KrF biter seg fast under sperregrensen, får 3,3 prosents oppslutning på gjennomsnittet av de 15 siste målingene

Kjører KrF mot historiens skraphaug

KrFog Kjell Ingolf Robstad har ikke klart å vekke begeistring blant norske velgere og befinner seg nå kronisk under sperregrensen. På de siste 15 målinger varierer partiets oppslutning fra 2,2 prosent til 4,2 prosent og gjennomsnittet av de femten målingene plasserer KrF på 3,3 prosent. Noe som vil gi partiet 2 plasser på stortinget. Veivalget med å bytte ut KrF politikk med regjeringsmakt har ikke gjort annet enn å senke partiet. Også Venstre kryper stadig nærmere opphør på de samme målinger, dette på tross av at partiet har nytt lederskap. På et gjennomsnitt ender Trine Skei Grandes parti på 3,4 prosent. Dette vil gi partiet 2 mandater på stortinget. Det er et knallrødt flertall i Norge, og et skadeskutt Frp som ser ut til å pushe ut sine velgere vil ikke kunne hjelpe Ernas skadeskutte regjeringsprosjekt. Det store spenningsmomentet er hvorvidt det vil bli Jonas Gahr Støre eller Trygve Slagsvold Vedum som vil bli landets statsminister etter valget i 2021.

Facebook Comments

1 tanke om “KrF biter seg fast under sperregrensen, får 3,3 prosents oppslutning på gjennomsnittet av de 15 siste målingene

  1. Det er nok en evighet i politisk tid frem til valget..

    Men det som er klart er jo at uansett side i politikken er det nærmest en umulighet å bli gjenvalgt tre ganger i Norge hvis du ikke heter Einar Gerhardsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *