Levi Fragell: “Levi Jensen på Sørlandet -og vi grinebitere følges med harmdirrende interesse”

“Omtaler Levi Fragell som en gammel grinebiter på full fart til helvete! Den kontroversielle YouTube profilen Levi Jensen er i disse dager på Sørlandsturne. En som følger Levi Jensens og hans teams virksomhet med argusøyne er Levi Fragell som er en kjent kritiker av det som skjer i regi av Visjon Norge, enten det er Jan-Aage Torp, Jan Hanvold, Levi Jensen eller en eller annen profet fra USA som presenteres på skjermen. Facebookgruppen “Vi som støtter Visjon Norge” som er en motvekt til “Stans pengepredikantene” skrev mandag kveld dette om Levi Fragell på Facebook: “Levi Jensen forkynner på Sørlandet. Det har fått Humanetikerne til å bli harnisk. Den gamle grinebiteren (Levi Fragell) som er på full fart til helvete mener at både anstendige kristne, helsevesen og politi bør sette grenser for denne virksomheten,” slår Facebook-gruppen “Vi som støtter Visjon Norge” fast.

Levi Fragell ble på Facebookgruppen “Vi som støtter Visjon Norge” omtalt som “den gamle grinebiteren som er på full fart til helvete” fordi han uttrykte seg kritisk til Levi Jensens besøk på Sørlandet.

“Han vil som vanlig sette inn stasi systemet han elsker fra det gamle Øst-Tyskland hvor kommunistene regjerte.Alt som ikke er i grinebiterens aksept skal forbys. Også lokale humanister går aktiv inn i kampen for å få stoppet den forkynnelsen som Levi Jensen står for. Vi er heldig som lever i et fritt land hvor fri forkynnelse kan praktiseres. Stå på Levi Jensen ungdommen trenger deg og Jesus er stolt av deg,” skriver personene bak Facebookgruppen som støtter Visjon Norge. Innlegget har så langt fått 19 kommentarer, 42 likes og 7 delinger.  Bakgrunnen for det krasse utfallet mot Levi Fragell som omtales som “den gamle grinebiteren som er på full fart til helvete” er noe Levi Fragell selv postet på Facebook: “Kraftig advarsel i Fædrelandsvennen til hele Sørlandet fra lokal rådgiver i Human-Etisk Forbund, Kristian Røssaak, mot gateevangelisten Levi Jensen, som i disse dager skal besøke fem sørlandsbyer. Artikkelen ligger bak betalingsmur på nettet, og bare noen linjer kan gjengis her. Vi som har fulgt med Jensens virke den senere tid (se eksempler på Youtube) mener at både anstendige kristne, helsevesen og politi bør sette grenser for denne virksomheten – som nå også har funnet reklame- og pengestøtte hos Visjon Norge. (Der finnes jo ingen grenser- en skam for livssyns-Norge.),” skriver den gamle “grinebiteren” på Facebook. Levi Fragells post har så langt fått 76 likes, 50 kommentarer og 10 delinger.

Blant dem som kommenterer posten på Levi Fragells Facebookside finner vi Magnhild Marie Bøe Hansen som skriver dette: “Vi har vært plaget her i Bergen og, han har møtt opp på både barne! Og ungdomsskolene rundt her. Dratt frem enkelt elever, frelst dem og snakket om demonene de her inni seg. Mye roping om helvete og at enden er nær. Utrolig provoserende og det burde være forbudt å skremme barn slik. På vår skole hadde vi en veldig observant rektor som advarte alle foreldre i forkant når hun hørte rykter om at han skulle komme. De snakket også med alle ungdommene i forkant.Men det virker som om han opererer akkurat på innsiden av lovverket. Bra du advarer Kristian Rossaak!,” slår Bøe-Hansen fast. Og vår kommentar er: Levi Jensen har sin ytringsfrihet og full rett til å preke sitt budskap selv om “gamle grinebitere blant humanetikere ikke liker det.” På den andre siden burde noen modne kristne fortelle ungdommen at kristentroen ikke nødvendigvis er slik Levi Jensen presenterer den og vi oppfordrer kristne skolelag til å gi ungdommen bibelsk veiledning og formidle en sunn kristentro. Siden religions og ytringsfriheten er noe vi alle holder kjært tar vi avstand fra dem som forsøker å innskrenke Levi Jensen og andre forkynneres ytringsfrihet…

Levi Jensen: Avisen Dagen og Levi Fragell river begge ned Guds rike

Levi Jensen er en kontroversiell forkynner. Her blir han tatt på tissen av en ung mann som forsøker å provosere forkynneren.

Avisen Dagen kjørte i ettermiddag et oppslag om saken som kan leses i sin helhet her. I oppslaget gjengir Dagen Levi Fragells kritikk av Levi Jensen. Fra  Dagen gjengir vi dette: “Fragell mener at «anstendige kristne» må sette grenser for Jensen. – Jeg mener at de bør si «nei, dette vil vi ikke støtte». Anstendige kristne må ta vare på Levi Jensen og vise ham kristelig kjærlighet, men de må nekte ham å skremme barn, sier han. Dette kan ikke anstendige kristne sitte passivt å se på. Mange gode kristne har dessverre holdt munn i denne saken. Dette synes jeg er galt. .– Det at Jensen får støtte fra kristent hold slik som Visjon Norge og Finn Jarle Sæle gjør meg veldig oppbrakt, sier Fragell. Finn Jarle Sæle er redaktør i ukeavisen Norge IDAG. Avisen Dagen tok tirsdag kontakt med Levi Jensen for å be ham svare på kritikken, men Levi Jensen har fint lite til overs for Dagen og vil ikke uttale seg: » Levi Jensen opplyser til Dagen i en tekstmelding at han ikke vil uttale seg til avisen og at «jeg styrer langt unna avisen Dagen og denne Fragell personen for dere begge river Guds rike.»