Kosovo planlegger å angripe serbere, hevder Beograd -mot militær konflikt på Balkan?

Aleksandar Vucic har oppfordret Pristina og vestlige makter til å unngå konflikt, men sier de er rede til å bruke militær makt dersom serbere blir forfulgt eller angrepet. Den serbiske president  Aleksandar Vucic har kommet med en bønn for fred i Kosovo samtidig som spenningen med Pristina øker. Imidlertid sverger presidenten på å kjempe til døden hvis etniske serbere in den selverklærte republikken blir angrepet eller utsatt for overgrep. Stemningen og atmosfæren har vært svært anspent og opphisset og serberne vil ikke akseptere flere grusomheter, sa den serbiske presidenten i Beograd søndag. Serbia og Kosovo er på randen av krig, skriver WarNews om den eskalerende konflikten på Balkan.

Den serbiske presidenten oppfordret alle til å forsøke å bevare freden for nærmest enhver pris. Jeg oppfordrer albanere til å ta til vettet og serbere til ikke å falle for provokasjoner. I sin oppfordring oppfordret den serbiske presidenten de større land til å påvirke Kosovo til å etterleve internasjonal lov. Utspillet kommer etter at Kosovo har vedtatt en kontroversiell lov som krever at serbere i området skal bytte ut sine serbisk-registrerte bilnummer og offisielle serbiske papirer slikt som ID kort. Dersom den serbiske minoriteten i Kosovo ikke etterlever loven som blir innført fra mandag, vil de risikerer å bli nektet innreise til Kosovo. Kirkeklokkene ringte alarm i den nordlige del av provinsen søndag, ettersom det verserer påstander om at etniske albanere har samlet seg for å jage ned og fordrive de resterende serbere som i 2004. Den serbiske utenriksministeren Nikola Selakovic fortalte rapportere lørdag at den albanske siden i Kosovo og Metohija er i ferd med å skape et “helvete for serbere”. Dersom Kosovo-albanere setter i gang noe som vil true serbere i området, vil Serbia måtte gripe inn med makt, melder russiske medier. (kirkeklokkene ringte i de serbiske områder i Kosovo)

 

Også det greske WarNews har kommentert situasjonen og gjengir det slik: “Beograds reaksjon var umiddelbar. Serbias president, Aleksandar Vucic, uttrykte på en hastepressekonferanse sin bekymring for situasjonen og anslo at Pristinas intensjon er å tvinge serberne til å forlate Kosovo. “Vi vil ikke gi etter! Hvis de våger å forfølge og drepe serbere, vil Serbia vinne. […] «Ikke tenk på å starte en pogrom mot serbere som det skjedde 17. mars 2014 eller i andre områder av det tidligere Jugoslavia, for det vil ikke passere», advarte Vucic. Serbias president appellerte til det internasjonale samfunnet om å gripe inn for å opprettholde fred og ro i Kosovo, samtidig som han oppfordret Kosovos statsminister Albin Kurti til å “rimelig” og ikke iverksette handlinger som vil skape spenning. Aleksandar Vucic ba også kosovo-serberne om å holde seg rolige og ikke svare på provokasjoner. Fra flere områder i serbisk Kosovo ble det hørt sirener som varsler fare.

 

Det har vært spent mellom Serbia og Kosovo lenge og det er en viss fare for at dette kan utvikle seg til væpnet konflikt igjen. Det har vært konflikt mellom serbere og albanere over Kosovo lenge. I 1999 satte USA og NATO i gang sin bombing av Serbia til støtte for Kosovo.

 

2 tanker om “Kosovo planlegger å angripe serbere, hevder Beograd -mot militær konflikt på Balkan?

 1. En krig på Balkan kan så avgjort være en reell trussel.
  Serbia og Russland er tradisjonelt nære allierte.
  Har felles kristen tro og det er ikke sikkert at NATO vil kunne bombe Serbia slik de gjorde i 1999. Nå er Serbia militært sterke og Nato er jo i krig i Ukraina. USA og EUs hegemoni i verden er på hell.
  Deres planer for NWO møter motstand fra frihetselskende land.
  Putin står opp mot den nye sodomittiske verdensorden.
  Friheten i Europa er bare en illusjon.
  Frihet er ikke absolutt. Myndighetene i Vesten oppfører seg som mafia mot folk.
  Kriminelle organisasjoner som fratar folk sin gudgitte frihet.

  2
  1
 2. “Felles kristen tro” I beste fall religiøs tro. Putin er ingen tilhenger av livs-stilen som den norske regjering og Pride står for. Skal ha ros for det. les 2Peters brev 2,6 Det blir i profetisk tale sagt at det som skjer er starten på Guds dom over vesten og verre vil det bli.
  Det er ingen tvil hva Pride er, Sodoma Gomorra i ny drakt!

Det er stengt for kommentarer.