Kristenforfølgelsen i Canada: Pastor Tim Stephens løslatt fra fengsel etter to uker

Den canadiske pastoren Tim Stephens som tjenestegjør som pastor for Fairview Baptist kirke i Calgary, Alberta, er nå satt fri fra fengsel. Pastoren som ble arrestert for å ha holdt gudstjenester i strid med sosialist-regjeringens Covid-19 politikk ble løslatt før helgen etter å ha sittet fengslet i to uker. Pastoren er glad for å være hjemme igjen. Canada har under den sosialistiske statsministeren Justin Trudeau utviklet seg til å bli et av Vestens mest antikristne regimer. Kristne er underlagt sterke restriksjoner og flere pastorer er blitt arrestert av politiet som praktiserer ugudeiighet med hard hånd. Mange kristne i Canada er rystet over at deres en gang så frie demokrati har utviklet seg til å bli et land hvor myndighetene krever blind lydighet mot staten og som forfølger kristne som kommer sammen til gudstjenester.

Det samme skjer i Kina hvor de registrerte kirkene i Tre-selv nyter en relativ frihet, mens frittstående undergrunnskirker og husmenigheter må utstå forfølgelse og undertrykkelse fra regimet. I Canada er det sterke begrensninger på hvor mange som kan samles til gudstjenester, møter i friluft eller i husmenigheter.

20 tanker om “Kristenforfølgelsen i Canada: Pastor Tim Stephens løslatt fra fengsel etter to uker

 1. Dette er ikke representativt for de aller fleste menigheter i Canada. Disse få menighetene som praktiserer ulydighet mot myndighetene feiltolker Apg 4:19.
  Bibeltro menigheter i Ontario samles, med begrensninger i antall og med påbud om å holde avstand og bruke maske. De som praktiserer det slippper å få politiet på dørene, eller bli fengslet.

  5
  5
  • Takk Øystein!!!
   Det hadde vært hyggelig om leserne her hadde vært mottakelige for fornuftige kommentarer og ikke bare uttalelser som bekrefter konspiratoriske vrangforestillinger.

   3
   4
  • Unnskyld, men hvilke lesere er det du snakker om? Er det bare dine og andre pro ditt og datt som innehar sannheten om det foregår? Er nå så lei av denne bedreviter mentaliten som er hos flere som kommenterer og spotter og håner og slenger d…! Søkelys har stor takhøyde, men du verden for et klovneri mange lirer av seg og som ikke er verdig et kommentarfelt av voksne mennesker. Synd, for det ødelegger enormt mye av seriøsiteten for nettstedet med alle disse tåpelige/barnslige kommentarene som er på et stadie man finner få steder. Man slenger helvete etter andre, hiver ut demoner over andre, jeg spyr av dette! Kjell prøver å være tålmodig, men den spottingen burde ikke stå uimotsagt og burde vært slettet, spesielt denne Henry eller hva han kaller seg. «Salig er den som ikke sitter i spotteren sete» Salme 1.

   4
   2
  • Til Bettina.
   Ta et skritt tilbake og pust med magen.
   Jeg er helt enig i det du skriver her: “men du verden for et klovneri mange lirer av seg og som ikke er verdig et kommentarfelt av voksne mennesker. Synd, for det ødelegger enormt mye av seriøsiteten for nettstedet med alle disse tåpelige/barnslige kommentarene som er på et stadie man finner få steder.”
   Jeg håper jeg tar feil, men dessverre kan det virke som vi mener dette fra hvert vårt ståsted. Men utsagnet kan vi begge stille oss bak.
   Dessverre oppfatter jeg store deler, ikke alle, av følgerne til Kjell som at de velger å tolke alt i verste mening. Det være seg råd for folkehelsen, lover og regler, og – som i denne artikkelen – at reaksjoner på bevisst provokasjon tolkes som angrep på religionsfriheten. Det er jo ikke det.
   I tillegg tror jeg det er på sin plass at det kommer motsvar til til tider veldig tendensiøse artikler på Søkelys. Noen trenger å bli minnet om at en sak kan ses fra flere sider.

  • Selvfølgelig er dette representativt for Guds menighet i Canada.
   Du argumenterer på samme måte som de offisielle Sovjetiske religiøse ledere argumenterte med når historiene til Richard Wurmbrandt og Hermann Hartfeld og andre troende fra den egentlige kristne kirke i Sovjetunionen ble kjent i Vesten på1960 og 1970 tallet.
   Religiøse ledere og kirkelige utsendinger som var underlagt KGB og kommunistene argumenterte akkurat som du gjør.
   Kirken kunne samles bare de var lydige..
   Richard Wurmbrand og andre som satt fengslet i Romania, Russland og i fangeleirer i Sibir, satt der fordi de ikke underordnet seg religiøse lover i Sovjet.
   Dine holdninger Magerøy er en spott mot den forfulgte martyrkirke.
   De holdninger du representerer er den lunkne, falske skjøgekirke.
   Den kirken som har gått på kompromiss, som de registrerte kirkene gjorde under Sovjet og som Tre-selv kirkene gjør i Kina.
   Disse har forrådt Herren Jesus fordi de har gått på kompromiss, slik flertallet av kirkene gjorde i Sovjet og blant Tre-selv kirkene i Kina.
   Det er dem som kompromissløst følger Jesus som blir forfulgt.
   Ikke lunkne, kompromissfulle kristne som er apostater.
   Med dine holdninger Magerøy er du med på å håne de mange som har blitt martyrer for Jesu navns skyld.
   Om et lem lider, lider alle med heter det i Guds Ord.
   Og når du helt åpenbart forakter troende som betaler prisen, er vel heller det et tegn på at du ikke er et lem på Kristi legeme.

   1
   2
  • Du har så absolutt rett søster.
   Alle disse bedrevitere som stadig slenger om seg med søppel og påstander krydret av en helt annen ånd enn vi finner i Jesu menighet. Tilsynelatende skråsikre sprer de om seg med forakt for mennesker som mener og opplever ting annerledes enn de selv gjør.
   Og Magerøy, hva gjør din fortolkning av Apgj 4,19 mer rett enn andre troendes tolkninger av ordet?
   For meg ser det ut som om du ikke tolker Ordet rett,
   Det som er klart er at vi som kristne har et kall fra Herren til å komme sammen til gudstjenester og keiseren har ingen rett til å sette tallmessige begrensninger.
   I det gamle Sovjet var det ulovlig å la unge under 18 år delta på gudstjenester og åndelige samlinger.
   Det var en menneskelig og Bibelstridig regel som Guds menighet var splittet om. Noen av de godkjente kirkesamfunn fulgte reglen lydig, mens undergrunnskirken og de uregistrerte trosset denne begrensningen fra myndighetene.
   De fikk også høre at de feiltolket Ordet.
   Nei, hvem er du som tror du er dommer over andre kristnes tro?
   Noen av oss velger heller å lytte til lærde troende, som John MacArthur som tolker Guds Ord på en rett måte.
   Du bruker begreper som “de fleste” og har glemt hva Ordet sier.
   Matt 7,13-14 Gå inn gjennem den trange port! for den port er vid, og den vei er bred som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennem den; for den port er trang, og den vei er smal som fører til livet, og få er de som finner den.
   De fleste som du så varmt snakker om er neppe de få Jesus snakket om.
   Hva de fleste gjør er et elendig argument, for de fleste kirkelige i Sovjet fulgte selvfølgelig kommunistpartiet og KGBs beslutninger.

   Det er en åpenbar splittelse i kristenheten i dag, og den er helt fundamental for den skiller mellom “de fleste” og “de få”.
   I mine 65 leveår har jeg ikke sett maken.
   I gamle dager var Ordet rettesnor, men nå ser man på mengdene, på hva flertallet sier og gjør, og følger som død fisk strømmen.
   Alle som leser litt i Guds ord vet at de falske profetene hadde de fleste på sin side. De fleste prestene i Israel var alliert med Jesabel. Det var de få som ble forfulgt -var selv skyld i det -fordi de kunne ha innordnet seg myndighetenes regler.
   Jeg skammer meg over hvor død flesteparten i kristenheten er blitt.
   Hvor lunkne, likegyldige de er. Hvor verdslige de er i tenkningen. Hvor iskalde de er blitt, hvor egoistiske og nedlatende mot mindretallet.

   1
   1
  • Lett å være enige med Betina, fripinsevenn og Ellen Irene Bøe her, la nå de religiøse surre rundt i sin egen bakgård, så får vi se hvem som blir frelst til slutt.

   Hvis man ser seg rundt så er man tydelig at det går et skille i verden i dag, land etter land, by etter by, Bygd etter bygd, sted etter sted, hus etter hus, familie etter familie, kvinne mot mann, sønn mot far, datter mot mor.

   Lyder det kjent?

   Hva består dette skillet av?

   De «vaksinerte» mot de ikke «vaksinerte» som produserer fiendskap.

   Dette vil utvikle seg over litt tid, de «vaksinerte» vil nekte å være sammen med de «uvaksinerte» og kreve at hvis vi skal være sammen så må de «vaksineres» først. Videre utvikling av dette skillet er lovløshet. Da blir kjærligheten kald, hos de fleste.

   Men denne utviklingen er fult mulig å gjøre noe med, for Jesus rev ned gjerdet som skilte, fiendskapet.

   Mvh RJ

   1
   1
  • Til RJ:
   “de «vaksinerte» vil nekte å være sammen med de «uvaksinerte» og kreve at hvis vi skal være sammen så må de «vaksineres» først.”

   For min del er det ikke slik. Jeg har fått første dose, og skal ta andre.
   Jeg krever ikke at de rundt meg skal ta vaksinen, og selv om sjansen nå er blitt betydelig mindre, må jeg må jo innrømme at jeg fremdeles er litt redd for å evt smitte de som ikke vil tåle å bli rammet av Covid. For jeg kan gjerne gjenta det: vaksine er ikke noen 100% garanti. Men jeg tror på at man blir mindre syk og at man smitter mindre når man er vaksinert.
   Forsiktighetsreglene gjelder fortsatt.

   Jeg mener altså at det er opp til hver enkelt om de vil ta vaksinen, men dersom du skal argumentere for at vaksinen er farlig må du forvente at argumentene dine blir utfordret.

  • “men dersom du skal argumentere for at vaksinen er farlig må du forvente at argumentene dine blir utfordret.”
   Her på Søkelys er det slik at hvis du utfordrer med slike argumenter, må du være klar pver at du har fått dyrets merke i ditt hjerte. Det har flere fått erfart. Det er, så langt jeg har fått med meg, KUN Kjell og Hannah som har talt imot det.

  • Birgir, den siste kommentaren må du nok forklare litt tydeligere for en enkel sjel som meg. Jeg tror ikke jeg forsto hvilke argumenter eller hvem som får dyrets merke ut fra det du skrev.

  • Jeg trur det Birger mener er at alle de som mener at «vaksinen» er farlig, stempler den som er «vaksinert», som om at de har tatt dyrets merke inn i hjertet. Det er det han har opplevd, og at det er bare Kjell og Hannah som motsier det.

   Nå settes «vaksinen» i skuldra, og merket skal være på panne eller høyre hånd, av den enkle grunn kan ikke «vaksinen» være dyrets merke.

   Men, «vaksinen» er en forløper til det som skal komme, bare oppvarmingen, for å se hvor lydig befolkningen er.

   Slik jeg forstår skriften, så innebærer dyrets merke en aktiv benektelse og fraskrivelse av troen på Jesus Kristus. Kanskje også med en underskrift, som på en godkjent offentlig avtale, så får man et stempel i pannen eller hånden. Som bekrefter at avtalen er gyldig.

   (Kanskje).

   Mvh RJ

  • Birgir.
   Det er ikke mulig å ha dyrets merke i hjertet. Dette fordi dyrets merke ennå ikke er kommet og bibelen sier pannen/høre hånd
   Men det er mulig å ha dyret i hjertet. Dvs systemet.
   I Bibelen blir et dyr ofte brukt for å symbolisere et rike.
   Dyrets merke er således “rikets merke”
   Vi husker det tredje riket. De hadde også sitt merke, riktignok ikke fysisk i panna og høyre hånd -men hakekorsets makt fikk folk til å kjempe, dø og drepe for føreren.
   Det tyske folk sluttet opp om politikken med holocaust.
   De viste at jødene ble merket med ei gul stjerne, og deretter gasset i konsentrasjonsleirer. På den måten var føreren og rikets merke i deres panne (tanke) og deres handlinger (høyre hånd)
   Jeg tror at dyrets merke har en åndelig og en fysisk dimensjon.
   Den åndelige dimensjonen går på tanke og handling, og den fysiske dimensjonen er å bevise at man tilhører dyrets rike.
   Forbildet med vaksinen er slående.
   Å ta vaksinen er et valg, et resultat av tanken. Å oppsøke vaksinekontoret eller vaksinasjonsstedet er handlingen og vaksinepasset er beviset.
   Jeg tror vi ser forløperen til det siste merkesystemet som mr 666 skal overta og bruke.
   Jeg tror også at de som gjør motstand mot vaksinen, vil bli de samme som motstår og sier nei takk til rikets merke og beviset på at de er en del av dyrets rike.
   De som ikke bøyer seg for Coronatyranniet og holder fast på at det er rett å lyde Gud mer enn mennesker, blir nå forfulgt, bøtelagt og arrestert. Få land har gått så langt som Canada.
   Flere varslere har advart og sagt at Canada er forsøksprosjektet for rikets system. Myndighetene der ser hvor langt de kan gå i å undertrykke. Og som vi har sett, bare et fåtall av kristne står i mot, men det er de virkelig kristne som står i mot. Ikke de falske

   1
   2
 2. Til Fri Pinsevenn:
  Den “forfølgelsen” disse nyhetskanalene prøver å blåse opp kan ikke sammenligens med den forfølgelse Richard Wurmbrandt opplevde i Romania.
  Å påstå noe sånt er et hån mot den som har opplevd, og den som opplever virkelig forfølgelse i dag.
  Mine holdninger om dette er ikke til spått mot den forfulgte kirke. Det er disse som kaller dette forfølgelse som spotter den forfulgte kirke.

  Tre-selv kirkene i Kina er ikke noe ideale, men det kan tenkes at mange av oss hadde vært i den gruppen hvis vi erfarte ekte forfølgelse.

  Om noen f.eks stiller seg opp på gata med en plakat om at Gud hater homofile,
  som en noen ganger kan være vitne til, spesielt i USA, og de så “forfølges” så får de som fortjent, for det er ikke sant at Gud hater de homofile. Han hater selve synden, homofili.

  De få menighetene som nå opplever “forfølgelse” har desverre fått det for seg at
  de i en pandemi ikke har plikt til å følge styresmaktene regler. Vi ser nå at tiltakene letter, men det virker som de haster med å fremprovosere en slags forfølgelse, fordi de sansynligvis har fått det for seg at de da er meget åndelige.

  De som virkelig er åndelige er de som følger myndighetenes lover. Av disse har vi personlig kjennskap til mange menigheter i Canada, spesielt i Ontario.

  Hvis derimot myndighetene kommer med lover som sier at kristne ikke lenger har lov til å forkynne evangeliet, altså, når pandemien er over, og at en ikke kan samles som før, ja da inntrer regelen om at en skal lyde Gud mer enn mennesker.
  Hvis det er forkynnelsen av ordet som hindres er det forfølgelse.

  En kan ikke sammenlikne den forfølgelse menigheter og enkelt troende opplever i Kina, og mange andre land, fordi de er kristne, men den “forfølgelse” som nå skjer i Canada. Dette er to vidt forskjellige ting.

  Vår datter går i en menighet i Ontario, og de har begynt å samles igjen. De deler opp flokken i to grupper, noen i hoved etasjen og noen i underetasjen. De må fortsatt ha på seg maske, og holde avstand. Etterhvert vil nok disse restriksjonene fjernes, og hva er det slags forfølgelse de da vil se? Foreløbig ingen ting.

  Men, den ekte forfølgelse kommer nok før eller siden også til vesten. Vi har ingen garanti for at så ikke skjer før bortrykkelsen, selv om vi tror at menigheten ikke skal gå igjennom den store trengsel.
  Da vil det skje at de som er ekte kristne, født på ny, de vil tåle forfølgelsen, mens de falske kristne vil være sporløst forsvunnet.

  Vedr. Apg 4:19-20 Peter og Johannes var ikke i noen pandemi hvor alle og enhver har diverse restiksjoner å forholde seg til, ikke bare de kristne. Peter og Johannes valgte å følge Gud istedet for mennesker, fordi disse mennenskene ville hindre dem i å forkynne evangeliet.
  Hadde Peter og Johannes ikke forkynt evangeliet, men f.eks denne verdens visdom, så hadde de ikke blitt hindret.

  Om disse som samles i kirker forkynner et falsk evangelium, eller holder et foredrag i en unitarian kirke for den del, så blir også de “forfulgt”, ikke fordi de forkynner evangeliet, men fordi de samles stikk i strid med gjeldende retningslinjer. Men igjen, så er ikke det forfølgelse!

  At de verdslige myndigheter ikke verdsetter evangeliske møter som like viktig som diverse andre sammenkomster, er selvsagt ikke bra, men vi må huske på at ofte er det verdslige mennesker som styrer.

  John MacArthur feiltolker også Apg 4:19. Det er når noe er i strid med Guds ord at vi skal lyde Gud mer en myndighetene.

  1 Hver og en skal underordne seg de myndigheter han har over seg. For det er ikke øvrighet uten av Gud, men de som finnes, er innsatt av Gud.

  2 Den som setter seg opp mot øvrigheten, står Guds ordning imot. Men de som står imot, skal få sin dom.

  3 For de som styrer, er ikke til skrekk for dem som gjør godt, men for dem som gjør ondt. Vil du slippe å være redd for øvrigheten, så gjør det gode. Da skal du få ros av den.

  4 For den er Guds tjener, til gagn for deg. Men gjør du det som er ondt, da frykt! Den bærer jo ikke sverdet for ingenting. For den er Guds tjener, en hevner til straff over den som gjør det onde.

  5 Derfor er det nødvendig å underordne seg, ikke bare av frykt for straffen, men også for samvittighetens skyld.

  6 Derfor betaler dere jo også skatt, for de er Guds tjenere som nettopp tar vare på dette.

  7 Gi alle det dere skylder dem: skatt til dem som har krav på skatt, toll til dem som har rett til toll, frykt til dem som skal fryktes, ære til dem som bør æres

  • Du er på villspor Øystein , det som skjer i Canada er ren forfølgelse, en trenger ikke bruke mange ord for å forklare det og denne forfølgelse kommer til og tilta .

   Ps. Øystein, hva tror du skjer om du lager en plakat og skriver GUD HATER HOMOFILI !!!
   Men en sånn plakat så påpeker du selve synden og ikke personen , så hva tror du skjer ???

   Øystein du ser i skogen , for bare tre .

   1
   2
  • Her var det svært mye rart Magerøy
   Jeg klarer ikke å se at du er noen overdommer over hvem som har den rette tolkning av Acta 4,19
   Ellers er forfølgelse forfølgelse enten den er mild eller hard.
   Det er så avgjort relevant å sammenligne Sovjet med dagens situasjon i Canada. At du er en ny slave av myndighetene er ditt problem.
   Du velger å stille deg slik.
   Selv i Sovjet var det titusener av troende som slapp forfølgelse fordi de bøyde seg for myndighetene og gjorde seg føyelige.
   Du må gjerne mene hva du vil, men jeg er 100 prosent sikker på at du er på villspor.
   Ut fra den relative tenkning som du uttrykker, satt Wurmbrandt forgjeves i fengsel. Han kunne ha sluppet, med å gjøre som titusener av andre prester i Romania, gått på kompromiss.
   Jeg skjønner at du har kjøpt “smitteløgnene” fra myndighetene.
   Fritt valg. Mange kristne har skjønt at denne bløffen er blitt brukt for å stenge kirkene og da er det forfølgelse.
   De brødre som opplever Canada kaller det forfølgelse, føler og opplever det som forfølgelse.
   De kirkefolk som lydige sitter der og lar seg kontrollere er slaver av denne verdens system. Og når de pålagt dyrets merke, vil de ta det, fordi de har en feil ånd i seg.
   Slik Tre-selv kirkene i Kina gjør det, slik kommunist-kirken og angiverne gjorde i Sovjet. Det fantes mange som deg i Vesten på 1960 og 1970 tallet som snakket ned Wurmbrandt og andre som reiste rundt i verden og fortalte om den forfulgte kirke, De brukte akkurat samme argumenter som du gjør.

   2
   1
  • Når tungt bevæpnet politi kommer på døra, drar pappaen ut i politibiler, river barna vekk fra pappas armer og fører pappa pastor bort og setter vedkommende i en celle, fordi han forkynner evangeliet og gjør som Jesus, samler tusener.
   Tror du virkelig at Jesus hadde underlagt seg disse tåpelige reglene?
   Jesus brøt datidens grenser, la seg ut med makter og myndigheter, derfor fikk de han korsfestet.
   Du taler med en røst fra den menneskesentrerte, jordiske kirke.
   Ikke røsten fra himmelen.
   Det er den ånd som har brakt Jesu menighet til taushet, gjort den verdsliggjort, frafallen og lunken.
   Det er også den kirke som forfølger Jesu kirke. Under inkvisisjonen ble tusenvis av kristne drept av kirkemedlemmer fra de korrekte kirkene. Det går et skille i dag. Det er mellom de som ser virkeligheten og de som virrer rundt i sin egen sandkasse og slenger rundt seg med bedreviterholdninger som ikke hører hjemme i Guds menighet. Vi for vår del står sammen med den forfulgte kirke i Canada. Dem som kompromissløst holder fast på apostlenes lære og som forkynner evangeliet uten kompromiss.
   Det er den kirke jeg elsker, den kirke som står modig opp og følger Ordet og samvittigheten.
   Det er den martyrkirke Jesus stiftet, ikke alle disse apostate folkekirker som dør hen fordi de preker og praktiserer kompromissreligion.

   1
   2
  • Ser at Fri, såkalt, “pinsevenn” fortsetter å sammenligne den ENE saken i Canada med det som skjedde i Sovjet og Romania. I Canada var det en tulling av en ugudelig “pastor” som ikke ville underordne seg smittevernreglene. Han ble arrestert, og så blir det selvfølgelig slått opp som en tragedie for ALLE kristne i Canada. Han hadde fortjent å bli arrestert. Rett og slett. Og så gjør Fri, såkalt, “pinsevenn” det store å vise til gudsmannen Wurmbrand. Wurmbrand var kjent som en helhjertet anti-kommunist. Men han BA FOR SINE MYNDIGHETER. Han var oppriktig LEI FOR AT HAN IKKE VAR I ROMANIA DA CEAUŞESCU BLE DØMT. HAN VILLE GLEDELIG FORSVART HAM. Han snakket ALDRI stygt om myndighetene. For han ville at de skulle bli FRELSTE. Men slik er det IKKE med Fri, såkalt, “pinsevenn”. For han er ikke interessert i at mennesker skal bli frelst. Og så tar han for seg sovjettiske kristne som ikke klarte å stå imot det enorme presste fra kommunistene. Fri, såkalt, “pinsevenn” har ingen innsikt i det som skjedde i Sovjet og Romania. I Sovjet og Romania var det ULOVLIG Å VÆRE KRISTEN. Det er IKKE tilfelle i Canada. Det Fri ,såkalt, “pinsevenn” kan best, er å FORBANNE myndighetene.
   Og så er Fri, såkalt, “pinsevenn” såpass frekk, ikke ulikt satan, å tillegge Magerøy meninger og holdninger han ikke på noe tidspunkt har gitt uttrykk for. Fri, såkalt, “pinsevenn” er sin far opp ad dage. Hver gang han får servert hva Guds Ord sier, raser hele helvete gjennom han.

 3. Det er ikke noe i veien for at man er uenig med hverandre, det vil alltid være motsetninger. Det blir bare så dumt å forsøple kommentarfeltet med å klandre hverandre for alt mulig, spesielt å bruke hvem som er hva fordi man har ulike meninger. Man må respektere at det finnes motsetninger, men det hadde vært greit å debattere det på en bedre måte. Hva med litt respekt ovenfor hverandre istedenfor latterliggjøring og anklager? Det er mange ulike meninger, og det er ikke noe i veien for å være litt grei med hverandre. Mitt lille utbrudd i går var en frustrasjon over alle som kaller hverandre for alt mulig, det beklager jeg.

  • En beklagelse det står respekt av Betina.
   Jeg er nok også en som prøver å passe meg, og som av og til trår feil.

  • Prøver å være bevisst på og formidle sak og ikke gå på person, men må innrømme at det er provoserende å lese den spottingen og latterliggjøringen. Jeg setter pris på mange av artiklene som legges ut på Søkelys, det er saker jeg ikke selv leiter opp og nødvendigvis har hørt om. Å bli kalt konspirasjonsteoretiker fordi man ser ting i et annet lys, gidder jeg rett og slett ikke finne meg i. Man kan mene hva man vil, men man bør kunne ha respekt for at andre ser annerledes på mye av det som skjer i dag, enn hovedstrømmen av befolkningen. Hvis man blir tvunget til å tenke i en retning fordi man er redd for å skille seg ut, har man mistet friheten til å tenke selvstendig, noe som er en grunnleggende menneskerettighet. Hvis ikke, hvilken retning går vi som samfunn da? Det er allerede blitt ganske sprøtt, folk er redd hverandre, redd for å komme nær og man skygger unna og holder pusten. Det er en uheldig utvikling, for vi er i ferd med å glemme hvordan det er å bevege seg rundt andre uten frykt. Det hele har en sterk psykologisk uheldig effekt, da redde mennesker har en tendens til å bli sint og aggressiv, har kjent på det selv at sånn vil jeg ikke leve.

Det er stengt for kommentarer.