Kristenboikott av Vita kjeden

Vita kjeden boikotter israelske produkter, kristne boikotter Vita

Stadig flere og flere kristne og venner av Israel kaster seg nå på boikotten av Vita kjeden. Kjeden som nylig bestemte seg for å fjerne de israelske Ahava produkter fra butikkhyllene opplever nå at kristne vender ryggen til den pro palestinske kjeden. På kjedens facebook forteller skarer av kunder at de nå vil slutte å handle hos Vita kjeden. Det var den kristne dagsavisen “Dagen” som var først med å introdusere tanken om en boikott av Vita-kjeden og i etterkant har mange fulgt opp og signalisert at de vil støtte en slik boikott. “Hvis Vita ikke vil vite av israelske produkter i butikkene sine, så bør de slippe å få israelvenner innenfor dørene også,” het det i Dagens leder.

Kritikk på Facebook

På Vita kjedens Facebook side blir selskapet nå regelrett hudflettet av tidligere kunder som alle er samstemte i sin kritikk av kjedens Israel boikott og enkelte sammenligner Vita’s boikott med den behandlingen jødiske foretninger fikk i Tyskland under Nazi tiden. “Vita har fjernet en del kritiske kommentarer her, som viser at de støtter Hamas ved å boikotte Israel, og det er en sannhet de ikke vil skal komme frem,” skriver Erik Elliasen mens Simon Andreas Skaar som vi forøvrig gratulerer med vel bestått teoriprøve, – spør om hvorfor de selger Lo’real (siden disse er jødisk eid) – og om disse også bør boikottes.  Svein Arne Grønnevik går enda lengre ved å hevde at “VITA seg ved siden av den nazistiske onkelen til Yassir Arafath. Dette er noe å være stolt av! For dette skal gjentas der det kan gjentas slik at VITA for alltid vil bli belemret med sine nazistiske holdninger!”

Rasistiske Vita

Det faktum at Vita boikotter israelske produkter har fått mange til å revurdere sitt kundeforhold til kjeden og kritikken formelig hagler nå på ledelsen som har gjort enkelte ynkelige forsøk på å unnskylde det hele.  Heidi Metodieva som er en av dem som har reagert slår kort og godt fast; “Boikott rasistiske Vita dom boikotter jøder som nazistene gjorde,” mens Una Svinndal mener at “Vita følger i de skammelige fotsporene til Hitler-Tyskland i årene rett før og under, – andre verdenskrig. Der man først startet med å boikotte noen, så flere – jødiske forretninger, jødiske butikker/utsalg, jøder fikk ikke lov til å utøve profesjoner som f.eks. leger, advokater, lærere osv. Heselig og skammelig at Vita følger i dette fotsporet, bare noen tiår etter Holocaust.”

Slutter å handle

Vita’s boikott av det israelske produktet fra Dødehavet vil neppe føre til noe godt for Vita kjeden og dens eier Norgesgruppen. Flere kristne har allerede signalisert at de og vil boikotte butikk kjeder innenfor Norgesgruppen og en rekke boikotter mot Israel og israelske produkter har frem til nå blitt en fiasko. “Vita vil uten tvil komme til å tape økonomisk på sin boikott da kristne Israel venner vil vende kjeden ryggen. “Har vært god kunde på Vita, nå er det slutt. Norsk Folkehjelp skal heller ikke få en krone. Det er ikke bare meg, nei vi er mange,” skriver Marit Vigdel  som får følge av flere: “Synd med denne boikotten, basert på tøvete grunnløs retorikk. Vita skal slippe å tenke på omsetning fra vår familie i all fall,” skriver Erlend Hagen som får følge av Frode Kollberg som har handlet sitt siste produkt hos Vita, mens Else Martin fortalte at hun hadde levert tilbake sitt siste kjøpte produkt derfra.

Besøk Vita kjedens vegg på Facebook og si hva du mener!

Kjøp Israelske produkter direkte fra Israel:  Shining Light Experience

Én tanke om “Kristenboikott av Vita kjeden

 1. Jeg skrev nedenforstående i Facebooksiden til VITA og ble umiddelbart “boikottet” – fratatt muligheten til å skrive i Facebooksiden eller å kommentere andres kommentarer.

  Fra: Henry Østhassel [mailto:henry@osthassel.no]
  Sendt: 29. mars 2012 12:52
  Til: ‘britt.einarsen@norgesgruppen.no’
  Kopi: ‘kundesenter-no@shell.com’
  Emne: Boikott av hele Norgesgruppen

  Hei,

  Det er trist å høre at dere etter press fra den antisemittiske Palestinakomiteen med sin «judenrein» Nazi-ideologi har sluttet å selge de Israelske Ahava produktene i Vitakjeden. Søkelys og i Dagen

  Dette har gjort meg fly forbannet på hele NorgesGruppen!

  Har ikke Jødene lidt nok gjennom historien. Israel er det eneste demokratiet og den eneste rettsstaten i hele dette homlebølet i Midtøsten og ligger midt mellom ondskapsfulle djevelske diktaturer som slakter sine egne – og som har som offentlige mål å utrydde et helt land og folk – Israel og Jødene!

  Varsel om boikott av hele Norgesgruppen.
  Jeg varsler herved at jeg boikotter alle forretninger i hele Norgesgruppen inntil Vitakjeden offentlig beklager sin beslutning – samt å ha skiftet ut hele ledelsen i Vitakjeden. Før min boikott oppheves skal jeg lese at hele ledelsen i Vitakjeden er sparket for dårlig bedømmelsesevne– ikke bare fra Vita, men ut av hele Norgesgruppen. Jeg handler ikke med en eneste forretning i kjeden med rasistiske og antisemittiske ledere eller der man «belønner» slike ledere med andre stillinger i kjeden.

  Boikotten gjelder fra dags dato: ASKO – STORCASH – DOLLY DIMPLE – Nær Butikken – Fersh, LeCafe – Trumf – UNIL – Joker – MENY – Jacobs – CENTRA – ULTRA – KIWI – SPAR – MIX – Deli de Luca – Flust.no

  Norgesgruppen drar også SHELL med i dragsuget.
  Jeg fyller heller ikke mer bensin på Shellstasjonene på grunn av Trumfpoengene fra Norgesgruppen som ligger i mitt bankkort. Dermed er Shell også boikottet på grunn av Norgesgruppen.

  Rema 1000 – her I come!

Det er stengt for kommentarer.