Kristen støtte til høyreorientert homokamp i Kristiansand?

homo-kamp-3-Den høyreorienterte gruppen “Nordisk Motstandsbevegelse” har i de siste dagene markert seg kraftig i Kristiansand og blant annet revet ned og brent regnbueflagg og hengt opp bannere langs motorveien inn mot Kristiansand.  Under en biltur østfra torsdag, registrerte også jeg banneret som han over veien hvor det stod “Knus homolobbyen i Kristiansand.” Søkelys har av flere blitt stilt spørsmålet om vi som kristne kan støtte de aksjonsformer denne høyreorienterte gruppen har valgt. I likhet med alle andre har også denne gruppen rett til å ytre seg, men når vi ser på gruppens nettside, og summerer opp, tror jeg vi som troende bør være forsiktige med å uttrykke støtte til en bevegelse som uttrykker seg såpass til høyre.

Det er årets såkalte “skeive” eller mer korrekt “syndige” dager i Kristiansand som har fått homokamp-kr-sand2den høyreorienterte gruppen til å aksjonere. Selvfølgelig må denne gruppen som andre ha rett til å ta i bruk sin ytringsfrihet med fredelige midler, men å rive ned regnbueflaggene og brenne dem, er etter vårt syn unødvendig og pøbelaktiv opptreden. Bannere som oppfordrer til å “knuse homolobbyen” er vi dels også spørrende til, selv om vi i sak mener at “homokreftene” må tåle å høre ord som at Bibelen fordømmer homofil praksis. Et slikt syn er også forenlig med det den norske kirke stod for, helt frem til årets kirkemøte vedtok å skyve Guds ord til side. Slagordet “Knus homo-kamp-flagg-brenneshomolobbyen” minner sterkt om det man kunne se på plakater i Oslos gater på 1980 og 1990 tallet der det kunne stå: “Knus kapitalismen” og lignende. Etter å ha sett litt på gruppens nettside, så er det flere ting som gjør at jeg som kristen er skeptisk. Termer som “Rede 2” eller “Rede 5” gir visse assosiasjoner bakover i tid, og derfor tror jeg vi som troende bør være ytterst forsiktige med å involvere oss i en kamp sammen med denne gruppen. Den troendes våpen er først og fremst bønn til Gud Fader i Jesu navn og Guds ord: Hebreerbrevet 4,12 sier: “For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom helt til det kløver sjel og ånd, ledd og marg, og dømmer hjertets tanker og råd.” Min anbefaling til Guds folk er å ikke ta del i denne organisasjonens virksomhet. Hva tenker å mener du? Si gjerne din mening!

8 tanker om “Kristen støtte til høyreorientert homokamp i Kristiansand?

 1. Helt enig her, Kjell.
  Noen ganger kan man tilsynelatende ha sammenfallende synspunkt, med krefter på ytterste høyre eller venstre fløy. Men, riktig og viktig å ta konsekvent og fullstendig avstand fra dem(det gjelder for den saks skyld også partiene FRP og Rødt). Begge disse er hver på sitt vis fiender av Jesu lære!

  • Jeg mener jo at banneret jeg passerte hvor det stod noe slikt som “Knus homolobbyen” var en demokratisk berettiget ytring som minnet meg sterkt om noen plakater jeg så hengt opp i Oslo hvor det stod “Knus kapitalismen” og en knyttet neve.
   Slike ytringer bør det være rom for i et levende demokrati.
   Når det gjelder flaggtyveriene og flaggbrenningen er det nærmest å anse som en pøbelstrek. De kunne nok dersom de ønsket å symbolisere noe, unngått å rappe slike flagg, skaffet seg ett selv, og brent det eventuelt som en symbolsk demonstrasjon.
   Når det gjelder at kristne bør stå sammen med ytterste høyre svarer jeg klart nei.
   Den troendes kamp går gjennom bønnen og forkynnelsen av Guds Ord og er en ikkevoldelig kamp.
   Vi må ikke glemme at også homofile er mennesker som Jesus elsker å gav sitt liv for, og som troende kristne vet vi at bønn kan forandre også homofile og gjenopprette nytt liv.
   Den Gud vi tror på er mektig nok til å helbrede eller utfri et menneske som er plaget av seksuelle forstyrrelser.
   Å mene noe annet vil være å gjøre Gud liten.

  • Fiender av Jesu lære er stort sett alle de politiske partiene, også KrF, så vi har ikke et kristent parti å stemme på. FrP har støttet Israel og det betyr mye for meg. De ser også klart hva islam står for.

 2. R. Eng; det forholder seg sånn at FRP er et populistisk parti, som legger ut agn til de ulike velgergruppene. Agnet som en liten gjeng med fanatiske Israel-venner har slukt rått, er “støtten” til Israel.
  Alle vet og kan si hva islam står for. De var jo meget tydelige på at noe av det første de ville gjøre dersom de kom i regjering, var å sette Mullah Krekar på første fly ut av landet…Nå har de vært i regjering i 3 år…

 3. Den gruppen har bare gjort det som dere har sagt at folk skal gjøre. Dere og deres hatefulle artikler mot homofile. Hvorfor blir dere derfor ikke med i den da ?
  Dette blir som å si at sions vise protokoller ikke medvirket til holocaust.

  Vær en mann for engangs skyld, Kjell.

  • Enig. Går det et lys opp for enkelte kanskje? Hvordan en slik motstand mot homofile kan foregå, som f.eks. aksjoner som dette som kan virke svært truende og skape frykt blant spesielt unge mennesker.

  • Til undrende skomaker.
   Jeg registrerer hva du skriver, men den troende kirke har et annet syn på hvordan man kan være uenig i homofili spørsmålet.
   For en kristen er det andre bud som gjelder.
   Ikke vold, men utleggelse av hva Bibelen sier, og bønn til Gud i Jesu navn. Den kristne kirke forholder seg ikke til slik aktivisme, og burde også stå et godt stykke unna de høyreorienterte holdningene den nettsiden formidler.

  • Det samme svar også til Vista Bella.
   Nettopp på grunn av at slike aksjoner kan skape frykt blant mennesker, anbefaler Søkelys kristne å holde avstand.

   Søkelys kan heller ikke støtte eksempelvis det at denne gruppens representanter stod å tok bilder av dem som deltok i det toget.
   En bedre aksjonsform hadde vært om Guds folk hadde samlet seg i bønn for de homofile, at de skal se at Jesus kan helbrede, gjenopprette og tilgi. Det finnes jo mange vitnesbyrd om at Jesus har løst mennesker fra homofili.

Det er stengt for kommentarer.