London: Prest siterte fra Bibelen – ble arrestert for homofobisk tale

Den 71 år gamle presten John Sherwood ble arrestert, lagt i håndjern og måtte tilbringe natten på politistasjonen etter å ha blitt anklaget for å ha kommet med homofobiske uttalelser utenfor Uxbridge T-banestasjon i London. Hans «forbrytelse» besto i å lese høyt fra Bibelen. I Storbritannia kan Public Order Act anvendes mot alle som bruker «krenkende og fornærmende ord» som kan «skade» andre, melder Document.no.

John Sherwood har vært prest i 35 år. Det inngår i hans jobbeskrivelse å forkynne fra Bibelen, sier han. «Jeg kom ikke med noen homofobe kommentarer», sa han, «jeg bare definerte ekteskap som et forhold mellom en mann og en kvinne. Jeg sa bare det som Bibelen sier, jeg var ikke ute etter å såre noen eller å krenke. Jeg gjorde det som jobbeskrivelsen min sier, hvilket er å forkynne evangeliet i friluft så vel som i en kirke. Da politiet kom, forklarte jeg at jeg utførte min religiøse rett. Jeg ble dratt ned med tvang fra trappestolen og fikk en skade på håndleddet og albuen. Jeg mener at jeg ble skammelig behandlet. Dette skulle aldri ha skjedd.»

‘I wasn’t making any homophobic comments, I was just defining marriage as a relationship between a man and a woman. I was only saying what the Bible says – I wasn’t wanting to hurt anyone or cause offence.

‘I was doing what my job description says, which is to preach the gospel in open air as well as in a church building.

‘When the police approached me, I explained that I was exercising my religious liberty and my conscience. I was forcibly pulled down from the steps and suffered some injury to my wrist and to my elbow. I do believe I was treated shamefully. It should never have happened.’

John Sherwood ble senere løslatt uten å ha blitt siktet for noe.

Politiet sa at det var en person som hadde sett og hørt Sherwood som stanset dem og påsto at Sherwood hadde kommet med homofobe uttalelser.

John Sherwood sa at politiet hadde grillet ham om hans holdninger til homofile. Han ble til og med spurt om hva han ville gjort hvis hans egne barn var homofile. Den 71 år gamle presten svarte at spørsmålet var irrelevant og at han ville elsket sine barn uansett, fordi de er hans barn.

‘The question was irrelevant to the allegation against me. I said I would seek to bring them to Christ, but of course I would love them no matter what, because they’re my children.’

Andrea Williams fra gruppen Christian Concern sier at politiet trenger å utvise større forståelse for loven når det gjelder ytringsfrihet og religion. Hun la til: «Det er en holdning at hvis folk føler seg krenket, så må politiet arrestere noen. Men i dette landet har vi også ytringsfrihet.»

Pastor Peter Simpson fra Penn Free Methodist Church i Buckinghamshire deltok i forkynnelsen med pastor Sherwood før arrestasjonen. Han sa at det ikke virket som om det var noen forståelse fra politiet at kristne prester og kristne meninger eksisterer. Hvis det var en Pride-parade i Uxbridge, ville politiet ha støttet det selv om kristne føler seg krenket. Han la til: Du trenger ikke å være en evangelisk kristen for å bli sjokkert av dette. Enhver som bryr seg om frihet, bør være bekymret over det som skjedde i Uxbridge.

‘Everything he said was bible based. He was not saying anything abusive; he is a Christian minister. There did not seem to be any recognition from the police that Christian ministers and such views exist.

‘If there was a Pride parade in Uxbridge, the police would support it even if Christians were offended.

‘You don’t have to be an evangelical Christian to be shocked by this. Anyone who cares about liberty should be concerned about what happened in Uxbridge.

Et sjokkert kommentarfelt i Daily Mail lurer på hva som er skjedd med ytringsfriheten i landet når prester blir arrestert for å lese høyt fra Bibelen.

 

Facebook Comments

2 tanker om “London: Prest siterte fra Bibelen – ble arrestert for homofobisk tale

 1. Ikke noe nytt. Bibelen er bygd på utenforskap, fordømmelse, hat og splittelse. Noen folk er bedre, noen skal reddes, andre skal straffes. Urimelighetens guddom.

  1
  2
 2. Dette er et typisk eksempel på en prest uten ydmykhet.
  Som prest burde han vite at det er opprør mot Gud og fremsette hatefulle ytringer, selv om ytringen er et bibelsitat.
  Vil minne om Rom 13,1-6 Hver sjel være lydig mot de foresatte øvrigheter! for det er ikke øvrighet uten av Gud, men de som er, de er innsatt av Gud, 2 så at den som setter sig imot øvrigheten, står Guds ordning imot; men de som står imot, skal få sin dom. 3 For de styrende er ikke til redsel for den gode gjerning, men for den onde. Men vil du slippe å frykte for øvrigheten? Gjør det som godt er, så skal du ha ros av den; 4 for den er Guds tjener, dig til gode. Men gjør du det som ondt er, da frykt! for den bærer ikke sverdet for intet; for den er Guds tjener, en hevner til straff over den som gjør det som ondt er. 5 Derfor er det nødvendig å være lydig mot den, ikke bare for straffens skyld, men også for samvittighetens. 6 Derfor betaler I jo også skatt; for de er Guds tjenere, som nettop tar vare på dette.

  Dersom myndighetene har forbudt hatefulle ytringer og Bibelen inneholder noe som kan defineres som hatefulle ytringer, så skal selvfølgelig gode lydige samfunnsborgere gjøre dette. 1. Unnlate å sitere hatefulle ytringer fra Bibelen.
  2. Rive ut av Bibelen homofobiske utsagn og vers.
  Selv om denne presten slapp fri uten å bli siktet for noe, så vet vi at det etterhvert vil bli siktelser for å sitere homofobiske utsagn fra Skriften.
  I følge Birgir så skal kristne lydig følge myndighetene i alle ting, så når hatefulle ytringer sitert fra Bibelen blir forbudt, da har vi å lyde.
  Det er jo allerede mange som forvrir, forvrenger og tolker Bibelvers slik at meningen blir noe helt annet enn det som står skrevet, og du vil helt sikkert finne teologer, pastorer og prester som kan fortolke ordet for deg slik at homofili ikke blir i strid med Guds ord og lov. Det vil være mange gode og rasjonelle grunner til å forkaste hva Bibelen sier til fordel for de synspunkter myndighetene tillater oss å ha.
  Kristenheten er full av Birgirer som siterer Romerbrevet 13 når det passer dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *