiriyenko, og Andrei Turchak besøkte deretter Mariupol og byen Volnovacha. “Russland vil forbli ‘for alltid’ i Sør-Ukraina ,” sa Andrei Turchak, generalsekretær for president Vladimir Putins parti Forente Russland, som er den første visepresidenten i overhuset i parlamentet. “Når jeg henvender meg til folket i Kherson-regionen, vil jeg igjen si at Russland er her for alltid. Det bør ikke være noen tvil om det, la han til. Samtidig besøkte Sergei Kiriyenko, visegeneralsekretær i Kreml, havnen i Mariupol. Besøkende er for å sende et tydelig signal til befolkningen om at Russland nå er kommet for å bli og det er også et signal til regimet i Kiev og Vesten om at Russlands røde linjer er ukrenkelige.