Levi Jensen vekker oppsikt med utsagn om helbredelse og Downs syndrom

Levi Jensen i action. Foto: Mauriciio Evensen / NorgeOgVerdensNytt

Den omstridte evangelisten Levi Jensen er igjen i fokus i Dagen og hos “Norge og Verdensnytt” etter at Hanvoldkanalen har lagt ut en video hvor Levi Jensen kommer med noen utsagn til en innringer som spør om han kan helbrede en bekjent med Downs syndrom.  Teksten i artikkelen er fra “Norge og Verdensnytt”

Levi Jensen i telefonsamtale med innringer som spørr om forbønn for en venn med downs syndrom. Skjermfoto fra Hanvoldkanalen

Evangelisten og Predikanten Levi Jensen, som opprinnelig kommer fra Sandefjord, er kjent for å nå ut til både barn og unge gjennom såkalte «meet ups» og via sendinger på sosiale medier som blant annet YouTube og TikTok.Han tar i mot spørsmål fra innringere og ønsker og fra alle de som kunne tenker seg forbønn for sykdommer og plager. For ikke lenge siden delte “Hanvold-kanalen” en video på facebook: Det var en mann som skal ha ringt inn til Levi og fortalt han om en god venn som har diagnosen Downs syndrom. Avisa Dagen omtalte saken først. «Finnes det en kur? Kan du be for ham?» spørr mannen. Jeg kan ikke helbrede syndromet over telefon, men vil gjerne være til stede, sier han.Det kan ta litt tid å be over det. Herren helbreder det, og det har med tro å gjøre, sier han.Jensen beskriver så at «når han ber i en times tid vil Den hellige ånds kraft komme inn i det rommet» og at personen «i den kraften kan bli veldig helbredet». Med småhelbredelser går det an å be over telefon, men større ting som skal på plass som demonutdrivelse og sånt no’, (sic) da må jeg være til stede, sier Levi Jensen.

Foto/ NorgeOgVerdensNytt / Dagen

Inne på «Hanvoldkanalen» har utspillene vekket sterke reaksjoner. Pastor og bønneleder Bjørn Olav Hansen reagerte sterkt på Predikantens uttalelser.«Kjenner jeg blir oppriktig lei meg og opprørt, og det etter at Levi går ut offentlig og sier at han kan be om at de med Downs syndrom kan bli helbredet. Som om Downs er en sykdom», skriver Hansen på sin Facebook. Vi i Norge-Og-Verdens-Nytt (NOVN) har forsøkt å få en kommentar fra Levi Jensen, men uten hell.

Se aktuelle videoklipp her

Skrevet av Norge-Og Verdens-Nytt

Herren helbreder downs syndrom

14 tanker om “Levi Jensen vekker oppsikt med utsagn om helbredelse og Downs syndrom

 1. Den som er uten synd kan jo kaste den første steinen.
  Mange mener mye om Levi, han har tross alt dedikert livet sitt for å prøve å frelse ungdom. Old school dog. Ikke et “pølse med brød & sirkus-show” mange andre såkalte predikanter må lokke til seg medlemmer med.
  Jeg tror brorparten av norske såkalte kristne kommer til å få seg et skudd i parykken den dagen vi skal stå fremfor Gud for regnskap.
  I disse woke og snøflak-tider burde heller kristne anmelde hele hanevoldkanalen. Det er en edder og galleformidler som er helt motbydelig.
  Måtte Herren irettesette dem.
  Selv om jeg mener folk med downs ikke trenger bønn for tilstand, disse er helt fantastiske mennesker inutgangspunktet, så helbreder Gud dem på lik linje med alle andre som trenger det.
  Og med tanke på hvor mange telefoner Levi får i løpet av en dag med alt fra selvmordstanker til 100% svada så skal man ha tunga rett i munnen noen ganger når man svarer. At pastorer bruker hanevoldkanalen som utgangspunkt forteller vel elegant hvor bena deres er plassert.
  Har vi i kristennorge ikke mer å kjempe om enn dette?

  3
  4
  • Dette var ikke akkurat det klokeste Levi Jensen har sagt. Det kan virke sårende for mennesker med Downs syndrom.
   Men jeg er heller ikke så sikker på om Levi Jensen var spesielt gjennomtenkt når han sa det han gjorde til innringeren.
   Han får jo mye telefoner og svarer rett fra levra der og da uten å gjennomtenke hva han svarer.
   Mennesker er skapt ulikt og med defekter. Det er først i himmelen at dette ufullkomne blir nyskapt og perfekt. Inntil da må vi leve med defekter i kroppen uansett hva det er. Og mennesker med Downs er som du sier ofte åpne og hjertelige mennesker, men vår ugudelige abortlov har gjort at det er blitt langt færre av disse.

   5
   4
  • Positiv religion og en optimistisk innstilling kan gi trøst og håp. Men overtro kan sannelig føre til mye dumskap, til hat og hellige kriger der fly styrter inn i skyskrapere og sivilbefolkninger terrorbombes.

   Levis åpenbare uvitenhet blir en karikatur av religiøs overtro. Men utsagnene hans, eller fra andre helbredere, healere og kvakksalvere, er slett ikke dummere enn andre påstander om magi og mirakler, om dødsriker og åndsmakter som mangler bevis og belegg. Mange unngår reker, blod, svinekjøtt eller å plukke pinner på feil dag i frykt for å havne i et sadistisk evighetsrike som straff fra en uendelig kjærlig og allmektig skaper.

   Hørte nylig et internettsendt radioprogram fra USA. Der ringte en fembarnsmor, i ytterste hemmelighet, inn sin fortvilelse over sin evangelikale menighet: Mannen hennes hadde utøvet fysisk og psykisk vold mot familien i alle år. Ifølge de kristenkonservative måtte mannen likevel være overhodet i familien. Skilsmisse var selvsagt en utilgivelig dødssynd mot oldtidsgudens lovverk. Verst var likevel situasjonen for datteren Sara som åpenbart var autist med store problemer. Meninghetsådet eller eldstegruppen nektet moren og barnet enhver kontakt med et verdslig helseapparat. De overtroiske mennene var hellig overbevist om at Gud ordner opp for sin trofaste saueflokk. Alle som lider, hevdet de, var selv skyld i sin ulykke fordi de tviler eller ikke tror på korrekt måte. Isteden for medisinsk hjelp, tilbød meningheten intens bønn for jenta, stakkars, uten noen bedring eller hjelp selvfølgelig. Ikke like lett å lure følelsene til en autist.

   Vi kan le av Levi, men uvitenhet kan føre til feilbehandling og overgrep som ødelegger liv som ellers kunne være gode. Mennesker er et uendelig kreativt og intelligent dyr som er styrt av følelser. Og menigheter som fyller individer med negative følelser om seg selv eller virkeligheten, gjør like mye skade.

   Jeg er sikker på at mye av det jeg og vi alle tror og mener i dag, oppleves latterlig feil i fremtiden. Det er er en naturlig utvikling og konsekvens av økt kunnskap gjennom fordomsfrie, vitenskapelige undersøkelser.

   Mens vitenskapen per definisjon jakter på feil for å finne riktigere svar, hater mange karismatiske sekter kritikk og ny kunnskap. De religiøse tviholder på sin gjetermoral basert på oldtidens slavesamfunn og mytologiske fabelvesener. Vel, noen oppdaterer sine dogmer med kvasivitenskapelig ønsketenkning og konspiratoriske fantasier om guddommelige energier, overnaturlig magi og farlige profetier.

   Det hele er tragikomisk.

   4
   2
  • Aril:
   Der kom den mentale krigshisserne inn igjen. Vel overstått påske.
   Jeg leste om en ikke-troende familie der far skjøt hele familien og så seg selv.
   Hva tenker du er forskjellen på denne hendelsen og den du leste om?
   Har du noen fabler om denne familien også? Eller de 26 andre drapene som er begått i Norge så langt i år.
   Hvilken sunn fornuft mener du regjerer når trosretning er borte?
   Den vitenskapelige forklaringen?
   Du synser mye i en verden som dessverre blir dummere og dummere.
   Akkurat slik Bibelen forutså det hele for 2000 år siden. Men fornektelse og selvopphølyelse er denne verdens dyd. Og de største driftene som styrer de troløse i dag er ikke vitenskapelig forankret på noen punkter. Kun følelser.
   Og vitenskapen er religiøst betinget i dag, noe den ikke var for 10-15 år siden. I dag er alle større vitenskapelige tenkere som “driver verden fremover” troende. Bare ikke på Gud.
   Så jeg mener at synsingen din ikke holder mål på noen punkter. Du driver kun men udokumentert krigshissing.
   Noe Jesus beskrev som et tegn i de siste tider.
   Hva Levi angår så lurer jeg på hva merittlisten din for å gi ungdom håp er i forhold. I den vitenskapelige og ateistiske verden så øker selvmordsraten blandt unge radikalt samtidig som de finner mindre og mindre mening med livet.
   Da er ikke livssyn medtatt.

   5
   4
  • Svar til Arvana:

   Selvsagt synser jeg mye. Men de kristenkonservatives svermeriske føleri og skrekkblandede ønsketenkning er minst like mye synsing. Den faktafjerne overtroen på overnaturlige vesener og guddommelig magi mangler fullstendig dokumentasjon i den materielle verden. Teologiske dogmer krever hellig overbevisning og nettopp blind tro.

   Vitenskapens påstander, i motsetning til religionenes, er fundert i belegg i virkeligheten. Vitenskapen kan vise til konkrete resultater som har gitt oss lengre, rikere og friskere liv. Bare tåper ber til gudene når tennene verker og bilen ikke starter. Eller tror på engler og demoner, sjeler og dødsriker.

   Men selvsagt er det mye toskeskap også blant ikke-troende. Like fullt: «Gode mennesker begår gode gjerninger, onde mennesker begår onde, men for at gode mennesker skal begå onde gjerninger, trengs religion.» Når for eksempel koko-kristne tviholder på villfarelser om verdens beskaffenhet, og fortsetter å hetse og hat annerledeshet, er det begrunnet i religion.

   Lykke til med bronsealderlogikken!

   😘😘😘

   4
   2
  • Søkelys:
   Jeg er helt enig i det du sier.
   Jeg tenker at samtalen det refereres til burde vært tatt utenfor og ikke på live-sending. Det er ikke alle fortrolige eller tullesamtaler som egner seg på direktesendt tv.
   Noe av det sol ligger ute burde sikkert vært redigert før det ble lagt ut, men det er ikke store crewet Levi har, og hovedfokuset hans er å fortelle om Jesus.
   Og haukene står som kjent klare på alle åskammene.

   1
   2
 2. Og ut fra klippet så kommer det vel ikke frem om det skal bes for at han downs eller om det er noe annet han trenger bønn for.
  Det hadde blitt ramaskrik uansett.

  5
  1
 3. Downs syndrom skyldes en genfeil i kroppen (ett kromosompar for mye), og er derfor en defekt som fra naturens side ikke skal være der. Downs syndrom gir feil- eller mangelfull utvikling ved en rekke fysiske og psykiske tilstander i kroppen, bl.a i hjerte, øyne og fordøyelsessystemet. Syndromet gir en redusert utvikling i den kognitive og intellektuelle delen av hjernen. At noen ønsker forbønn for å bli helbredet av dette, ser jeg ingen problemer med. Men man må selvsagt ønske det selv, og det må presiseres at mennesker med Downs syndrom naturligvis er like verdifulle og ønsket som alle andre mennesker. Men noen, bl.a den kjente biologen og hardcore- ateisten Rickhard Dawkins, mener det er umoralsk av en kvinne å bære fram et foster med Downs syndrom. https://www.dagbladet.no/nyheter/dawkins—umoralsk-a-baere-fram-et-foster-med-downs/61176680

  2
  1
  • Jeg kjenner flere med downs og de har et menneskesyn som er helt fantastisk.
   Jeg blir bokstavlig varm på innsiden av å være med slike fantastiske skapninger.
   Aril regner jeg med har en stor forkjærlighet for Dawkins.
   Eneste rare med verdens mest kjente ateist er at han foretrekker kristendommen foran andre livssyn og sa selv i et intervju med 60 min. at han tror mennesket er skapt av aliens. Slik vanker det medalje fra Oslo universitet av.
   Klart de troende er de gale her 😁

   3
   4
  • Svar til Arvana:

   Hva jeg personlig føler, er uinteressant. Men jo, jeg blir øm om hjerterøttene i møtet med mennesker. Så enkelt. Både store og små. Slik føler det sosiale menneskedyret. Alle gjør så godt de kan med det arv og miljø «tilfeldigvis» har gitt dem.

   Selv om jeg finner forsonende trekk og blir rørt over det genuint menneskelige ved absolutt alle, også overgripere og folkemordere, tiltaler særlig barn og unge meg personlig sterkt. Jeg synes den barnlige, og barnslige, leken og nysgjerrigheten er livet på sitt vakreste. Ja, barnets fordomsfrie tilnærming til verden er langt mer alvorlig enn sprenglærde svovelpredikanters kreative krumspring.

   Når det gjelder Dawkins er jeg ingen stor fan av mannen, men innser selvfølgelig at han har mange gode poenger og at han har vært modig og nyttig i sin kamp mot dumheten. Det er både dumme og kloke ateister, såvel som dumme og kloke religiøse.

   Men for å fortsette å være personlig: jeg er svært trygg i omgangen med barn og folk med psykisk utviklingshemming, og har et uvanlig godt barnetekke. Det ligger i genene mine og hvordan disse medfødte egenskapene har utviklet seg i møtet med miljøet i omgivelser og kulturen. Ikke noe av dette er jeg selv skyld i. Jeg tror altså ikke på fri vilje selv om vi selvsagt alle sammen opplever det slik

   Det er for øvrig ikke min skyld at religionene har tatt feil om så mangt. Jeg trenger ikke svare for en bestemt ideologi. Jeg trenger ikke forsvare ateismen, den har ingen dogmer eller andre påstander enn at de religiøses forestillinger ikke er troverdige. Den som tror på guder, spøkelser, havfruer og ufo-er har bevisbyrden, ikke den som ikke tror. Slik er det også i rettssalen og vitenskapen. Den som har en konkret mistanke, teori eller påstår noe konkret, må selv begrunne påstandene.

   Ellers minner jeg Arvana og alle på feilene ved stråmann-taktikken i en debatt, altså å tillegge motstanderen meninger vedkommende ikke har for så å angripe eller krangle om disse konstruerte forestillingene. Jeg forsøker etter fattig evne å ikke å anklage konkrete personer her, så fremt de ikke har skrevet noe uttrykkelig. Jeg omtaler religiøse retninger når jeg mener de representerer skadelig og farlig overtro som plager uskyldige medmennesker. Men alle kan gjøre feil.

   Jeg minner også alle på forskjellen på sammenheng og årsakssammenheng, altså korrelasjon og kausalitet. Det synes å være liten tvil om at et trygt håp er sunt for den psykiske helsen, men like sikkert at redselen for en innbilt fare kan være hemmende og direkte skadelig.
   Psykisk helse i moderne samfunn trenger slett ikke henge sammen med mangelen på tro. Heller ikke demoner eller kjettersk vranglære. For å finne ut mer om bakenforliggende grunner må man nødvendigvis studere virkeligheten nøye og bruke den vitenskapelig metode 🙂 Selv om drukningsulykkene tydelig følger salget av iskrem er det ingen direkte årsakssammenheng.

   Vi lever i en spennende verden full av mysterier å spekulere på. Vitenskapen har gitt oss mange svar på gåter som oldtidsfolkene feiltolket. Men fortsatt tar vi feil og vi vil aldri forstå alt. Men det er også greit å forkaste overtro som ikke funker, som lurer og skader oss 🙂

   😘😘😘

   4
   1
  • Aril:
   Med din medmenneskelighet som bakteppe skjønner jeg ikke din evige nedverdigende prat om troende.
   Hva er problemet med at flertallet av verdens befolkning har en tro på en guddommelig kraft eller intelligent designer?
   Du bidrar jo på ingen måte til noe positivt her inne. Jeg har ingen problemer med at noen er uenig med meg eller andre på, men du latterliggjør mennesker som har hatt opplevelser du mest sannsynlig aldri har hatt eller ønsker å ha. Det er velt greit, men slutt å pannemerk alle du ikke har kjennskap til eller om som noe mindreverdig.
   Mener du at sakene og diskusjonene her inne er så triste i ditt syn, så la være.
   Stråmannutsagnet ditt forsvarer jeg bare med at du oppfører deg som slike jeg kategoriserer deg som. Jeg aner ingenting om deg, men det ligger mye i det du skriver som forteller veldig mye om nicket Aril.
   Og du har samme metodikken ved at det bare synses. Det er ikke noe hold i matargumentasjoen din. Ingen vitenskapelig underlag.
   Derfor tillegger jeg deg noen egenskaper du sikkert ikke er enig i. Om du ser det selv eller ikke vet jeg ikke, men det passer mye bedre med litt dokumenterte motargumenter, ikke bare følelser. Da står du på samme plass som de du ramser opp med negativt fortegn.
   Nyt og ha en velsignet dag.

   2
   4
  • Kjære Aravana!

   Problemet er selvsagt ikke tro eller overtro generelt. Riktignok er det bedre å innrømme uvitenhet enn å tro blindt uten belegg, men en uskyldig religiøs tro kan ha flere psykososiale og samfunnsmessige fordeler. Heller ikke politikk og ideologi er per definisjon farlig eller ufarlig. Det handler selvfølgelig om selve innholdet.

   Og jeg klarer dessverre ikke å la dumskap og konspirasjonsteorier i svært mange innlegg og kommentarer på Søkelys stå uimotsagt. Hatet mot annerledeshet, mot fakta og fornuft, mot frihet og fred er en gjenganger i den religiøse fanatismen og ekstremistiske ideologien her.

   Det er spennende og deilig å drømme og spekulere og lure. Og det er fint å bli inspirert til å hjelpe hverandre og gjøre samfunnet bedre for alle. Men det er ikke greit å pine og plage og krige og drepe for sin tros skyld. Uansett om den påståtte ørkenguden og hans håndlangere angivelig beordrer det i skrift og syner. Nei, slike gutter/jenter vil ikke gamle Norge ha 🙂

   😘😘😘

   4
   2
  • Aril:
   Så hva var det Jesus sa som inspirer til å drepe, pine og plage?
   Jeg forsvarer ikke de som har gjort det, og Jesus har heller aldri oppfordret til noe av dette.
   Om man sikter til gamle testamentet så krever det litt studie for å forstå den gamle verden. Den var historisk ikke det du blir fortalt i o-fagstimene.
   Men om man ikke ønsker å utfordre det etablerte så er det en ærlig sak.
   Av nysgjerrighet, er du like aktiv på samme måte på muslimske sider også? Eller er det minst motstand med kristne?
   Så får vi fortsette våre ulikheter og holde en sakelig tone uten å kalle hverandre det ene og det andre. Jeg regner med at vi er voksne nok til det.
   Ha en velsignet dag.

   3
   1
  • Arild, «kanskje» har du vært troende, lest bibelen og muligens er sinna på Gud for at det finnes et helvete som innerst inne gjør deg vettskremt. At ens frie vilje ofte fører til det Gud kaller synd, er vanskelig for det naturlige mennesket å akseptere.

   Det er lettere å gå til angrep av å høre at synd kan føre mennesker i fortapelsen. Det naturlige mennesket tåler ikke høre om det og reagerer med å skylde på Gud og de som tror på Ham, og fører lange forsvarstaler om hvor dum man er som tror på sånt «tull» som ikke er bevist av vitenskapen.

   Frykt kan også forårsake hån og spott, for man tåler ikke det som står skrevet. Hadde det ikke brydd deg, hadde du vel ikke giddet å skrive så mange forsvarstaler for at det ikke finnes en Gud.

   4
   1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *