Kristne misjonærer korsfestet av islamsk stat fordi de ikke ville fornekte Jesus Kristus

is-crucified-2Ti kristne misjonærer samt en 12 år gammel gutt mistet sine liv i august da de ble henrettet av den barbariske islamistiske terrorgruppen Islamsk stat fordi de ikke ville fornekte Kristus. Christian Aid Mission (CAM) kunne den 7 august rapportere at de innfødte misjonærene ble fanget nær den syriske byen Aleppo etter at de hadde avvist et råd fra deres misjonsleder om å forlate området på grunn av all volden. De ti misjonærene valgte å bli for å dele evangeliet med dem som led på grunn av islamsk stats brutale krigføring, melder Christian News Network.

“Hver gang jeg snakket med dem, sa de at de ville bli her. Dette er hva Gud har bedt oss om å gjøre og det er også hva vi vil gjøre,” kunne den ikkenavngitte isismisjonslederen fortelle til CAM. De ønsket bare å dele evangeliet med mennesker. Misjonslederen fikk senere høre om misjonærenes skjebne fra deres slektninger som hadde gått i skjul. Disse fortalte at den 28 august hadde to av misjonærene blitt presset til å fornekte Kristus å vende tilbake til islam. Begge nektet og foran øynene på teamlederen og slektninger som stod og så på, kuttet de muslimske ekstremistene av fingertuppene på gutten og slo ham hardt. De fortalte guttens far at de ville stanse torturen av gutten dersom han, guttens far vendte tilbake til islam,” heter det i rapporten fra CAM. Når teamlederen avviste dette, forteller slektninger at islamistene fra Islamsk Stat også begynte å torturere og slå ham og to av de andre misjonærene. De tre mennene samt gutten møtte så døden ved å bli hengt på kors. I følge øyenvitner skal både gutten og de tre mennene ha hengt på korset i to dager med et skilt over seg hvor det stod “Vantro”:

Samme dag ble de åtte andre brakt foran en gruppe med vitner og også de ble spurt om de ville fornekte kristendommen. Når de forklare at de var der for å dele Guds kjærlighet, ble to av de kvinnelige misjonærene voldtatt offentlig. Etterpå ble alle åtte halshugd. I følge landsbybeboere skal noen av misjonærene ha bedt i Jesu navn, mens andre av dem ba Herrens bønn og noen dem som ble henrettet skal ha løftet sine hoder og sagt, i dine hender overgir jeg min ånd,” fortalte misjonslederen til Christian Aid Mission. En av kvinnene som ble henrettet skal nesten smilende ha sett opp mot himmelen og sagt, “Jesus”, før hennes hode ble adskilt fra kroppen. Etter at de 8 var blitt henrettet skal de hodeløse kroppene ha blitt hengt opp på noen kors. (videoen er fra en annen korsfestelse i regi av islamsk stat)

Som tidligere rapport i en rekke medier er Islamsk Stat ute etter å ta mennesker som bekjenner Jesus og tidligere har terrorgruppen som nå møter tung bombing fra Russland ha henrettet 30 etiopiske etterfølgere av korset i april. “Dere vil ikke ha trygghet, selv i deres drømmer, før du aksepterer Islam, skal en av terroristene som er omtalt som Jihadi John ha truet. Vår kamp er en kamp mellom tro og blasfemi, mellom sannhet og falskhet. I februar i år ble 21 egyptiske kristne halshugd for sin kristne tro. Den islamistiske terrorgruppen “Islamsk Stat” også omtalt som ISIS eller ISIL blir i disse dager utsatt for massiv russisk bombing, etter at Russlands president Vladimir Putin i forrige uke beordret russiske fly og styrker til å iverksette militære operasjoner for å knuse islamsk stat og andre jihadist-grupper i Syria. Den russiske intervensjonen i konflikten kom etter at den vestlige alliansen ledet av USA så langt ikke har greid å slå tilbake Islamsk stat, og det er vist håp om at Russland og Vladimir Putin skal kunne oppnå bedre resultater i Syria og Irak enn USA og den vestlige allianse så langt ikke har kunnet stoppe islamsk stat.

Kilde: Christian News Network og CAM

 

Én tanke om “Kristne misjonærer korsfestet av islamsk stat fordi de ikke ville fornekte Jesus Kristus

  1. Denne saken viser hvor viktig det er å være helhjertet for Jesus. Disse herlige vitner ofret sine liv fordi de hadde Jesus mer kjært enn sine egne liv. Dette er den slags ånd og kraft vi må be Gud om å gi oss. Disse er nå i Faderens nærhet fordi de betalte den høyeste prisen for å følge Jesus i lydighet. Måtte Herren gi oss styrke til å stå like modige opp for Hans rike.

Det er stengt for kommentarer.