Konkurs syv år etter Israel-boikott -Vitas Israel-boikott fikk kristne til å slutte å handle på Vita som nå er konkurs

I 2012 vedtok kosmetikk-kjeden Vita å boikotte den israelske produsenten Ahava. Norske Israel-venner satte i gang motaksjon mot boikotten. Facebook-gruppen Boycott Vita. Support Israel fikk om lag 1700 medlemmer på bare to døgn. 21. oktober 2019 kommer det melding om at selskapet som eier og driver kosmettikkjedene Vita og Loco er konkurs. «Til sammen berøres rundt 1.300 ansatte. 300 av disse er ansatte ved hovedkontoret i Oslo og logistikk-virksomheten i Mjøndalen, samt i 23 egeneide Loco-butikker,» skriver E24. Søkelys omtalte Vitas Israel boikott den 29/3-12 og sammen med andre Israel vennner tok vi til orde for å boikotte Vitas butikker. Nå er Vita konkurs og sammen kan vi konkludere at kjedens Israel boikott ikke stod seg i det lange løp.

Fra Søkelys 29/3-12   Stadig flere og flere kristne og venner av Israel kaster seg nå på boikotten av Vita kjeden. Kjeden som nylig bestemte seg for å fjerne de israelske Ahava produkter fra butikkhyllene opplever nå at kristne vender ryggen til den pro palestinske kjeden. På kjedens facebook forteller skarer av kunder at de nå vil slutte å handle hos Vita kjeden. Det var den kristne dagsavisen “Dagen” som var først med å introdusere tanken om en boikott av Vita-kjeden og i etterkant har mange fulgt opp og signalisert at de vil støtte en slik boikott. “Hvis Vita ikke vil vite av israelske produkter i butikkene sine, så bør de slippe å få israelvenner innenfor dørene også,” het det i Dagens leder.

Kritikk på Facebook

På Vita kjedens Facebook side blir selskapet nå regelrett hudflettet av tidligere kunder som alle er samstemte i sin kritikk av kjedens Israel boikott og enkelte sammenligner Vita’s boikott med den behandlingen jødiske foretninger fikk i Tyskland under Nazi tiden. “Vita har fjernet en del kritiske kommentarer her, som viser at de støtter Hamas ved å boikotte Israel, og det er en sannhet de ikke vil skal komme frem,” skriver Erik Elliasen mens Simon Andreas Skaar som vi forøvrig gratulerer med vel bestått teoriprøve, – spør om hvorfor de selger Lo’real (siden disse er jødisk eid) – og om disse også bør boikottes. Svein Arne Grønnevik går enda lengre ved å hevde at “VITA seg ved siden av den nazistiske onkelen til Yassir Arafath. Dette er noe å være stolt av! For dette skal gjentas der det kan gjentas slik at VITA for alltid vil bli belemret med sine nazistiske holdninger!”

Rasistiske Vita

Det faktum at Vita boikotter israelske produkter har fått mange til å revurdere sitt kundeforhold til kjeden og kritikken formelig hagler nå på ledelsen som har gjort enkelte ynkelige forsøk på å unnskylde det hele. Heidi Metodieva som er en av dem som har reagert slår kort og godt fast; “Boikott rasistiske Vita dom boikotter jøder som nazistene gjorde,” mens Una Svinndal mener at “Vita følger i de skammelige fotsporene til Hitler-Tyskland i årene rett før og under, – andre verdenskrig. Der man først startet med å boikotte noen, så flere – jødiske forretninger, jødiske butikker/utsalg, jøder fikk ikke lov til å utøve profesjoner som f.eks. leger, advokater, lærere osv. Heselig og skammelig at Vita følger i dette fotsporet, bare noen tiår etter Holocaust.”

Slutter å handle

Vita’s boikott av det israelske produktet fra Dødehavet vil neppe føre til noe godt for Vita kjeden og dens eier Norgesgruppen. Flere kristne har allerede signalisert at de og vil boikotte butikk kjeder innenfor Norgesgruppen og en rekke boikotter mot Israel og israelske produkter har frem til nå blitt en fiasko. “Vita vil uten tvil komme til å tape økonomisk på sin boikott da kristne Israel venner vil vende kjeden ryggen. “Har vært god kunde på Vita, nå er det slutt. Norsk Folkehjelp skal heller ikke få en krone. Det er ikke bare meg, nei vi er mange,” skriver Marit Vigdel som får følge av flere: “Synd med denne boikotten, basert på tøvete grunnløs retorikk. Vita skal slippe å tenke på omsetning fra vår familie i all fall,” skriver Erlend Hagen som får følge av Frode Kollberg som har handlet sitt siste produkt hos Vita, mens Else Martin fortalte at hun hadde levert tilbake sitt siste kjøpte produkt derfra. -Nå, 7 år senere viser det seg at den som kom til å lide mest av Vitas Israel boikott er Vita selv. -Og vi, Guds folk applauderer og kjøper produkter fra Israel andre steder eller her: https://shininglight.eu/

 

2 tanker om “Konkurs syv år etter Israel-boikott -Vitas Israel-boikott fikk kristne til å slutte å handle på Vita som nå er konkurs

  1. Til pass for kjeden som boikotter israelske varer. Dette visste jeg ingenting om faktisk. Dette ligner på tilstander man hadde før krigen.

Det er stengt for kommentarer.