Kvinnelig “biskop” i amerikansk episkopal kirke anklaget for bildrap etter å ha kjørt på sykkellist i beruset tilstand

Heather Cook som er den første kvinnelige biskopen i bispedømmet Maryland må møte biskop cookfor retten anklaget for drap etter at hun i beruset tilstand kjørte på og drepte den 41 år gamle sykkellisten Tom Palermo den 27 desember i fjor. I følge anklagen skal den episkopale biskopen ha kjørt ned og drept sykkellisten mens hun var beruset og samtidig skrev en tekstmelding mens hun kjøre. Etter påkjørselen forble hun ikke på ulykkesstedet, men dro hjem hvorpå hun etter en halvtime returnerte til ulykkesstedet. Det ble da tatt alkotest på den kvinnelige biskopen som skal ha hatt 2,2 i promille, noe som er mer enn dobbelt av hva som er tillatt i staten Maryland. Den 58 år gamle geistlige vil foruten å bli tiltalt for uaktsomt drap også bli tiltalt for uaktsom kjøring i beruset tilstand og for å ha forlatt ulykkesstedet. Den kvinnelige biskopen er blitt midlertidig permittert fra sin stilling i kirken siden saken er under etterforskning. Den kvinnelige biskopen skal i følge andre media ha hatt en forhistorie med alkohol og bruk av cannabis. I september 2010 ble den kvinnelige biskopen tiltalt for å ha kjøret bil under påvirkning av alkohol og besittelse av hasj. I bilen til biskopen ble det funnet en tom flaske sprit og en del av en hasjpipe.

 

6 tanker om “Kvinnelig “biskop” i amerikansk episkopal kirke anklaget for bildrap etter å ha kjørt på sykkellist i beruset tilstand

  1. Beruset og beruset, fru blom. Med 0,22 promille er det vel neppe noen som er beruset? (er vel omtrent det man får av en flaske lettøl?) Den store ugjerningen her er nok å ha forlatt den skadde!

  2. Ho var jo ikke akkurat full, men kjørte i alkoholpåvirket tilstand, med den dobbelte promillen av hva som var tillatt. Og etterlot den skadde. Ho risikerer fengsel uten tvil.

  3. Storbritannia har promillegrense på 0.8. Man kan da umulig være beruset med 0.22. Hun har det sikkert vanskelig nok uten å høre at hun også var beruset. Sannsynligvis var hun ikke oppmerksom nok på grunn av mobilteksting. Trist sak.

    • Det var en skrivefeil fra min side, hun hadde 2,2 i promille og en tidligere sak for kjøring i fylla og bruk av hasj.

Det er stengt for kommentarer.