“Jesus døde ikke for at vi skal kjøre Rolls Royce eller bo i 40 millioner dollars hus”

I motsetning til “profet” Rick Vera som disse dager gjester Visjon Norge for å spre sin kundalini-kraft og budskap om å være “drita fulle i ånden” er Donnie Swaggart klar på at evangeliet dreier seg om ordet om korset

“Ordet om korset er dårskap eller idioti for dem som går fortapt, men for oss som er frelst er det en Guds kraft,” forklarer Paulus i sitt brev til menigheten i Korint. Ordet om korset er med andre ord den kristne kirkes sentraldogme, for det er i forkynnelsen av Kristi kors vi ser mennesker bli satt fri fra syndens makt. På korset ble Jesu dyre blod utgytt og nettopp i dette blodet er det soning for våre mange synder og fall. Derfor skrev også apostelen Johannes dette: “.. men dersom vi vandrer i lyset, likesom han er i lyset, da har vi samfund med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss fra all synd.” 1 Joh 1,7

Det vanligste underet som tilbys av mirakelpredikantene er bløffen at bein vokser ut.

I vår tid er det mange som forkynner mye rart, noen forkynner primært seg selv og hva de mener seg å erfare i livet som profet, apostel eller evangelist. Disse reiser gjerne rundt i norske forsamlinger og forteller om mektige tegn og under som skjer i Afrika, India eller Sør-Amerika. Men når deres tjeneste så skal prøves ut her hjemme, ser vi stort sett bare mennesker som dyttes i bakken eller “beinmirakelet” der et tilsynelatende forkort bein vokser ut. Andre predikanter som Rick Vera er blant dem som forkynner eller manipulerer frem “kundalini-kraft” i Jesu navn. Dette kalles også for å være “drunk in the spirit” eller dritings på den hellige ånd. Slikt er populært både på Visjon Norge og i forsamlinger som er knyttet til NAR (Ny-apostolisk reformasjon)  Budskapet om synd, kors og dom er ofte fullstendig fraværende i slike sammenhenger. Både trosbevegelsen og velstands-forkynnerne har nå holdt på i årevis og alt det har produsert hittil har vært null vekkelse, men store kollekter slik at de selv kan reise verden rundt på kollekt-kroner gitt av troende som helt åpenbart mangler evnen til å prøve verken budskapet eller åndene som ligger bak falsk religion.

Det som trengs for å sette mennesker fri, er evangeliet om korset

“Prosperity pimps” var temaet for en tale Donnie Swaggart holdt for noen år siden. Sjekk ut hans tale fra linken under

Donnie Swaggart: Prosperty Pimps -om grådighetskulturen i Jesu Kristi legeme

3 tanker om ““Jesus døde ikke for at vi skal kjøre Rolls Royce eller bo i 40 millioner dollars hus”

 1. I oktober 2017 var kona mi og jeg på noen møter med en kjent sørlands forkynner. Han fortalte (skrøt av) om alle miraklene han hadde gjort i Lille Asia. Han hadde helbredet både den ene og andre sykdommen, og han hadde vekket opp døde. Javel. Få se hva du gjør HER. Tenkte jeg. Jo da. Det ble med skrytet. Han hadde ettermøte, med dytting av folk. En dame strittet imot, og satte sjøbein. Hun ønsket ikke å gå i bakken. Han gikk fra henne med bestemte skritt og et blikk som sa sitt, og et kroppsspråk som sa mer enn alt. Hvorfor skal de dytte folk overende? Har de ikke nok med bønnen?

  • Trist.
   Dette ser vi skje ofte. Dionny Baez (kommer fredag på tv) dytter og dytter. Og faller de ikke så er det “plutselig noe viktig” som han må videre til. Det samme med han Rick Vera som nylig var der.
   Og folk står tilbake helt forfjamset. Og tenker; jeg har ikke nok tro el.l. Det er vondt å se på.
   Så tenker jeg, det er verre å være selve vranglæreren.

  • Mange slike opererer i Jesu navn. Har null åndelig kraft og dytter folk overende, med mindre de setter sjøbein og står støtt.
   Slik er det med kraftløs religion. De opererer i Jesu navn, men har kjenner verken Guds ord eller Guds kraft og taler derfor bare om ting de hevder de har opplevd i Afrika eller langt langt borte.
   Hvem i salen er kritisk eller forstandig nok til å sjekke?

Det er stengt for kommentarer.