Levi Fragell og Stans pengepredikantene i ekstase: Norea Mediemisjon trekker seg fra Visjon Norge

Jan Hanvold må nå se at flere av kanalens samarbeidspartnere trekker seg. Dette kan resulterere i at flere nye aktører kommer inn i stedet for de som har trukket seg.

Nok en kristen organisasjon som har brukt Visjon Norge som plattform for å spre ut sitt budskap, velger nå å bryte båndene til Visjon Norge. Årsaken er dels at vi ønsker å prøve en ny plattform for våre programmer, dels kontroversene rundt kanalen, sier daglig leder i Norea Mediemisjon, Per Birkeli i følge Vårt Land. Flere samarbeidspartnere trekker seg nå fra den kristne TV-kanalen Visjon Norge, som det har stormet rundt den seneste tiden. Onsdag kveld ble det kjent at Evangeliesenteret kutter samarbeidet. I mars meldte Livets Ord at de trekker seg fra kanalen. Nå bekrefter Norea Mediemisjon at de har gjort det samme, skriver Vårt Land. Fra før er det kjent at Filadelfia i Kristiansand brøt opp for å satse på andre plattformer.

Nyheten om at stadig flere nå velger å bryte samarbeidet med Visjon Norge, får TV kanalens kritikere til å juble og på Levi Fragells Facebook side uttrykker flere glede over utviklingen. Også på Facebooksiden til Stans Pengepredikantene er det nå glede å spore. Hanvold har så langt ikke kommentert utviklen på Facebook, men pastor Jan-Aage Torp uttrykker glede over at avisen Vårt Land publiserte en leder hvor det oppfordres til å stoppe hetsingen av Jan Hanvold. “Når voksne bruker ufint språk mot Jan Hanvold, gir de et signal til barn og unge om at her er det lov å mobbe,” skriver avisen og får følgende kommentar fra pastor Torp: “Endelig et fornuftig ord om Jan Hanvold av Vårt Land, som i likhet med avisen Dagen er førende premissleverandører for hetsen.  På lørdag har Vårt Land et seriøst portrettintervju med Jan Hanvold.
Ennå er det håp!  Idag hilste Russlands ambassadør Teymuraz Ramishvili til Dr Jan Hanvold. Folk verden over respekterer Hanvold og TV Visjon Norge,” skriver Torp som noen timer tidligere skrev dette: “Jeg leste høyt på mobil iformiddag for Jan Hanvold en Facebook-status på en antikristelig side om at «Evangeliesenteret kuttet samarbeidet med Visjon på grunn av Torps programmer». Den glade Hanvold og jeg lo lenge.
Så teit man blir når man hater og sjikanerer! Heretter vet alle hvor mektig jeg er! ????✌️ Sannheten er nok at nye sendepartnere står i kø for å begynne på TV Visjon Norge! Noen kommer, noen går. That’s life ?,” skriver pastor Torp.

Søkelys mener: En fargeklatt og løs kanon på dekk

Det er ikke tvil om at Jan Hanvold har vært og er litt av en fargeklatt i den norske kristenhet. Selv om Søkelys rent teologisk ikke kan stille seg bak deler av den teologien Hanvold og hans mange gjester fra utlandet representerer, ei heller kan gi sin støtte til Hanvolds gjengifte, er det likevel ikke tvil om at Jan Hanvold er et friskt pust som ikke er redd for å komme med kontroversielle utsagn. Noen ganger går Hanvold mye for langt, men det er også på sin plass å signalisere at vi som troende setter pris på den djervhet Hanvold så tydelig demonstrerer. Som sagt er det mange læresetninger Søkelys ikke deler med Hanvold, men samtidig er det ikke tvil om at Hanvold er et virkelig friskt pust som personlig ikke er redd for å tråkke i salaten og si noe politisk og religiøst ukorrekt. Hanvold har blitt møtt med massiv kritikk og tildels også hets fra mennesker som er kritisk til Hanvold og den karismatikk som får utspille seg i beste sendetid på kanalen. At noen nå trekker seg fra samarbeidet med Hanvold vil neppe få de store konsekvenser -da det finnes kristne forsamlinger og organisasjoner som kan ha nytte av den plattformen Visjon Norge er. En av dem som har fått plass og sitt eget program på den litt omstridte TV kanalen er pastor Jan-Aage Torp som har sitt eget faste program fra “hovedstaden”. Et program som er seriøst og har interessante personer som gjester. Selv om flere organisasjoner nå forlater Visjon Norge, er ikke nødvendigvis det en katastrofe for kanalen. Det finnes menigheter og organisasjoner som nå vil se mulighetene som en fri tv-kanal kan tilby dem. Det faktum at noen nå trekker seg fra kanalen er selvfølgelig på kort sikt ikke godt nytt for Visjon Norge, men nye krefter vil komme inn, og resultatet kan bli en mer ensretting av budskapet som presenteres. Vi får håpe at kanalen finner den rette balanse.

Forfattet av Søkelys

2 tanker om “Levi Fragell og Stans pengepredikantene i ekstase: Norea Mediemisjon trekker seg fra Visjon Norge

 1. Får lyst å sitere en strofe fra en ikke kristen sang , en sang som likevel har ett alvorlig budskap:
  ” Nede på bunnen i det dype hav, sitter en liten djevel og gråter og vi synes alle synd på han, inntil han begynner å le, da først forstår vi alvoret i det “

  1
  1
  • Velstands å lykke predikanter er ulv i fåre klær , er Hanevold og Torp velstand og lykke predikanter ?
   og er det smart å bruke deres plattformer?
   Å synes synd på dem , når det eneste det fører til er at dem fortsetter sin penge begjærlige forkynnelse er som å synes synd på en djevel som gråter.

Det er stengt for kommentarer.