Kristen pizza-restaurant fortsetter å gi kirkerabatt tross press fra ateister og bombetrussel

Ateist-organisasjon med utidig press mot kristen restaurant som gir rabatt til kunder som kommer med gudstjenesteflygeblad 

Pizzarestauranten Baileys Pizza fortsetter å gi kirkegjengere 10 prosent rabatt når de Church-Bulletin-Discount-300x175kommer til pizza-restauranten dersom de tar med seg sin kirkebulletin. Nyheten om at den kristne restauranteieren bak Pizza Parlor i Arkansas gav 10 prosent rabatt til kunder som har tatt med seg kirkebulletinen fra søndagens gudstjeneste har provosert den amerikanske ateist organisasjonen Freedom From Religion Foundation (FFRF) kraftig. Disse har nå sendt et skarpt brev til den kristne eieren av restauranten og ment at rabatten er ulovlig siden ateister ikke kvalifiserer til den omstridte rabatten. Den kristne restauranteieren Steven Rose åpnet i midten av forrige måned en ny restaurant i Searcy i Arkansas og det er denne restauranten som tilbyr rabatt til kirkegjengere. Restauranten har en tydelig kristen profil.

Kort tid etter at pizzarestauranten åpnet dørene inviterte restauranten sine besøkende til å ta med seg kirkebulletinen til restauranten på søndagene for å få 10 prosent rabatt på maten de kjøpte. “Gledelig søndag alle sammen!” stod det på restaurantens Facebookside pizzaden 20 juli og videre: “Ta med deg kirke bulletiner til restauranten på søndag og få 10 prosent rabatt. Vi åpner klokken 11 og ha en velsignet dag.” Mens noen reagerte positivt på tilbudet ble ateist-organisasjonen  Freedom From Religion Foundation (FFRF) mektig provosert og sendte et brev til restauranten hvor de hevdet at rabatten var ulovlig. Ateistgruppen hevdet videre at restaurantens praksis er et brudd på  Civil Rights Act av 1964, som forbyr etablissementer, inkludert restauranter-fra å diskriminere kunder. Denne loven krever at spisesteder og overnattingssteder må tilby sine tjenester til kunder uansett rase, hudfarge, religion eller etnisk opprinnelse, sa ateistorganisasjonens advokat Elizabeth Cavell til en lokal tv stasjon. Denne argumentasjonen avviser den kristne restauranteieren med at de ikke forbyr noen å spise på restauranten. “Dette har ikke noe med diskriminering å gjøre,” tilbudet er heller ikke rettet til kunder fra bestemte kirkesamfunn, men er ment som et tilbud rettet til dem som etter gudstjenesten velger å spise på vår restaurant. “Tilbudet om søndagen er bare et av mange vi tilbyr våre kunder for å gjøre det hyggelig,” sier eieren av spisestedet. “Vi har rabatter for studenter, lærere, politi, militære og pensjonister, -og da reagerer ikke ateistorganisasjonen,” sier restauranteieren som skal ha fått en bombetrussel etter at saken ble kjent.

“Denne kampanjen er på ingen måte diskriminerende sier den kristne organisasjonen “Faith and Freedom” som forsvarer Arkansas restauranten. Det står en kristen virksomhet fritt å gi rabatter til hvem de vil. “Bailey jager ingen kunder bort eller gi dårligere service til kunder som ikke har de samme kristne tro og verdensbilde som det ffrfeierne har. Hva Baileys gjør, er å gjennomføre ulike kampanjer for å tiltrekke seg kunder til restauranten, står det i et brev fra den kristne organisasjonen som kjemper for kristnes rettigheter. Til tross for hardt press fra motstandere går den kristne Pizzarestauranten svært godt og har mange besøkende. Flertallet av de besøkende er positive og restauranten har fått støtte fra lokalsamfunnet og fra kristne fra hele USA. Noen har kjørt langveis fra for å besøke den kristne pizzarestauranten og vise støtte på denne måten. En herremann fra Pennsylvania kjøper for 150 dollar i pizza hver uke fra restauranten for å donere det til ulike organisasjoner i området. Ateistorganisasjonen på sin side sier at de ikke vil gi seg før restauranten har fjernet rabatten tilbudt kristne.