Kristen kvinne bøtelagt for å ha delt ut mat til hjemløse fra “feil bil” tar sin sak til retten

Joan CheeverEn kristen kvinne fra Texas måtte onsdag møte i retten etter at hun nektet å vedta en bot hun fikk for å ha delt ut mat til hjemløse fra en pickup varebil uten godkjenning. Joan Cheever har drevet “Chow Train” siden 2005, som er en ideell kristne organisasjon som deler ut varm mat til sultne og hjemløse i San Antonio området. Hennes mat-vogn kjører ut varm mat av restaurantkvalitet til mellom 25 og 75 mennesker og hun er lisensiert av byen for å gi de fattige et slikt tilbud. Men i april år skulle kvinnen levere mat i et område med smale gater, og siden hun trodde at matvogna hun pleide å bruke var for bred for de smale gatene tok hun sin private pickup varebil for å levere mat til hjemløse. 

Hun ble stoppet av en politibetjent som forlangte å se hennes tillatelse til å dele ut mat.. London_Police_in_PiccadillyHun leverte dokumentet, men betjenten sa at tillatelsen bare gjaldt bruk av mat-vogn og ikke hennes egen pickup-varebil og at hun derfor brøt forskriftene om foring av de hjemløse. Den kristne kvinnen svarte at dette måtte være nonsens siden mange restauranter driver med pizza levering fra private kjøretøy og derfor mente Cheever at hennes aktivitet er beskyttet av den amerikanske grunnloven hvor hennes “First Amendment” gir henne rett til å utøve sin religion. Politibetjenten sa: Du tror jeg krenker din rett til å praktisere din religion?” erindrer Cheever overfor Washington Post. “Så  politioffiseren: “Frue, dersom du ønsker å dyrke Gud gå til kirken, ” og jeg svarte, dette er hvordan jeg dyrker Gud, dette er slik jeg ber, når jeg lager mat og deler det ut.” Noen øyeblikk senere ble kvinnen presentert med en bot på 2000 dollar. Rykte om dette som hadde skjedd spredte seg fort og oppmuntret av støtte lovet den modige kristne kvinnen å ikke bare trosse politimannen ved å fortsette å dele ut mat til hjemløse og sultne amerikanere fra sin pickup, men også kjempe mot boten i retten.

“Dette som nå skjer er absurd, man blir straffet i Amerika for å gjøre det gode,” sier en av dem som driver med en lignende praksis. Amerikanske myndigheter gjør intet for de gofundme-2fattige, og dem som gjør noe, blir straffet, fullstendig snudd opp ned,” sier en lokal pastor i en post på Facebook. “Det er forferdelig at de fattige nå blir kriminalisert, men det er vel så galt at man nå sier til den gode samaritan at du er kriminell også,” sier Cheever og fortsetter: “Bibelen si: “Jeg var sulten og du gav meg mat..-og dette er noe jeg tar alvorlig. Dette er min måte å be og dyrke Gud på -og jeg er villig til å gå i retten for det,” sier den modige kvinnen. I de siste månedene har saker omkring religionsfrihet i USA vært preget av kampen mot likekjønnede ekteskap og abort, men også dette er et viktig spørsmål for mange kristne. Å kunne gi hjelp til sultne og fattige er viktig del av mange kristnes tro,” sier Chelsea Langston. Støttespillere av Cheever har satt opp en “GoFundMe” side og har hittil samlet inn mer enn 13 500 dollar i støtte for kvinnens juridiske kamp.