Kvinne og tenåringsgutt knivdrept i Kristiansand, drapssiktet var aktiv i en lokal kristen menighet

politiDet var den 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan som var elev ved Fiskå skole i Vågsbygd som mandag sammen med  Tone Ilebekk (48) falt som ofre for et brutalt dobbeldrap ved Wilds Minne skole på Lund. En 15 år gammel etnisk norsk gutt ble sent tirsdag kveld siktet for drapene som har rystet Kristiansand de siste dagene. Dermed er tre familier dypt berørt av tragedien som har funnet sted i Kristiansand. Barn dreper barn nå til dags og det er vanskelig å finne ord når slikt rammer vår by. Igjen kan vi ikke annet enn å oppfordre til fortsatt forbønn for de berørte familiene.

I følge avisen VG var den drapssiktede 15-åringen fremstilles for varetektsfengsling onsdag var aktiv i en lokal kristen menighet i området. Menighetsledelsen ønsker ikke å kommentere siktelsen av 15-åringen, utover at dette er dypt tragisk for både ofrenes familier og for familien til gjerningsmannen, skriver NRK. Han kommer fra en familie som beskrives som ressurssterk og religiøs. Det er en dyp tragedie som har rammet tre familier i Kristiansand. Den siktede 15 åringen og det 14 år gamle offeret var begge inntil nylig aktiv i samme fotballklubb, men var ikke elever på samme skole. Foranledningen til drapene vites det foreløpig lite om, men det er ikke tvil om at dette er en svært trist sak som berører oss alle.

 

12 tanker om “Kvinne og tenåringsgutt knivdrept i Kristiansand, drapssiktet var aktiv i en lokal kristen menighet

 1. Dette kan enten være blind vold, eller en hevnaksjon fra en tidligere kjæreste.
  Men hun som ble drept er etnisk norsk, og hun hadde ingen relasjon til gutten som ble drept.
  Derfor tyder det mest på blind vold, du vet, slik som det gjøres i Israel…

 2. Trist , og dypt tragisk det som har skjedd, verden forandrer seg i en lovløshet, der likegyldigheten blir mer synlighet, og terskelen på synden har blitt større. Jeg tenker at dette drapet var rettet mot den unge Gutten, som hevn, og at denne kvinnen tilfeldig så dette, og ble et offer som så hva som skjedde. men man trenger ikke å spekulere så mye, alt er bare trist for begge familiene, også den som gjorde ugjerningen han og hans familie.Det som man kan gjøre for alle involverte er bønn.

 3. Du burde stengt for kommentarer til denne saken, og slettet kommentarene.

  • Jeg er akkurat kommet inn døren og akkurat satt meg ned med kommentarene nå, men skal se gjennom og slette

 4. Vi står her overfor en tragedie som har rammet først to familier til begge de avdøde og tilsist en kristen familie hvor sønnen har gjort noe grusomt. Våre bønner og tanker må gå til de rammede.

 5. …”drapssiktet var aktiv i en lokal kristen menighet”.
  Dette er noe mediene kaster seg over og som de dessverre vil bruke i sin bekjempelse av kristendommen. De har raskt slått fast at den drapssiktede var aktiv i en menighet, noe som slett ikke trenger å være riktig. Avisene har sin egen agenda når de erklærer at drapsmannen er en aktiv kristen.

  • Jeg har fått bekreftet at gutten har kristen bakgrunn og inntil relativt nylig har han vært “aktiv” i en lokal forsamling i området. Uansett en 15 åring er en 15 åring og er full av dristighet og galskap.

  • Normalt skal man ha advokat til stede, men det er antydet her nede at foreldrene til gutten var tilstede og gitt klarsignal. Men politiet burde ha skaffet en advokat til ham under avhøret uansett.

 6. Nye opplysninger. Drapsmannen hadde flere kuttskader som måtte syes. Feil drapsmann?

  • Hvis jeg skal spekulere høyt så er dette scenariet. De to unge menn, hvorav en var fra en lokal menighet hadde avtalt et oppgjør med hverandre om et eller annet på aktuelle skole. Den stakkars kvinnen griper av en eller annen grunn inn, kanskje eskalere situasjonen slik at en av partene følte seg truet, trakk kniven uten helt å ane konsekvensene. Så får det dette dødelige utfallet. Hvem av de to som er den direkte årsaken til basketaket kan vi bare spekulere på, men begge guttene kom fra en dal av Kristiansand med et tøft og belastende ungdomsmiljø. Tragedien er likevel stor uansett.

Det er stengt for kommentarer.