Avisen Norge i Dag med omfattende dekning av omstridt barnevernssak

idag-bodnariuAvisen Norge i Dag på nett har hittil vært taus omkring den omstridte barnevernssaken som har skapt enorm oppmerksomhet internasjonalt. Fredag kan den kristne avisen avsløre at rektor ved angjeldende skole som først sendte bekymringsmelding ikke ville samarbeide med barnevernet da hun forstod at barnevernet ville svare med å ta barna fra foreldrene. I følge avisen i Dag skal rektor ved skolen ha reagert sterkt på at barnevernet svarte på bekymringsmeldingen ved å frata foreldrene deres barn. 

Med utgangspunkt i samtaler med to av barna i den aktuelle familien varslet rektor barnevernet. Hun mistenkte at de ble utsatt for fysiske avstraffelser. Men i bekymringsmeldingen som gikk til barnevernet, står det, etter det Norge IDAG erfarer, at rektor ikke ser det som en akuttsak. Barna hadde aldri hatt synlige skader ifølge henne. Hun mente at familien burde få veiledning, skriver Norge i Dag. Hun forteller videre at k-s-pinsevennerbarna ikke er redde for å gå hjem, og beskriver familien som tett sammenknyttet. Da barnevernet dukket opp på skolen, ikke for å veilede familien, slik rektor hadde bedt om, men for å ta barna fra foreldrene, reagerte hun sterkt. Hun nektet å samarbeide. Hun sa at barnevernet ikke fikk lov til å hente barna på skolen, og ville heller ikke vise dem hvem de aktuelle barna var. Norge IDAG har vært i kontakt med rektor om saken, men hun ikke vil kommentere den. Hun henviser til rådmannen i kommunen, avdekker Norge i Dag som fredag kjører både denne og to andre saker om familien,” skriver Norge i Dag i sin artikkel. I sak nr to forteller Norge i Dag at Rådmannen i kommunen ringte pinsebevegelsen og i etterkant av denne samtalen gikk Lederrådet ut med sin  uttalelse der de slo fast at barnevernet ikke forfølger kristne. I følge Norge i dag skal rådmannen i kommunen ha bekreftet at de tok kontakt med pinsebevegelsen, som åpenbart valgte å stille på lag med barnevernet.  “– Vi ønsker å ha kontakt med ulike miljø for å gi informasjon. Vi ba dem ikke om å komme med en uttalelse. – At rådmannen tok kontakt var ikke årsaken til at vi uttalte oss. Vi har ikke uttalt oss om selve saken i Sogn og Fjordane. Barnevern kan gjøre feil og dårlig arbeid. Det finnes eksempel på det. Men det vi har uttalt oss om er at det ikke finnes kristendomsforfølgelse i Norge, heller ikke mot pinsevenner. Det sier leder for Pinsebevegelsens Lederråd, Sigmund Kristoffersen til Norge IDAG.

Et halvt år for å kartlegge familien

idag-innleggI følge Norge i dags artikkel fredag trenger barnevernet et halvt år for å kartlegge familien: “Norge IDAG har vært i kontakt med flere kilder med inngående kjennskap til den pågående barnevernssaken, der fem barn for tiden er adskilt fra sine foreldre, på tre adresser i to fylker, skriver avisen som hittil på nett har vært taus om saken..” Les resten av saken fra Norge i Dag

Rådmann ringte pinsebevegelsen    Rektor nektet å samarbeide med barnevernet

20 tanker om “Avisen Norge i Dag med omfattende dekning av omstridt barnevernssak

 1. Norge Idag skriver;

  Barnevernloven paragraf 4-21 sier nemlig at dersom «barnet har fått slik tilknytning til mennesker og miljø der det er, at det etter en samlet vurdering kan føre til alvorlige problemer for barnet om det blir flyttet,» kan tilbakeføring nektes.

  Dermed kan det at babyen har vært lenge i barnevernets omsorg i seg selv føre til at barnet blir værende, dersom barnevernet mener at tilknytningen til fosterfamilien gjør at barnet vil få «alvorlige problemer» dersom det blir tilbakeført til foreldrene.
  …………………………………………………………………………………………………………………….

  Her ser vi enda et ondskapsfullt og taktisk spill av Barnevernet. De prøver å dra det ut så lenge som mulig med å få igang undersøkelser av familien. Ifølge BV finnes det jo ingen psykologer som har “tid” før om noen måneder. Og så tar det jo også “tid” igjen å undersøke forholdene. “Tiden” går og i mellomtiden vokser babyen. Barnevernet har passet på at babyen får minst mulig “tid” sammen med mammaen sin. Siden babyen tilbringer så mye “tid” sammen med de Barnevernet har plassert babyen med, blir babyen såååå tilknyttet til disse at det, ifølge BV ikke vil være til barnets beste hvis det gis tilbake til sine biologiske foreldre. Samme om de da ikke skulle finne noe annet grunnlag for å ta babyen vekk fra foreldrene , har de da Barnevernelovens paragraf 4-21 de kan støtte seg til for å få viljen sin gjennom og fra foreldrene retten til å beholde barnet.

  Er det noen der ute som ser ondskapen til Barnevernet? Dette er ikke noe Barnevern! Dette er Barnemafia!!!!!!!!!!

  VÅKN OPP!!!!!!

  • Er det noen der ute som ser ondskapen til Barnevernet? Dette er ikke noe Barnevern! Dette er Barnemafia!!!!!!!!!!

   VÅKN OPP!!!!!!

   Tror det er for sent. Jeg vaknet opp for lenge siden, mens det enda var tid. Men da var nok jeg en “enslig ekstremist”.

   I et notteskall kan man si dette er konsekvensen av venstresidens ideologi. Og makten har de skaffet seg hovedsakelig gjennom NRK. Og alle de som har betalt tv-lisens gjennom mange ar har mye av ansvaret. Dette innsa jeg for mange ar siden.

  • Jo, det er noen som ser ondskapen, en amerikansk militær analytiker som skriver om det her, og under en video med en frimodig norsk evangelisk vekkelsesrøst fra Sørlandet.

   “The Bodnariu family case exposes a harmful transnational Mafia system”

   “It must be said that this adoption policy is legal human trafficking, and the Barnevernet should be dissolved or completely reorganized according to new legislation.”

   “We must transmit, together with the responsible elements of Norwegian society, the following message: „Do not mistake Norway for the Islamic State.” The Barnevernet is Norway’s Islamic State, an enclave which rules according to unappliable laws, and which is impossible to control by legal means or by the means of institutional instruments. Unfortunately, these practices tend to become generalized. We cannot call it „an authority” since it is a completely decentralized institution in the functioning of which the government cannot intervene. It is unacceptable that an institution which has so many responsabilities is completely decentralized and functions as a form of private power.”

   http://armoniamagazineusa.com/2016/02/02/the-bodnariu-family-case-exposes-a-harmful-transnational-mafia-system/

   “Evangelist Ove Jan Ludvigsen Barnevernet som terroriserer barn og familier Del I av del III ”

   https://www.youtube.com/watch?v=5SU_7jE7yvg

 2. Det tar nok ikke lenge før Barnevernet kommer til å få store problemer. Jeg er sikker på at ondskapen som det norske BV driver med vil snart komme i de store mediene som CNN og BBC snart…… Kanskje best at BV begynner å rydde opp i alle de sakene hvor de har handlet urett!

 3. “Tror det er for sent. Jeg vaknet opp for lenge siden, mens det enda var tid. Men da var nok jeg en “enslig ekstremist”.”

  Jeg trodde det heller ikke før, el rapido, da noen kritiserte Barnevernet. Men nå har jeg våknet opp og er også blitt “ekstremist”;-)

 4. I Bergens Tidene står;

  “Romania er fortsatt et svært tradisjonelt samfunn, der familien står veldig sterkt. Det å slå barna litt blir sett på som et langt mindre overgrep enn å ta barna fra foreldrene, sier Oana Popescu, politisk analytiker”

  Takk og lov for at famiilien står sterkt i Romania! Skulle bare mangle! Barn er en gave fra Gud til foreldre og ikke til staten. Det er foreldre sin oppgave å oppdra barna sine, ikke staten. Det er naturlige biologiske bånd mellom barn og foreldre. Det vil få dramatiske følger å bryte disse biologiske båndene. Det å ta barna fra foreldrene har langt verre følger enn om barna får noen dasker på baken. Foreldre kan lære å ikke slå barna ved at noen lærer dem det. Familier som har gjort feil kan veiledes og alt kan bli bra igjen. Men når man tar bort barna er familien ødelagt. Det oppstår enorme psykiske lidelser. Det er kun i ekstreme tilfeller med sterk bruk av vold, mishandling o.s.v at barn kan få det bedre ved å komme til fosterhjem. Det å ta vekk barn ved tvang er aldri til barnas beste. Det kan i ekstreme tilfeller være bedre for barna, mens det i de tilfellene hvor familien kunne blitt hjulpet intert er det å ta barna vekk det verste som kunne skje for barna.

 5. En liten glad nyhet; Jentene til Ruth og Marius Bodnariu fikk ,for første gang siden de ble tatt av barnevernet ,sett foreldrene sine! Fra det man kan lese er det helt tydelig at de savner mamma og pappa veldig. Håper BV snart innser at den beste gaven de kan gi barna er foreldrene sine! Barna lider unødvendig av å holdes vekke fra de de hører sammen med; sine foreldre og søsken.

  https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/02/07/atentie-comunicat-oficial-bilingv-cazul-bodnariu-7-februarie-2016-intalnire-cu-fetele-prima-oara-in-aproape-trei-luni/?fb_action_ids=916555185079510&fb_action_types=news.publishes

  • Amen Hildegunn. Vi må virkelig be til Herren at dette skal ordne seg til det beste for barna, foreldrene som er en familie. Jeg er helt enig med deg, barna lider og et ufølsomt system er åpenbart ikke i stand til å se det. Empati ser ut til å ikke være et ord som står i ordboken til barneverns-ansatte.
   Vi ser igjen og igjen hvordan de forsvarer med nebb og klør et system som svært mange mennesker opplever som inhumant, i konflikt med hundretusener av menneskers forståelse av familien og jeg har og en følelse av at barnevernet med sin praksis opererer i strid med Guds gode vilje. Gud har satt familien som en bærebjelke i sin ordning. Derfor burde det såkalte barnevernets hovedfilosofi være å primært søke å opprettholde familien som en samlet enhet, og det burde finnes en rekke verktøy å kunne ta i bruk for å ivareta barne i samarbeid med mor og far. Den enkle løsningen ser nå ut til å være å brutalt rive barna ut av hendene på deres far og mor, sende den langt av sted nesten som en pakke, og plassere dem i et fosterhjem hvor mange av barnevernsbarna i ettertid har sagt at de følte seg som familiens “B” barn eller ei vorte på ei potet. Det norske barnevernet slik det drives i dag bør stanses, underlegges en internasjonal granskning og omstruktureres slik at omplassering av barn er det absolutt siste man gjør.

  • Takk for gode nyheter!
   Denne langdryge atskillelse av foreldre og barn er hjerteskjærende. Har barnevernet virkelig til hensikt å tilrettelegge for og adoptere bort alle barna til fremmede ved å trekke ut tiden?

   Barnevernet i Norge synes i mange barnevernsaker å være rene galskap satt i system. Det er på tide at hele systemet avvikles.

   “Spesialenheten kritisk til politimakt i barnevernet”

   http://www.nrk.no/norge/spesialenheten-kritisk-til-politimakt-i-barnevernet-1.12788988

  • Det var kjempeflott skrevet! Jeg stiller meg 100% bak det denne storfamilien skriver! Håper det vil bli tatt på alvor det som står der.

   I England skjer visst lignende som i Norge. Her er en artikkel som beskriver hvordan babyer blir tatt fra mødre som sliter med depresjon etter fødsel. I stedet for å gi hjelp, råd og oppmuntring, blir mødre nærmest kriminalisert og fratatt sine babyer. Det er ikke så rart at mødre da blir livredde for å søke hjelp hvis det er noe de sliter med. Det kan jo føre til at man blir stemplet som uegnet til morsrollen og blir fratatt babyen.

   Dette er en farlig trend. Det er viktig at vi ikke tier men sier ifra når slikt urett og ondskap skjer. Slik vil vi ikke ha det! Vi må kjempe for familien og for menneskeverd! Vi må hjelpe og ikke ødelegge!

   http://www.spectator.co.uk/2016/02/why-many-mothers-with-post-natal-depression-now-fear-social-services/

 6. Det ligger flere flotte taler fra Australia fra protesten der mot Barnevernet. Her er en av disse som er verdt å lytte til;

  https://www.youtube.com/watch?v=YtrHy-_03lw

  Denne saken ligger meg veldig på hjertet. Jeg ber for hver enkelt av de fem barna og foreldrene hver dag. Det er store savn. Da pappa Marius fikk, sammen med mamma Ruth se to av guttene sine for første gang siden de ble tatt, fortalte den ene gutten om en drøm han hadde om at de alle var sammen igjen. Ikke bare lider de av å være adskilit fra foreldrene men også av å være adskilt fra de andre søskenene sine. Det er grusomt det Barnevernet gjør. De røver barna hele deres identitet. Måtte Herren gripe inn og gjenforene dem snart!

 7. Jeg føler en sterk nød for å be for familien Bodnariu. Men jeg blir også minnet om å be for de som er ansvarlige for at barna ble fratatt. Det er ikke lett synes jeg å be for de som gjør urett. Men Jesus lærte oss å gjøre nettopp det. Derfor ber jeg til Gud om å få et hjerte til å be for dem og til å vite hva jeg skal be om.

  Det er en stor åndelig kamp vi er inni. Ikke bare i denne saken. Ettersom samfunnet vender seg mer og mer bort fra Gud blir barna utsatt for farlig påvirkning overalt. Fienden prøver å holde dem borte fra vårt eneste håp og det eneste som setter fri; Jesus og Evangeliet. Så godt det er å kjenne Han som er veien, sannheten og livet! Måtte også barna til Ruth og Marius klynge seg fast til det de har lært om Jesus og at han er med dem og passer på dem omsorgsfullt som den gode Hyrde.

 8. Mye grums denne saken. Hvorfor gikk ikke rektor ved Vevring skole, som hadde meldt bekymring ut og åpent informerte i media om at hun var sterkt uenig i omsorgsovertakelse og at barna skulle hentes på skolen i Naustdal?

  Rektor synes være godt kjent på alle politiske og byråkratiske nivå i kraft av sin stilling som fylkesleder i utdanningsforbundet i Sogn og Fjordane og valgt medlem av valgkomiteen sentralt. Noe artikkelen under viser:

  “– Lærartalet er bortimot halvert på 7 år i Naustdal ”

  “Haugsbø er sjølv frå Naustdal og har opplevd nedskjeringane på nært hald. ”

  “http://www.firda.no/nyhende/larartalet-er-bortimot-br-halvert-pa-7-ar-i-naustdal/s/1-51-3263804

  Hvorfor vektla hun familiens ja hele slektens kristne tro, spesielt bestemor, som et problem i bekymringsmeldingen?
  Hvorfor blir det reagert på at et barn synger en kristen sang på skolen?
  Hvorfor ble det ikke innkalt til foreldresamtale fra skolens side?

  Året 2013 kan man lese om utdanningforbundets holdning til opplæring i kristen tro:

  “Utdanningsforbundet går mot skolegudstjenester”

  “For dette er kamp. Bak de fine ordene til Utdanningsforbundets nestleder Steffen Handal i Vårt Land for 7.8., som stigmatisering og manglende inkludering, ligger det en ideologisk begrunnelse,som ikke blir uttalt: all kristen påvirkning må bort. Nå er det midretallet som teller. Flertallet av foreldre som vil kristne sine barn, skal i hvertfall ikke få det i skolen. Dette er demokratitenkningen snudd på hode: flertallet får ikke skolens hjelp til kristen tro og lære lenger. Selv skolegudstjeneste (som skulle være en del av den nye formålstenkning/verdifundamentet i Grunnlovens § 2 ) er for kontroversielt til å bli et høringstema hos den undervisningsgruppen(grunnskolens lærere) det gjelder.”

  http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=22899

  • Ja, her kommer mer og mer grums i denne saken fram i lyset. Noe alarmerende kom fram idag igjennom følgende artikkel (på engelsk lenger nedenfor);

   http://www.bodnariufamily.org/articles/4934/

   De skriver om møtet foreldrene fikk med guttene nylig. Her er det igjen mye hoderystende fra barnevernet. Jeg lurer på om bv med hensikt valgte fosterhjem som ser ut til å være kristenfiendtlige….. Igjen var det en kristen barnesang som det ble reagert på…… Den ene gutten hadde sunget sin ynglingssang som var en kristen barnesang (tror kanskje det var” Min båt er så liten” ) . Damen i huset latterliggjorde sangen og sa at den var tåpelig….. Det er enda mer rystende å lese om her. Ligger det kanskje en ond plan bak det hele som egentlig bunner i bekymringsmeldingen om familiens kristne tro?

   Noe annet som er oppsiktsvekkende er at de to guttene hadde fått skader og sår. Foreldrene spurte barnevernet hva som hadde skjedd. Men det såg de ikke ut til å interresere seg noe særlig om å svare på. Det eneste de sa var at de hadde falt og slått seg. Hvorfor er barnevernet plutselig ikke interreserte i hva som egentlig har kunnet skjedd med barna i fosterfamilien? Det ser ut som barn kan bli tatt bort fra sine biologiske foreldre for nesten ingenting mens fosterforeldre kan gjøre hva de vil uten at barnevernet bryr seg.

   Ja, det er på tide at det skjer en endring i barnevernet. De bryter menneskerettigheter på flere områder. De kan ikke få lov til å ødelegge familier sine liv på denne måten! Nok er nok!!!

  • Her må det helt andre juridiske krefter inn på banen for å hjelpe denne familien. Advokat Per Danielsen bør være anvendelig her. Uten skikkelig juridisk hjelp er jeg redd alt er fekting etter vind.

  • Marianne H. Skånland kommentere her 13.02.16 :

   “Leserbrev fra barnas besteforeldre:

   Besteforeldra til dei 5 borna, Naustdal:
   Held forsvarslause born i fangenskap
   Norway Return the children to Bodnariu Family, 10 februar 2016”

   “Disse besteforeldrene har oppfattet det meste av de sentrale tingene, kanskje bortsett fra at det langt fra er enestående for barnevernet i Naustdal, men foregår over hele landet, og at det har pågått i flere tiår på samme måte.
   Besteforeldrene får utmerket frem hva skolens rektor gjør, hva rådmannen sier, unnfallenheten hos de norske pressefolkene, barnevernets taktikk med beskyldninger, press og trenering.
   Det er et storveies leserbrev. Besteforeldre i Norge som opplever akkurat det samme: Forén dere!”

   Vi kan berre forsikre at vi aldri har sett at det har vore brukt vald mot barna, knapt nok at dei har vore høgrøysta med dei. Barna sjølve har heller aldri fortalt oss at foreldra har vore stygge med dei. For oss som er så glade i barnebarna våre ville det vere utenkeleg å vite at dei ikkje hadde det godt utan å gripe inn.”

   “… rådmannen seier at «barnevernet i Naustdal har gjort ein god jobb».”

   “Vi oppfatta det slik ut ifrå innlegg i leiarspalta at redaktøren har valt side i barnevernssaka. Han nemner spesielt dette med kristen oppseding, og skriv at dette «sjølvsagt er reint oppspinn». Vel, då får vi sjå på kva rektoren på skulen ifølge saksdokumenta seier i telefonen i samtale med barnevernet den 13. oktober.
   «Skulen fortel at det er ein svært kristeleg familie, spesielt mormor i familien er veldig kristeleg med sterk tru, syndstenking, straff frå Gud. Alle tanter og onklar deler dette synet. Rektor tenker dette hemmer barna.» Er dette oppspinn!? Og så kan sin spørje kvifor dette vert dratt inn i meldinga frå skulen?”

   “Det er litt spesielt å registrere at utanlandske media har forstått kva som har skjedd i Naustdal kommune i denne saka, mens norske media har ikkje forstått, eller rettare sagt, vil ikkje forstå. …..
   Redaktøren i Firda seier i leiarspalta at ein må ha «tillit til at barnevernet prøver å gjere det som er til barnas beste».”

   “Her held ein forsvarslause barn i fangenskap borte frå heimen mot si vilje. Vi finn ikkje ord for kva vi føler. Og dette kallar rådmannen i kommunen, sitat: «at barnevernet i Naustdal har gjort en god jobb».”

   ” Barnevernet har ein arbeidsmetode som psyker ut både barn og vaksne. Det kan ikkje ha anna til hensikt enn at barna og foreldra skal bryte saman.”

   “Du får ha oss unnskyldt, rådmann, men vi har eit godt råd. No er tida inne då du bør vurdere å gå. Og ta barnevernet med deg.” ”

   http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?f=314&t=8062&sid=207f84fbf5040237ddd23163d5029251&start=105

Det er stengt for kommentarer.