Leonard Ravenhills sønns tanker omkring Creflo Dollars drøm om jetfly til 500 millioner kroner

dollar-crefloDen amerikanske velstands-halliken Creflo Dollar vakte oppsikt da han i midten av mars tryglet givere om 500 000 000 kroner til et nytt jetfly av typen G-650 som vanligvis er forbeholdt det aller rikeste sjiktet blant milliardærene. En rekke fremstående kristne personligheter, deriblant Dr Michael Brown rykket ut og advarte hjorden mot å gi dollar til Dollar og en av dem som har gjort seg sine tanker omkring Creflo Dollars jetflydrøm er David Ravenhill som er sønn av den legendariske forkynneren Leonard Ravenhill. David Ravenhill har tjent i Guds menighet i mer enn 40 år som misjonær, pastor, lærer og omreisende prest og har jobbet sammen med blant annet David Wilkerson og Steve Hill. I sin kommentar foreslår David Ravenhill flere alternative reisemåter for den kontroversielle velstandsforkynneren.

Jeg har tenkt på Creflo Dollar’s drøm om å oppgradere sitt skrantende jetfly til et bedre, ja faktisk det aller beste som kan kjøpes for dollar. Jeg hater å se denne “Guds mann” måtte fornedre seg til å reise med et kommersielt flyselskap som resten av oss andre dødelige. Jesus lånte en livmor for å bli født, en båt for å forkynne evangeliet fra, et esel og ri på og lunsjen til en guttunge for å mate folket. Han måtte også låne et rom for å holde sitt siste

david-ravenhillmåltid med sine disipler osv osv. Bortsett fra det, blir vi gjennom Bibelen fortalt at menneskesønnen ikke hadde noe han kunne hvile sitt hode på. Men det var da og dette er nå. Jeg kan ikke se for meg Creflo ridende på et esel når han er vant til å kjøre rundt i sin Rolls-Royce, sin Bentley eller en av de andre luksusbilene han er eier av. Og dette bringer meg til bake til tanken på hvordan han skal kunne realisere sin drøm om et G-650 Jet. Løsningen på Creflo Dollars problem er egentlig ganske enkel og jeg kan ikke tro at han ikke har tenkt på det selv. Alt han trenger å gjøre er å praktisere det han forkynner. Siden han er en trofast og iherdig forkjemper for ideen om å så og høste i tro, er alt han trenger å gjøre å vedlegge en sjekk på 30 dollar til hver eneste av hans “så i tro” partnere, deretter lene seg tilbake og formelig se at pengene strømmer inn. Tross alt, som det sies: “Det som er bra for gåsa er også godt for en gjess”

Hvis dette er et et åndelig prinsipp som fungerer for alle, så hvorfor ikke bare praktisere det han igjen og igjen forteller sin trofaste flokk hver eneste uke? Med bare en 10 dobling vil han få 300 dollar for hver 30 dollar han “sår ut” i tro. Dersom dette hadde vært tilfelle, hvorfor ikke sende ut 300 dollar til hver eneste partner og hoppe over det lille jetflyet og pengersatse på en Boeing i stedet? Jeg har skjønt at Creflo Dollar har en formue på 27 millioner dollar.. Ikke dårlig for en mann som har lært hvordan han skal plyndre flokken og selv leve som en greve. Kanskje det er på tide for ham å selge alt det han eier å gi det til de fattige. På den måten når eller om han kommer til himmelen vil det være noen skatter der som venter på ham. Eller så kunne han så ut sine 20+ millioner dollar formue å høste 30, 60 eller hundrefold igjen og da være på god vei til å bli milliardær.  Det er jo så at dette prinsippet angivelig fungerer for de teleevangelister som preker “så ut i tro” budskapet, og jeg forstår ikke helt hvorfor dette budskapet bare er for oss som skal gi og ikke for mottakerne. For min del, jeg er glad for å kunne fly økonomiklassen, det er i hvert fall kjappere enn å gå.

Utdrag av David Ravenhills kommentar