Levi Fragell hardt ut mot Visjon Norge -kaller Visjon Norge en religiøs søppelplass til skam for kristenfolket

Levi Fragell med bekymrings-melding til seriøse kristne “Dette var TV Visjon Norges første kveld i Hokksund med mirakelpredikanten Rich Vera fra Orlando. Møtet var gjennomgående vulgært og simpelt, uten refleksjoner om tro og verdier – bare suggererende skrik om «fire» (ild), som skulle bidra til at publikum ble rammet av lyn fra Gud, slik at de ville falle over enda på gulvet. Mange falt, de fleste etter å ha blitt dyttet – en religiøs søppelplass og en ubegripelig skam for norske støttespillere, misjonsorganisasjoner og pinsekirker,”  skriver Levi Fragell i et innlegg på Facebook. Bakgrunnen for Fragells innlegg er at Visjon Norge denne helgen har besøk av en karismatisk profet som i kjent stil dytter folk i bakken.

Salen var knapt halvfull da Rick Vera satte i gang sin vekkelse i Norge. Det hele var en heller patetisk forestilling i kjent trosteologisk stil.

I en video publisert på Facebook snakker Rick Vera om at vekkelsen er kommet til Norge. “Blank løgn,” skriver Fragell som fulgte møtet via nettet: “Rich Vera har ikke via Visjon Norge bragt noen vekkelse til Norge og Europa. Møtet i igår var en slapp flause i en halvfull sal, hvor den samme gjengen ble slått i gulvet av Ånden (endog Jan Hanvold selv) som vi har sett ligge der gang etter gang,” skriver Fragell som også har postet et bilde som viser at Rick Vera knapt samlet 40 mennesker til vekkelsen han snakker om i videoen under. I en oppdatert melding lagt ut på Facebook skriver Levi Fragell dette: “Siden denne meldingen ikke kan legges ut på Vårt Lands nettside, idet avisen mener den krever «samtidig imøtegåelse», legger jeg advarselen ut her. Del den gjerne hvis du har bekjente i faresonen. I etterkant av de kontroversielle møtene med Rick Vera er det flere som reagerer: “Dette er så utspekulert… En mann som er slagrammet, får beskjed om at han får en “gradvis” helbredelse. En lammet kropp ble altså for mye for predikanten,” skriver Hanne Jørgensen og får støtte av Oddbjørn Johannessen som skriver dette: “Og denne slagrammede mannen ble sendt i gulvet flere ganger 🙁 En aldeles grotesk forestilling, der folk ble dyttet i gulvet igjen og igjen. Noen kastet predikanten svettekluten sin i fjeset på. De falt også. Predikanten ropte og skrek at nå skulle de piske djevelen…”

BEKYMRINGSMELDING TIL KRISTNE VENNER

Dette er alvorlig. Dere har ansvaret. Gjør noe. Visjon Norges siste dagers mirakelmøter med Orlando-pastoren Rich Vera ble nok en rystende erfaring, med offentlig utlevering og publisering av personlige tragedier, og uverdige fall i «Ånden». Så langt har ingen kritisk presse rapportert om hendelsene, så jeg vil benytte muligheten til å distribuere en bekymringsmelding i dette forum:
Betroelser om private forhold i familie, helse og yrkesliv ble presset frem for åpen mikrofon, fulgt av psykiske og suggestive reaksjoner av ulikt slag, selv om fysisk dytting over ende var det hyppigste «mirakel». Profetier om pastor Jan-Aage Torps fremtidige suksess (han falt også i gulvet), skremmer neppe så mange, men hans påfølgende hyllest til arrangøren var en viktig påminnelse om at dette faktisk fremdeles er en del av det kristne Norge. Torp skriver nemlig følgende på Facebook: «Støtten og oppslutningen om TV Visjon Norge er større enn noen sinne – alt fra Pinsebevegelsen til Normisjon!»  Det er nok en overoptimistisk vurdering av situasjonen, men etter helgens feiring av Visjon Norges «16 års-jubileum» – med publisert kakefest og hyllest fra vel etablerte og anerkjente kristne miljøer – er det likevel grunn til å si: Ta dere sammen kristenfolk, som gjør det mulig for denne kanalen å gjenta arrangementer og hendelser som dette. Dere skader troskyldige og uskyldige medmennesker.
At 16 års markeringen også gav anledning til flere dagers giveraksjon om pengegaver med tallet 16, fra 1600 til 16.000 kroner, inngikk som vanlig i den «åndelige» koblingen mellom tall og Guds vilje. Her var den spesielle anledning til å «så» inn penger til kanalen for å kunne «høste» Guds hjelp og støtte. Det gjør meg oppriktig talt vondt å måtte erkjenne at gamle venner og gode mennesker nå har det egentlige ansvar for denne utviklingen,” skriver Levi Fragell som er oppriktig bekymret for det han ser skje i regi av Jan Hanvold og Visjon Norge. Sigmund Voll Aadnøy som fulgte sendingen med argusøyne har lagt ut en del klipp fra seansen som kan ses her

Jan Hanvold som er skilt og gift flere ganger skal selv ha falt i gulvet flere ganger. Med andre ord, ikke noe nytt under solen og Visjon Norge og Jan Hanvold fortsetter i samme spor som tidligere. Det vi har vært vitne til fra Visjon Norge denne helgen er egentlig ikke noe nytt. Helt siden trosbevegelsen kom til Norge tidlig på 1980 tallet gjennom menn som Åge Åleskjær, Jan Hanvold med flere har dette med å dytte folk i gulvet vært et kjennemerke på trosbevegelsen. Både Hanvold og Torp er begge eksponenter for trosbevegelsen og at Levi Fragell reagerer forstår vi.

https://www.facebook.com/richveravoh/videos/1477533505710933/UzpfSTEwMDAwMjI3OTc5MDUzNDoyMTgwNDU5MzIyMDQwMDQw/?__tn__=lC-R&eid=ARCROyjGNSi2FgJZfzog_Dh1W4HUHeGE2dyvwPGyEtEo9p95Qk88Qvx04Jbouw4cXMc5KYYmkeSzXUr0&hc_ref=ARSS5eX_0FZAEBr_Yy72K037HOQGZRMck7zJZEy2c-2OzroAd-jNH7yNdd4yNW3TZIY&__xts__[0]=68.ARBNKTBaPqeenjIH1W4rCB6DulxrMDIU2RpiiVg0xh4473oK_M-VUr9T5ePTSc-SPqHl4VDAq5HpvmFmie8PWuwqMq7B4vSOwP2sg8QePgxwKrZXluk1OIrptWN3KO1zo7cbrXPp5TKuFnaH4Gok82mG9pVxDeQ12pXB9UErMDdBKRY2XEpDUcnQZaDAhse07HFVV9vHwjrp1yOxkVV0pq0addtABgS6GPA0MKGz6EL8uwymhSVPTHv14Hlp8qGqu7LJT0u1Z-yd9PpO0Bz94tG_z6QW8uVb2A6rtE1jCsrlM8p3cS49C8pkeBdgSQCh_XK4xZddUemHZX7Z5iEy2nhAttrRtFR-tc-DwmAJz8Ed9vnbdZ8EtLpi3iVTncM

9 tanker om “Levi Fragell hardt ut mot Visjon Norge -kaller Visjon Norge en religiøs søppelplass til skam for kristenfolket

 1. Det er skremmende å se hvordan kristen media her i Norge omfavner velstandspredikanter. Aktører som Norge Idag, Visjon Norge, Kanal 10 m.fl formidler taler og forkynnelse fra en rekke av disse falske velstandspredikantene. Dette er veldig trist fordi mennesker blir «fanger» i evangeliet uten at de er klar over det. Evangeliet setter fri og er helt gratis! Det er også vanskelig å være avvisende til disse aktørene i kristenmedia, da de også sender og skriver om «sanne hyrder» og «det sanne evangeliet». Det er ingen tvil om at det er mye godt å lese i bl.a. Norge Idag og å se på Kanal 10 og Visjon Norge. Det som er så trist er at velstandsevangeliet blir blandet sammen med Jesu sanne evangelium slik at man lett blir forført. Jeg har selv gått i den fellen flere ganger.

  Det er urovekkende at figurer som Bill Johnson fra Bethel Church, Todd Bentley, Kenneth Hagin, Benny Hinn, Mike Murdock, T.D Jakes, Joel Osteen, Andrew Wommack, Todd White, Ken Copeland m.fl. får fritt spillerom på deres plattformer.

  Sjekk ut siste innlegg på bibelogtro.com om dokumentarfilmen American Gospel-Christ alone.

  Veldig bra om noen ville være med og dele innlegget på sosiale medier.

  Mvh Richard

  5
  1
 2. Jeg tok en kikk på TV visjon Norge og hva Jan Hanvold , og denne såkalte evangelisten , holdt på med i kveld.
  Da Yeshua gikk på denne jord ; gjorde han tilsvarende ting ? Nei , jeg tror ikke det : Slo et slag mot pannen på en ukjent person – slik at denne gikk på rygg og ble fanget opp av en annen person som var strategisk plassert rett bak.

  Så langt jeg skjønner ; så talte Frelseren til mennesker og helbredet dem for ulike lidelser. Han slo dem ikke i pannen så de sank sammen.

  • Jeg tror aldri jeg har blitt mer kvalm enn i kveld, og kjent mer sorg, av all forførelse jeg har sett.

   Og Ture har rett. Jeg husker en i Bibelen som falt. Ikke bakover. Men på sitt ansikt foran Jesus. “Herre, om du vil, kan du rense meg?”

   I går så jeg filmen Richard anbefaler. Det er håp. Noen har begynt å vakne.

   6
   1
  • Det er Tordenskiolds soldater som går igjen både hos TV Visjon Norge og avisen Norge I dag. I tillegg har de med seg en ukjent mangemillionær fra den vesle øya Fedje ( tidl. lakseoppdretter ) samt en skipsreder i 80-årene , bosatt i Chile , og med fast helside i avisen Norge I dag.

   Jeg tror at disse økonomiske krumspring – som Hanvold sammen med ovennevnte millionærer foretar – vil ende med økonomisk mageplask. Det er bare snakk om tid – tror jeg. Da er TV-kanalen historie.

 3. Det er veldig interessant at Levi Fragell må titte på kristne TV-program. Er han likevel litt kristen likevel, selv om han bruker tid på skriving mot kristen tro og aktivitet.

  • Jeg tror at hvis Fragell følte han måtte se på noe kristent, så er disse falske profetene og det siste han hadde valgt. Fragell er ikke dum. Han hadde valgt solid forkynnelse. Han ser nok på av helt andre grunner. Jeg har mer respekt for ham enn de som SKULLE gjort dette arbeidet med å advare. Jeg er glad for alle som sier fra om dette. For sjelden hører jeg kristne leder og pastorer si noe. Jeg tror gjerne de skammer seg litt -disse “høye herrer” rundt i kristne menigheter, når de ser at Fragell engasjerer seg og advarer.

   Søkelys’ redaktør sier fra, Richard advarer, Nessa, Ture, Christian Finne, Vivian Zahl Olsen -og mange flere. Men hva betyr vel Finne, Vivian, Richard, Ture, Nessa eller en redaktør fra Søkelys sin mening for disse høye herrer? Vi ser herrene av og til i aviser -i helt andre saker. De er IKKE mine forbilder.

   Fragell mener nok at man ikke kan være “litt kristen” 🙂

  • Levi Fragell har mye fornuftig å lære. Selv om han er ateist har han jo bakgrunn som pinsevenn evangelist og vet hvordan enkelte i bevegelsen han vokste opp i jukset og trikset med tegn, under og Guds kraft.
   Fragell er litt av en ressurs og hadde han vært en kristen, er jeg redd mange i de karismatiske sektene hadde kalt ham fariseer.
   Kristne ledere i Norge burde i virkelig ta lærdom av Levi Fragells kritikk.
   Han har møtt mange mennesker, også kristne som er blitt alvorlig skadd på sjel og sin av religiøse overgrep utført i Jesu navn.
   Jeg syntes det er bra at Søkelys av og til gjengir Levi Fragells kritikk.

   Kristne ledere i Norge burde lytte seriøst til Levi Fragells kritikk og ta det inn over seg. Slik mange opptrer i dag i kristen-Norge og på kristen-tv gjør jo at folk får avsmak på alt som smaker av kristendom. Jeg tror verken Hanvold eller Torp eller de andre trosforkynnerene evner å ta inn over seg det faktum at deres virksomhet gjør at folk stenger seg for evangeliet.
   Mange blir skremt av slike religiøse seanser.

 4. Som troende, er jeg enig i at Levi Fragells kritikk av visjon Norge er på sin plass. De forkynner dessuten ikke evangeliet, men noe som minner mer om en Kenneth Copeland light versjon, blandet med ulike skriftssteder, ute av sin sammenheng. Alt motivert av hanvolds umettelige ego og lommebok.

  Grunnen til at hanvold kan gjøre dette, er fordi folk ikke leser bibelen selv, og det vet hanvold godt. Derfor kan han svindle naive mennesker for en voldsom profitt, i stedet for å ta seg en ærlig jobb.

Det er stengt for kommentarer.