Kraftig jordskjelv styrke 6,4 rystet Taiwan, flere fortsatt begravd under sammenraste bygninger, minst 7 døde og 378 skadd

jordskjelv-taiwanEt jordskjelv med en styrke på 6,4 på Ricthers skala rystet for kort tid siden Kaohsiung på Taiwan, melder  melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Jordskjelvet ble først rapportert til å være av styrke 6,7 men er senere blitt nedjustert til 6,4. Det skal være omfattende skader som en følge av skjelvet skal ha blitt følt over hele Taiwan. Det er foreløpig ikke registrert noe større etterskjelv, melder det amerikanske jordskjelvsenteret. Det er meldt om at et større antall mennesker skal være begravd under sammenraste bygninger og minst sju skal være døde som en følge av det kraftige jordskjelvet. Nærmere 400 mennesker er hittil sendt til sykehus med større og mindre skader.  Det er ventet at tallet på døde og skadede vil øke etterhvert som sammenraste bygninger blir gjennomsøkt. 

I følge Taiwanske myndigheter er det nå satt i gang en omfattende redningsaksjon for å grave ut mennesker som ligger begravd under bygninger som kollapset da jordskjelvet rammet landet sent fredag kveld norsk tid. Skjelvet som målte 6,4 på Ricthers skala har så langt krevd sju menneskeliv. I følge US Geological Survey oversikt har det foreløpig ikke vært noen større etterskjelv i skjelvet som kan ha krevd langt flere liv en foreløpig oppgitt.

https://www.youtube.com/watch?v=Qv-E_IJpMbY