Kristenforfølgelse fra myndighetene også i Vesten, -forkynnere fra Operation513 må møte i retten

Det er ikke bare kirken i muslimske land og kommunist-Kina som nå opplever noe som regelrett kan kalles kristendomsforfølgelse. Også i Europa, Australia og USA opplever nå endetids-tegnstadig flere kristne at deres frihet til å forkynne evangeliet blir innskrenket. Midt under gateevangelisering eller såkalt “Street preaching” dukker uniformert politi opp og bryskt avbryter dem som preker evangeliet om Jesus. Slikt blir ikke lenger tålt i vestlige storbyer, og dem som vil forkynne evangeliet må pent holde seg bak kirkens fire vegger

Vi lever i de siste dager, og økende forfølgelse av kristne er et av de tegn som peker på at vi nå befinner oss i de siste tider. Imidlertid er det ikke bare kristne i muslimske eller kommunistiske land som er under økende press og førfølgelse fra myndighetene. Det tony-mianorapporteres nå jevnlig om arrestasjoner av kristne som er ute i vestlige storbyer for å preke evangeliet om Jesus Kristus. Selv om vi her i Norge ennå føler oss komfortable og takker Gud for vår frihet til å samles i bedehus og menighetslokaler, vil også vår frihet til å
forkynne Guds ord på gater og torg etterhvert bli innskrenket. De første som nå for merke at den kristne trosfriheten er under press i den vestlige verden, er kristne gatepredikanter. Tony Miano, en tidligere politimann som er kjent fra det kristne tv programmet “The Way Of The Master” er en av dem som er blitt pågrepet for å ha forkynt Guds Ord offentlig på gata, og myndighetene verden over lager stadig nye begrensninger hvor kristne kan uttrykke sin tro offentlig.

Blant de som nå kjenner presset fra stadig mer kristendoms-fiendtlige lokale myndigheter gateforkynnereer den kristne misjons og evangeliserings organisasjonen “Operation513” som driver et utadrettet arbeid i en rekke storbyer i Storbritannia og Australia. Gruppen som har faste team ute i London, Brisbane, Melbourne, Essex og andre storbyer, møter stadig mer motstand fra politiet og kommunale myndigheter, som søker å fordrive kristne fra offentlige steder og inn i kirker og forsamlingslokaler, hvor det er en relativt begrenset tilhørerskare.

På bortebane

Kristenfolkets store problem i 2016 er neppe hjemmekampene (menighetsmøter) hvor man taler til et publikum som allerede i utgangspunktet er frelst og vunnet for himmelen. dele-guds-ordDet er først den dagen man tar de modige skritt ut av kirkerommet og ut på gata blant vanlige folk, at kristen forkynnelse blir et problem for lokale myndigheter og politiet som skal søke å opprettholde den offentlige ro og orden. Men det er også ute på gata at representantene for Operation513 kan få sine sterke stunder omkring Guds Ord med mennesker som vanligvis holder seg på lang avstand av kirker og kristne møter. Her blir Guds ord delt med mennesker under broer og benker, og selv om mange avviser budskapet, finnes det likevel noen som tar i mot Kristus som frelser og Herre, og blir født på ny. Operation513 er unge, voksne og litt eldre  mennesker som tar sitt budskap om Jesus Kristus ut til folk der de er. I klippet under deles evangeliet med to tenåringer

Møter problemer

Både i Europa, USA og Australia som på mange måter er de fortapte kontinent, er kristendommen ikke lenger velkommen slik den var før. Jesu kall til å forkynne Guds Ord i dele-evangeliettide og utide møter flere og flere restriksjoner, og i enkelte byer søker myndighetene bevist å få en slutt på gateforkynnelse fordi den angivelig fornærmer mennesker og skaper uro og ordensforstyrrelser. Stadig blir politi tilkalt av næringsdrivende og lokale myndighets-personer som ikke er begeistret for religiøs aktivitet i det offentlige rom. Man kan støte den stadig voksende andel av muslimer i Europa eller homofile som blir støtt når de hører teksten fra 1.Kor 6,9 blir forkynt: ” Far ikke vill! Verken horkarer eller avgudsdyrkere eller ekteskapsbrytere eller de som lar seg bruke til unaturlig utukt, eller menn som øver utukt med menn,-skal arve Guds rike.”

Et kall til et liv i ukjent farvann 

Vi lever nå i en postkristen tid i en vestlig verden der evangeliet ikke lenger er en velkommen gjest til mennesker som ønsker å leve sine liv for seg selv. Når Jesus kalte disiplene til tjeneste, lovet han ikke en dans på roser, at vi troende skulle sitte på troner av gull og meske oss i velstand og luksus vi lokker ut av hjorden. Jesu budskap var knall radikalt og utfordringen han gav var å vinne disipler. Å bli en kristen er ikke bare herlig slik enkelte synes å mene, men en kamp hvor det går både opp og ned. Levende Kristus-tro betyr etterfølgelse og et kall til et oppbrudd fra vår egen komfortsone: “Jesus svarte og sa: Sannelig sier jeg dere: Det er ingen som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller barn eller åkrer for min skyld og for evangeliets skyld, uten at han skal få hundrefold igjen: Her i tiden hus, brødre, søstre, mødre, barn og åkrer – sammen med forfølgelser – og i den kommende verden evig liv.” (Mark 10:29-30) Legg merke til at Jesu kall til etterfølgelse er et kall som kan bety oppbrudd fra det som vi selv anser som tryggheten og fundamentet i våre liv. Nettopp derfor er også Jesu kall, et kall til selvfornektelse og å ta opp vårt kors og følge ham!

Rettsaker etter gateforkynnelse -kristne under press i Australia

I løpet av den kommende uken vil det pågå to rettssaker hvor representanter for den kristne misjons og evangeliserings-gruppen er involvert. I den første som finner sted forfølgelse-brisbanetirsdag, må gruppens representanter møte for retten i Brisbane Magistrates Court etter at flere av gruppens medlemmer er blitt bøtelagt for titusener av dollar av det lokale byrådet for å ha forkynt evangeliet i et forretningsstrøk. Siden desember i fjor har lokale myndigheter innført regler hvor målet er å forhindre at kristne forkynner evangeliet på det største offentlige området i Queensland som er i et større kjøpesenter En rekke kristne, deriblant teamet fra Operation513 har i mer en ti år ukentlig være ute å delt evangeliet med forbipasserende endetids-tegnmed tillatelse, men siden desember har lokale myndigheter bøtelagt kristne for å praktisere sin tro med å forkynne evangeliet i det offentlige rom. Det er dette som skal prøves i retten, og dersom gruppen taper kan det få store følger for offentlig forkynnelse utenfor kirkens fire vegger. Byrådet har sine rådyre advokater mens gruppen gjennom innsamlede midler har engasjert sin egen advokat. I en annen sak som finner sted onsdag, etter at en troende med navnet George Yosuf, som ble arrestert i desember 2015, fordi han siterte fra Bibelen og for å si at Jesus er den eneste veien samt å si at homoseksualitet er synd. (Fotoet er fra politiets arrestasjon av den unge troende Yosuf som skjedde på Gold Coast, Australia ) -og bildene vi nå ser av politiets opptreden overfor kristne er ikke fra Kina eller fra det tidligere Sovjet, men fra vestlige land som hevder seg å beskytte retten til frie ytringer og religions og trosfrihet. Fakta er, enten vi liker det eller ikke, -er at det er nettopp denne friheten som nå blir truet, og de første som vil oppleve forfølgelse er de kristne som ikke går på kompromiss eller slår av på Bibelens sannheter. (Og som skrevet tidligere, de kristne som bøyer unna, tier still og er villige til å holde sin tro for seg selv, vil bli spart)

Tåler ikke lenger det som vekker anstøt -George Yosuf arrestert

Det er den biten av det kristne budskapet som kan støte homoseksuelle, muslimer eller andre såkalte “svake grupper” som ikke lenger er lovlig å forkynne offentlig i stadig flere vestlige land. Saken mot George Yosuf har allerede vært oppe en dag, men på grunn av george-yosuf-arresterttallet på vitner er det satt av nok en dag til saken, forteller Ryan Hemelaar som er team leder og webmaster for evangeliserings-organisasjonen nettside. I videoen som er lagt ut i forbindelse med rettsaken i morgen tirsdag, og saken onsdag, ber Ryan om at troende må be for dem som er involvert i de to sakene. I forbindelse med saken er det satt opp en nettside hvor man kan bidra økonomisk til forsvarer for gruppen som nå er under press. Og sagt i en profetisk ånd. Det er dette som ligger foran Guds folk i USA, Europa og i de land som har forkastet sin kristne kulturarv. Natten er i ferd med å senke seg over de land og nasjoner som har hatt evangeliets lys -og du må gjerne protestere, og du må gjerne ha et annet evangelium, men for Jesu Kristi kirke i den vestlige verden ligger vanskelige tider foran. Snart er det vår tur.

Tekst Kjell Andersen
Operation 513 - Evangelism Teams

5 tanker om “Kristenforfølgelse fra myndighetene også i Vesten, -forkynnere fra Operation513 må møte i retten

 1. Takk for en tankevekkende nyhetssak. Over hele Europa er det en trend. Kristne skal fordrives mens myndighetene har full aksept og toleranse for muslimer, selv om noen av dem sprenger seg selv og andre i døden. Den samme respekt har man nå for homofile, en liten gruppe mennesker som plutselig har fått all makt.
  De eneste som ikke lenger tåles, er dem som forkynner evangeliet, står fast på Guds ord, og ikke går på kompromiss.
  Jeg er glad for Søkelys.
  Jeg tror Søkelys nå er den tydeligste bibelske røsten i Norge.
  I hvertfall blant de aller tydeligste.

 2. (Setning slettet).
  Spesielt dem som står for sannheten og et rent evangelium.
  Takk til Søkelys for at du tar opp denne viktige saken

  • Om Torodd er satanist eller ikke, om han mener det ene eller dundre, har absolutt INGENTING med denne saken å gjøre. Fei for egen dør først.

Det er stengt for kommentarer.