“Kristen” heavy-metal vokalist erklærte seg skyldig

Ville hyre leiemorder for å ta livet av kona

Vokalisten Tim Lambesis i det kristne heavy metal bandet “As I Lay Dying” erklærte

Tim-Lambesisseg tirsdag skyldig i tiltalen om at han hadde forsøkt å hyre en leiemorder til å ta livet av sin fraseparerte kone under rettsaken i San-Diego. Lambesis ble pågrepet i en bokhandel nord for San Diego i det han forsøkte å hyre en sivilkledd politimann til å ta livet av kona han lå i skillsmissekonflikt med. I følge anklagen skal vokalisten ha overlatt en konvolutt med 1000 dollar i kontanter, bilder av sine kone, adresse og alarmkoder til sin fraseparerte kones bopel. Lambesis som er 33 sa seg skyldig som en del av en avtale med aktoratet som innebærer at han må sone opptil ni år i fengsel.

Tilståelsen er en del av en “deal” med aktoratet som innebærer at Lambesis vil risikere å sitte ni år i fengsel, sier hans advokat Thomas Warwick. Den tidligere religiøse heavy metal vokalisten vil forbli løslatt mot en kausjon på 2 millioner dollar as-i-lyinntil 2 mai da straffen vil bli utmålt.” Lambesis hadde vært i tvist med sin kone Meggan om foreldreretten til deres tre adopterte barn da han i mai i fjor spurte sin personlige trener om han kjente noen som kunne myrde hans kone. Hans trener kontaktet San Diego politiet som sende en sivil detektiv for å møte vokalisten for det kristne bandet. Lambesis gav den sivilkledde politimannen 1000 dollar i kontanter, et fotografi av hans kone, hennes adresse og koden til husets alarm. Han foreslo videre at leiemordet skulle bli utført på en dato da han selv hadde barna på besøk, da dette ville være et godt alibi,” het det i rettdokumentene.

Lambesis kone søkte skilsmisse i september 2012. I kampen om foreldreretten til de tre barna argumenterte hun med at hennes eks hadde blitt så besatt av kroppsbygging at han neglisjerte barna når de var hos han. Tim Lambesis hadde fortalt den sivilkledde politimannen han trodde var leiemorder at hans kone gjorde det vanskelig for ham og han ville bli kvitt henne, for godt,” i følge City News Service som siterte noe assisterende statsadvokat Cladua Grassi hadde sagt utenfor rettslokalet tirsdag. San Diego’s statsadvokatkontor bekreftet i en uttalelse at Lambesis hadde erklært seg skyldig i forsøk på leiemord. Videre har Lambesis blitt pålagt å holde seg borte fra hans kone og barn og hans pass er inndradd samtidig som han er under GPS overvåking. Det religiøse heavy metal bandet ble stiftet i 2000 og har utgitt seks innspillinger.

Skal ha mistet troen

Vokalisten i det religiøse bandet skal i august 2012 under en turne ha sendt en e-post til kona hvor han fortalte henne at han ikke lenger elsket henne eller trodde på Gud. Hans kone fant også ut at han hadde tatt en “Todd Bentley” og at det også hadde vært affærer med flere forskjellige kvinner. Under høringen den andre mai vil den endelige straffeutmåling falle.

Nær venn benekter at han er frafallen

I følge “pastor” Bob Beeman som skal være en venn av Tim Lambesis er vokalisten slett ikke en frafallen, men en knekket mann som har gjort en tabbe. “Han har et godt hjerte, han er en knust mann, han har slett ikke forkastet sin tro og han er ikke langt unna Gud,” Han er sønderknust mann som håper på en fortsatt mulighet til å velsigne folk gjennom sin musikk,” sier pastor Bob i videoen nedenfor.

Relatert: Erklærte seg “ikke skyldig”