Kristen pastor banket opp Donetsk i Ukraina

Den kristne pastoren Sergeij Kosyak ble torsdag banket opp av pro-russiske separatister som bar uniformer med logoen til “Folkerepublikken Donetsk”

Den ukrainske kristne pastoren Sergeij Kosyak ble kraftig banket opp av pro-russiske sergey kosyak1separatister torsdag. Bevæpnede separatister stormet torsdag et bønnetelt i byen Donetsk og truet med å skyte alle som var der. I tillegg tok de med seg mikrofoner, høytalere og et aggregat før de rev ned teltet og kastet et banner der det var skrevet et bibelsitat ut i elven Kulmius. I teltet var det to forbedere til stede og disse ble truet med at de ville bli skutt dersom de kom tilbake på kvelden for å be. Den kristne pastoren dro rett til det stedet hvor separatistene hadde sin leir for å be om fred, men i stedet for å få sitt ønske om fred oppfylt ble han slått og mishandlet på det groveste, skriver pastor Bjørn Olav Hansen i en blogg artikkel om mishandlingen av den kristne pastoren.

Bjørn Olav Hansen som er pastor og leder for himmelfartskapellet har en skatt av en blogg. Den økumenisk opptatte pastoren hvis nettsted du kan sjekke ut her bringer ofte nyheter fra den undertrykte kirke og i dag kan pastor Bjørn Olav Hansen bringe bilder av kosyak-beatingden forslåtte pastorens rygg som fikk gjennomgå da han oppsøkte separatistenes hovedkvarter. Vi gjengir fra pastor Hansens blogg; “Ved flere anledninger har jeg gått ned til byens administrasjonsbygning for å snakke med lederne for den såkalte ‘Folkerepublikken Donetsk’. Nok en gang gjorde jeg det. Jeg fant ikke han jeg hadde snakket med tidligere, men så traff jeg på en som gikk i menigheten vår. Jeg var så glad når jeg så ham. Men han var tydeligvis ikke glad over å se meg. Han begynte å skrike om at jeg manipulerte folk, og lignende ting. Jeg forsøkte å forhandle med disse folkene, i deres øyne var jeg blitt en fiende. Folk her er veldig sint. Slik er det fordi hjertene deres tomme og ikke fylt med Gud. Jeg fortalte dem at Gud elsket dem, og jeg huser ikke noe sinne eller hat mot dem i hjertet mitt, selv når de slo meg. Jeg skal ikke beskrive hvordan de slo meg, men at jeg er i live, det skyldes Guds nåde alene,” sier den ukrainske pastoren som er pastor for en evangelikal menighet i Donetsk,” skriver pastor Bjørn Olav Hansen som selv var i kontakt med den ukrainske pastoren lørdag. (Bilder fra Bjørn Olav Hansens blogg)

Delte sitt kristne vitnesbyrd

sergey kosyak1Den ukrainske pastoren som ble kraftig mishandlet brukte anledningen til å fortelle mennesker om Jesus: “Før de begynte å slå meg fortalte jeg dem om Kristus. Jeg ba dem om å vende deres hjerter til Gud, og mens de slo meg bad jeg. Jeg klarte ikke å komme meg på bønnemøtet denne kvelden. Jeg måtte til sykehuset. Det er en mørk tid i vår region nå. Folk hater hverandre, og de er klar for å drepe, eller banke opp noen for deres ideologi, ja dø for den. De ser ikke Ham som virkelig er verd å leve og dø for. Må Gud frelse folket, og vende deres oppmerksomhet mot Ham. Det smerter meg ikke fysisk, men moralsk, at Ukraina nå vasser i synd, og i stedet for at folk kjemper sammen mot fienden, retter de geværene mot hverandre,” sa den ukrainske pastoren i følge Bjørn Olav Hansen hvis blogg du kan sjekke ut her. 

Tøffe tider tross ny president

Det pågående presidentvalget i Ukraina viser at milliardæren Petro Porosjenko ligger ann til å få omkring 55-57 prosent av stemmene i følge valgdagsmålinger. Dermed vil det bli sjokoladekongen som skal styre det kriserammede landet.  Mens valgdeltakelsen i den vestlige del av Ukraina har vært høy, har separatister i Øst forsøkt å sabotere valget som best de kan. Fremdeles er store deler av den østlige del av Ukraina under kontroll av militante separatistgrupper som ønsker å være en del av Russland. I etterkant av valget vil det store spørsmålet bli hvordan kursen blir videre for det splittede landet. Porosjenko har signalisert at han ønsker å forhandle med separatistene samtidig som han som valgt ukrainsk president vil ha langt mer makt enn den midlertidige regjeringen som har styrt landet fram til nå. Opprørerne i den østlige del av Ukraina har lenge signalisert at de ikke vil anerkjenne dagens presidentvalg, så Ukraina vil fremdeles stå overfor spennende tider.

Kilder: Pastor banket opp og bønnetelt revet ned (Fra Bjørn Olav Hansen blogg)