Krisen mellom Israel og Gaza: Nye rakettangrep og israelsk gjengjeldelse søndag kveld

En drept og flere skadd etter at Israel angrep Gazastripen etter flere rakettangrep søndag kveld, nye palestinske rakettangrep mot det sørlige Israel natt til mandag

gaza-warKonflikten mellom Israel og palestinske terrorister som opererer på Gazastripen trappes nå videre opp. Søndag kveld ble en palestinsk terrorist tilknyttet Hamas militære fløy drept og flere ble skadd i trefninger mellom det israelske flyvåpenet og en gruppe terrorister som var i ferd med å klargjøre en rakett for utskytning langs grensene mot Israel. Tidligere søndag hadde det israelske antirakettsystemet Iron Dome skutt ned to palestinske raketter over Netivot. Også flere granater avfyrt fra Gaza slo ned i det sørlige Israel uten å forårsake skade.

Også natt til mandag ble to raketter avfyrt fra Gazastripen som slo ned i åpent terreng i Eshkol uten å gjøre skade.  I løpet av juni måned har palestinske terrorister avfyrt nærmere 70 raketter mot det sørlige Israel og israelske styrker står nå i beredskap for en eventuell militær opptrapping av konflikten. I følge IDFs talmann på twitter ble det avfyrt to raketter fra Gazastripen omtrent klokken 2030 norsk tid.  Samtidig åpnet palestinske terrorister ild mot israelske soldater i grenseområdet som besvarte ilden. En time senere angrep israelske fly en palestinsk terrorcelle som holdt på å klargjøre en rakett for avfyring mot Israel. Noe senere avfyrte igjen palestinske terrorister to raketter mot Eshkol som begge slo ned uten å gjøre skade. De daglige rakettangrepene skaper nå frykt i den israelske befolkning som må leve under trusselen fra de palestinske rakettangrepene. Fra sirene hyler har befolkningen i det sørlige Israel 15 sekunder på å komme seg i sikkerhet i en trygg kjeller eller i et av de mange tilfluktsrom som er bygd for å beskytte befolkningen.

https://www.youtube.com/watch?v=gsm-mEy38pQ