Har lært av kristenheten – også Scientologi-kirken tar i bruk tidsriktig innpakning for å spre sin religion

Scientologi-kirken som anses for å være en sekt -sliter med rekrutteringen og gjør derfor som den sekulære kristenheten -tar i bruk moderne musikk for å fremstå som tidsriktige og relevante

Scientologi-rap Scientologi-kirken har vært gjenstand for flere omtaler i Søkelys i det siste. L. Ron Hubbard, som døde i 1986 grunnla sin kult i 1952. Til Norge kom den omstridte sekten på midten av 1970 tallet og har i dag sin “kirke” i Oslo sentrum. I følge enkelte anslag skal det finnes et sted mellom 8 og 14 millioner scientologer på verdensbasis, mens tidligere medlemmer opererer med et betydelig lavere antall.  Sekten som blir   blir ledet av David Miscavige som tok over da Ron Hubbard døde. Blant nålevende og tidligere medlemmer finner vi en rekke kjendiser, deriblant John Travolta, Charles Manson, Nancy Cartwright og Tom Cruise for å nevne noen. I følge tidligere medlemmer sliter Scientologi-bevegelsen med å rekruttere nye medlemmer etter en rekke negative mediaoppslag og avsløringer om sekten.

I en alder av syv år gikk vi gatelangs for å overbevise folk om å leve rusfrie liv. Jeg signerte en milliardårskontrakt da jeg var åtte år. Det betyr at jeg lovet å tjene kirken de neste milliarder år, forteller Shane som brøt med sekten.

Oppslag som “Holder barn fengslet og lar åtteåringer jobbe 35 timer i uka” og historier fra folk som er blitt svindlet for store summer har ikke akkurat ført til tilstrømming av mennesker til Scientologi-kirken som har fint lite til felles med en vanlig kirke. I USA er det forholdsvis vanlig at tidligere sektmedlemmer og kritikere møter opp utenfor scientologenes “kirker”, skoler og rekrutteringslokaler hvor aktive kultmedlemmer tilbyr forbipasserende å ta en stresstest eller personlighetstest som er et av kirkens viktigste redskaper på å lokke folk inn i kirkens opplegg. Et opplegg hvor det primære målet er å loppe folk for penger gjennom å kjøpe kurs og bøker sekten tilbyr. Imidlertid har all negativ oppmerksomhet gjort at rekrutteringen er vanskelig -og derfor gjør de som den sekulære kristenheten. Forsøker å pakke inn sin religion eller svindel i ny og tidsriktig innpakning. -Moderne musikk. Selv om mange kanskje vil protestere, så er nok virkeligheten slik at dette kommer til å virke like dårlig for scientologene som det har gjort for den liberale og sekulære kirke. På tross av alle nymotens tiltak, på tross av moderne musikk og tidsriktig innpakking. I Norge og Europa har den kristne kirke tapt terreng -og det er ingen grunn til å tro at moderne musikk vil hjelpe på rekrutteringen til Scientologi svindelen.