Ludvig Nessa ut mot misbruk av Romerbrevet 13 -ikke alle myndigheter er av Gud

Adolf Hitler som ledet Tyskland var ikke en myndighet av Gud

Debatten om hvorvidt alle myndigheter er av Gud har pågått lenge. Flere kristne tar nå til motmæle mot dem som innbiller seg at alle myndigheter, inklusiv Adolf Hitler, Joseph Stalin, Pol Pot eller Idi Amins regime er av Gud. Det å være en myndighet av Gud innebærer visse premisser. Premisser som ikke kan legges til grunn for regimet til Joe Biden eller andre myndigheter som har kommet til makten ved hjelp av juks, militærkupp eller rett og slett en myndighet som ikke belønner den gode gjerning. Teolog og prest Ludvig Nessa går nå hardt ut mot en feilaktig forestilling som preger enkelte religiøse.

Prest Ludvig Nessa ut mot misbruk av Romerbrevet 13
Foto Søkelys

“Beklager, men her leser du Skriften (Rom.13) akkurat som Quisling og nazistene under krigen. Det stemmer ikke at absolutt allslags myndighet er fra Gud. Det gjelder kun den myndighet som straffer det onde og belønner det gode. Den myndighet, derimot, som straffer det gode og belønner det ondet, er blitt en demonisk makt! Og den slags makter og myndigheter skylder vi ingen lydighet. Tvert-i-mot!! Derfor kunne også kristne, norske menn forsvare land og folk mot nazismen med våpen i hånd. Dialog og appeasement er ikke alltid den riktige veien å gå,” skriver Ludvig Nessa på Facebook etter at det ble klart at regimet til Joe Biden har tatt over det Hvite Hus. Siden Biden kom til makten ved hjelp av juks er han ikke en legitim president. Det å velsigne eller gratulere Joe Biden blir det samme som å gratulere en person som har fått eksamenspapirer ved hjelp av fusk. Ingen anstendige mennesker vil gratulere en person som har fikset seg eksamenspapir ved å fuske,” skriver Hadassah Sassenach Popelku. Også bibellærer John McArthur har utfra grundige studier av Bibelens ord kommet til samme konklusjon som Ludvig Nessa.

Facebook Comments

16 tanker om “Ludvig Nessa ut mot misbruk av Romerbrevet 13 -ikke alle myndigheter er av Gud

 1. Det er vel ikke verre enn at kristne er pålagt ”å lyde Gud mer enn mennesker”. Så gi da Gud det Gud tilkommer, og mennesker det som mennesker tilkommer. Vi viser altså myndighetene lydighet når de ikke strider mot Guds lover.

 2. 22/01/2021, kl. 11:17 sa Fri pinsevenn:

  “I Norge har vi myndigheter som støtter og tvinger befolkningen til å finansiere barnedrap. Siden Guds folk ikke er barnemordere, anser vi selvfølgelig ikke Erna Solberg som en myndighet av Gud.”

  Du glemmer en ting. Det handler ikke om finannsiering men om demokrati. Et flertall i befolkningen krever retten til å drepe ufødte barn. Eller sagt på en mye riktigere måte. De krever retten til fri sex uten å trenge å bekymre seg for konsekvensene. Friheten til å synde er en betingelse for friheten til å velge mellom god og ondt. Med denne friheten skal vi ta våre valg for hva som skal skje med oss i evigheten. Vi kan velge mellom godt og ondt men vi kan ikke velge bort konsekvensene.

  Har du lest Bibelen pinsevenn? Har du noen gang lurt på hvem som innsatte Kong Saul. Eller hvorfor han ble innsatt? Og hvorfor alt gikk som det gikk?

  Folk farer vill fordi de ikke kjenner skriftene sa Jesus. Jeg tror dagens barnedrapspolitikk er en direkte konsekvens av likestillingsideologien. Det startet med marxismen på venstresiden og på sekstitalle ble den inkludert i statskirken. Og siden har den inntatt stadig flere trossamfunn og utviklingen går samme vei der. Hor har blitt mer eller mindre akseptabelt og sodomi følger hakk i hel. Problemet er ikke de konsekvensene vi ser idag men de liberale holdningene til vranglære som ligger mange år tilbake i tid.

  “Tid dekker ikke over synd”. Ei heller konsekvensene av den. Men det er med abort, hor og likestilling som med så mye annet. Det er frivillig.

  Kristendommen i Norge ser ut til å ha gått i oppløsning innenifra. Den har mistet troverdighet. Og da kan ikke de kristne kritisere ikke-kristne for ikke å tro på dem. “Hva har vi med å dømme dem som står utenfor?”.

  3
  1
  • Men alle disse negative tingene du beskriver kjennetegnet de myndighetene Paulus forholdt seg til i sin samtid og som menighetene de var adressert til forholdt seg til.

  • Det er jo hyggelig å se at det jeg skriver vekker engasjement, men det ville vært ENDA mer hyggelig om de som er uenige hadde kommet med et motargument?

 3. Det er selve prinsippet om en øvrighet som er innsatt av Gud. Denne vranglære vi så hos eksempelvis Birgir Hermansen er bibelfjern og kontekstløs som gikk ut på at selv Hitler var en Guds tjener, er rølp fra avgrunnen.
  I Norge har vi myndigheter som støtter og tvinger befolkningen til å finansiere barnedrap. Siden Guds folk ikke er barnemordere, anser vi selvfølgelig ikke Erna Solberg som en myndighet av Gud.
  Den myndighet som er av Gud påskjønner den gode gjerning, men straffer den onde. Her i dette landet blir det onde påskjønnet selv ved hjelp av våre skattepenger, mens det gode blir latterliggjort og motarbeidet.
  Følgelig er ikke Erna Solberg en myndighet av Gud.
  Hun skal motarbeidet i bønn og gjennom sivil ulydighet når hun pålegger begrensninger i hvor mange som kan delta i bibelgruppa eller i møtet, på grunn av denne Korona svindelen de holder på med.
  Bruk hue og bruk Bibelen rett.

  • Enig. kranglet selv med Birgir Hermansen og mer skremmende og fatalistisk tankegods skal man lete lenge etter.
   Folk må lese Bibelen i kontekst, det er summen av Guds Ord som er sannhet. Barnemordere som er ansvarlige for fosterdrap er ikke innsatt av Gud og en kristen er ikke pliktig til å følge onde pålegg fra onde mennesker. Når vi ser på hvor kraftløs kristenheten i Norge er blitt, skjønner vi jo at de ikke kjente den profetiske besøkelsestid som menn som Børre Knudsen, Emanuel Minos, Per Kørner og Ludvig Nessa representerte.
   Nå er det ikke noe sant åndelig lederskap igjen i Norge. Kun en rekke religiøse klossmajorer som virvler rundt i sin egen andedam og tror de er lederskap. Sier at de er i mot abort men i forhold til USA valget ville de ha stemt på Clinton eller Biden.
   Snakk om tåper. Det er en kraftig villfarelse Gud har latt ramme landets politiske og religiøse lederskap. Guds menighet er derimot utenfor leiren og bærer Kristi vannære der.

   4
   1
  • Men hvilken myndighet i sin samtid henviste han da til når han sa at ALLE myndigheter er innsatt av Gud?

   1
   1
 4. Det står faktisk veldig mye i Bibelen om forholdet melleom Gud, folket og styremaktene. Kanskje dette er et av de aller mest omtalte emnene? Noen ganger lurer jeg på om folk flest leser Bibelen over hodet? Tror mange bare er opptatt av veldig enkle svar eller bekreftelser på ting de ikke forstår. Og på nettet finner man mange slike lettvindte svar.

  Selv om mange forhold spiller inn finnes det visse grunnleggende lovmessigheter. Men disse vil de fleste ikke snakke så mye om. Det er med dette litt som det er med de udemokratiske it-selskapene det snakkes så mye om for tiden. Det er helt vanlige folk som har gjort dem så utrolig mektige. En ting er at noen toppledere misbruker sin markedsmakt, noe annet er det at internett har tusen andre viktige samfunnsfunksjoner. Men hvis folk velger riktig kan de sørge for at alt som skjer på nettet blir mye mer possitivt uten at man trenger å gjøre opprør. Men hvis folk aldri opplevde konsekvenser av gale valg ville det vel bli slik det var før syndfloden.

  Leser man det politiske programmet som nazistene gikk til valg på vil man se at det var basert på vanlig sosialisme som antagelig lå litt til venstre for SV. En stemme på Hitler i 1933 kan nesten sammenlignes med å klikke “accept terms of use” på en google eller facebook-konto. Omtrent like mange leser disse som tyskerne satte seg inn i hva nazismen stod for. Når kristne blander seg med verden blir de fanget av den. Som et ordtak sier “bordet fanger”. Eller “gi djevelen fingeren så tar han hele handa” osv. I dette tilfelle betyr det at de ugudelige it-selskapene, med sine helt uakseptable krav om eiendomsrett til informasjon om folks privatliv, både finannsierer, sensurerer og manipulerer til støtte den farlige politikken.

  Meningen med livet i den verden vi lever i nå er nettopp at vi med våre valg skal vise om vi lar Gud eller djevelen lede oss. Og uansett hvem som sitter ved makten må vi på sett og vis forholde oss til begge.

  Gjennom århundrer var Bunyans bok pilgrims progress verdens mest leste bok etter Bibelen. Den handlet i hovedsak om konsekvensene av folks valg i hverdagslivet. Hvordan ganske “uskyldige” men gale valg i neste omgang resulterte i valget mellom å falle fra den levende troen eller erfare store problemer hvis man holdt fast på den.

  • Dette er jo rent faktisk feil. Programmene til nazistene og det tyske kommunistpartiet på 30 tallet er lett tilgjengelige og er ganske så forskjellige.

 5. I og med at det ikke fantes demokrati på Paulus tid er det veldig tvilsomt at demokrati var premiss for Paulus påstand.

  Ei heller fantes det kristne statsledere eller myndighetspersoner. Stort sett trodde de på hedenske avguder. Det er i denne kontekst du må se hva Paulus skrev.

  Ja, selv myndighetene i Israel var ledet av og trodde på hedenske guder og de var på ingen måte demokratisk valgte.

  Ja de forfulgte til og med både kristne og jøder, og tok folk til slaver. De tillot en stor sexindustri/sexslaver inkludert barn og straffet motstandere med groteske torturmetoder.

  Hvordan mener du at disse myndighetene, som var de Paulus så rundt seg og kjente til kvalifiserte mer enn Joe Biden?

  Jeg sliter altså litt med å skjønne Søkelys sitt resonnement. (For jeg kommenterer her først og fremst Søkelys sin egen kommentar.

  3
  3
  • Du skjønner tydeligvis ikke noe som helst av Guds ord.
   Tror du bibelen er en historie-bok som ateistene gjør, så ok.

   Hvis du sliter så med å skjønne så foreslår jeg at du aksepterer Jesus som din frelser og deretter ber om å forstå hans ord.

   Ellers enig ang dette berømmelige president-valget.
   Gud setter inn ledere som folket vil ha fordi Gud opererer ikke med tvang.
   Hvis folket vil ha en gudløs leder fordi de ikke selv liker Gud, så får de det.
   Med tilhørende konsekvenser.

  • Staxo:

   Så du mener med andre ord at Paulus ikke omtalte en eneste myndighet i sin egen levetid når han skrev til menigheten i Roma at ALLE myndigheter er innsatt av Gud?

 6. Veldig enig med Nessa i dette. Det er ikke all myndighet som er av Gud. Det å være en myndighet av Gud forplikter myndighetene til å straffe den onde gjerning og rose den gode gjerning. Når en myndighet ikke praktiserer dette, men tvert i mot forsøker å styre menigheten gjennom å stenge kirker, da er de ikke en myndighet av Gud. Og Jesu Kristi menighet er ikke forpliktet til å underordne seg myndigheter som ikke er av Gud. Vår regjering med Erna i spissen er ikke en myndighet av Gud fordi de tillater og velsigner fosterdrap, homoekteskap, ødeleggelse av familien og i tillegg forsøker å gjøre seg til herre over menigheten. Slike myndigheter må vi motstå slik gutta på skuen motsto nazismen og Quisling under krigen. Mange kristne har fullstendig falsk teologi her fordi de har mottatt falsk lære.
  Norge trenger solide bibellærere som ikke bøyer på hele sannheten.

  8
  1
  • Men det var jo absolutt ingen myndigheter i Paulus samtid som kvalifiserte til disse premissene.

   Tror du Paulus utelukkende omtalte myndigheter som ikke fantes når han skrev at ALLE myndigheter er innsatt av Gud?

   Jeg syns det er imponerende hvor utvelgende såkalte bibeltro er til hvilke tekster som skal tolkes bokstavlig, og hvilke som må forstås billedlige eller på annet vis.

   F.eks disse to:

   « 21Jesus sa til ham: Vil du være fullkommen, da gå bort og selg det du eier, og gi det til de fattige, så skal du få en skatt i himmelen; kom så og følg meg»

   Og

   « Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike.»

   4
   1
  • Du har skjønt hva Gud sier. – Det viser at du har Jesus i ditt hjerte.
   Ellers hadde du ikke sagt det du sier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *