Libermann om Netanyahu`s sutring over Irans kjernefysiske program: Dersom du vil skyte, så skyt!

avigdor_lieberman-landscapeUtenriksminister Liberman sier at Netanyahu`s stadige sutring over Iran skader vår avskrekkelse

Med det kommende valget som bakteppe og en fortsatt uavklart situasjon overfor trusselen om et atombombeutrustet Iran går utenriksminister Avigdor Liberman i dag til et dårlig fordekt angrep på statsminister Netanyahu. Under en event fredag sa utenriksministeren “at Israel snakker for mye om Irans atomvåpenprogram, og dersom du vil skyte, så skyt og ikke snakk, sa Liberman med henvisning til da tidligere statsminister Menachem Begin bestemte seg for å sprenge Saddam Hussein`s atomreaktor i luften i Osirak i 1981. -Vi våknet opp neste morgen og hørte om det for første gang. På samme måte som i 2007, da Israel skal ha ødelagt en syrisk atomreaktor, “det var ikke en masse snakk om det i forkant,” sa Liberman til kanal 2.

Den israelske valgkampen er nå i full gang og fredag rettet utenriksminister Avigdor Liberman fra Yisrael Beitenu krass kritikk mot statsminister Netanyahu fordi at han stadig snakker om Iran og uten å faktisk foreta seg noe. “Israel snakker konstant om og klager over Irans atomvåpenprogram, og over de USA ledede forhandlingene med Iran for å få til netanyahu_iranen avtale. -Denne konstante sytingen skader Israels avskrekkende evner,” sa Liberman i et intervju med kanal 2 uten å direkte nevne Netanyahu med navn. Liberman sa også at Israels fiasko med å slå ut Hamas under sommerens Gazakrig svekket den israelske avskrekkelsen. Liberman hvis parti var i allianse med Netanyahu`s Likud ved valget i 2013 har en rekke ganger kritisert håndteringen av sommerens krig og krevde gjentatte ganger at Israel måtte fjerne Hamas fra Gaza selv om han selv satt i sikkerhetskabinettet. Netanyahu har nærmest kontinuerlig advart mot Irans kurs mot å skaffe seg atomvåpen og skal etter planen tale til den amerikanske kongressen den 3 mars for å advare mot en dårlig avtale som han frykter vil tillate Iran å bli en atommakt. “Vi behøver handlekraft, besluttsomhet og ikke mer sutring,” sa Liberman videre. “Selv om det har vært nødvendig å påpeke at Iran nærmer seg å kunne utvikle atombomber er virkeligheten slik at ingen avtale vil stanse dem, og Israel må bestemme seg for hva vi skal gjøre. -Dersom du ønsker å skyte, så skyt, for vi må før eller siden ta en avgjørelse,” sa Liberman med adresse til Netanyahu. I forrige uke sa en tidligere israelsk forsvarstopp og politiker i venstre/sentrums-alliansen at Netanyahu i motsetning til Arbeiderpartiets leder Isaac Herzog, -manglet det nødvendige motet som skal for å angripe Iran. “Netanyahu snakker og sutrer og vil helst at amerikanerne gjør jobben,” sa den tidligere forsvarstoppen til israelsk media. Netanyahu ble av den tidligere IDF sjefen og Arbeiderparti politikeren stemplet som “ubesluttsom, vinglete og tafatt” i forhold til viktige beslutninger, et synspunkt mange etterhvert deler.