I dag hadde Keith Green blitt 66 år gammel dersom han ikke hadde omkommet i en flyulykke

I dag skriver vi 21 oktober 2019, og en av dem som enkelte ennå minnes ville ha fylt 66 år i dag. Den kristne sangeren og musikereren Keith Green som omkom den 28 juli 1982 i et flykrasj var kanskje en av de mest Jesus-sentrerte og radikale kristne sangere innenfor sjangeren moderne kristen musikk. I dag på det som er hans fødselsdag vil jeg dele den av hans sanger som alltid har vært min favorittsang fra hans unike tjeneste for evangeliet og Jesus Kristus.

“To obey is better than sacrifice”

Og her er Keith Green 11 år gammel

9 tanker om “I dag hadde Keith Green blitt 66 år gammel dersom han ikke hadde omkommet i en flyulykke

 1. Mitt første bekjentskap med Keith Green var https://youtu.be/QATVav7Vn3g tilbake til 86-87, på radioen. Dengang var jeg ufrelste. Sangstemmen og musikken satte seg i minnet. Sangen ble levende for meg da jeg i 1994 fikk ta imot Jesus som Herre og Mester i livet mitt. Ennå i dag kan jeg huske hvordan hele kroppen min reagerte. Det var en følelse jeg ikke engang kan beskrive. Siden har jeg spilt mye av Keith Green. Jeg kjørte fra Haugesund til Kragerø og tilbake mange ganger. Keith Green sto på hele veien tur – retur. Fortsatt får jeg den følelsen.

  • Keith Green var en virkelig helhjertet troende. Han døde på min bursdag i 1982.. Har flere av hans plater i samlingen min.
   Han var ekte tvers i gjennom, og hadde en hunger etter Gud vi sjeldent ser i dag.

  • Fint å lese det dere deler. Takk.
   Da gleder jeg meg til fin jamming i himmelen med dere 3, håper ikke det drar ut så mye lenger nå…
   Ser at slike som dere to er etterlyst i kommentarer under videoen her 🙂
   https://www.youtube.com/watch?v=uVgPQm06g2c

   Jeg skulle nok absolutt ha lyttet mer på ham.

 2. Gud må ha god råd og mange nye medarbeidere å ta av, siden Gud tillot Green å dø. Eller….Kanskje Gud ikke kan vite på forhånd hva som vil skje med deg og meg? Vi kan lese i bibelen at Gud angret at Han hadde skapt Adam og Eva. Da er det vel nærliggende å anta, at Gud ikke kunne gjøre noe med denne bilulykken i sin tid. Eller med hjerteproblemene til Ludvig Karlsen og Aril Edvardsen?
  Eller kanskje Gud ikke er like oppmerksom på jorden, siden Han har hele universet å iaktta.
  Den Hellige Ånd som er her på jorden, har som hovedoppgave å herliggjøre Jesus Kristus. Da kommer nok alt det andre i andre rekke…
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Jeg tror Gud er allvitende og vet alt som har skjedd og alt som skal skje. Men det er vanskelig å skjønne dette. Gud skaper alle mennesker (sjeler). Gud sier han kjente deg FØR du var skapt. Så Gud vet at FØR du er skapt hvor du vil ende, i himmel eller fortapelse. Dette er fryktelig vanskelig. Så hvorfor skaper Gud et menneske, en sjel, som han på forhånd vet vil havne i helvete da dette mennesket vil forkaste Gud i det voksne livet. Hvorfor lot Gud menneskeheten utvikle seg videre etter Adam og Eva ? Kunne ikke Gud sendt Jesus til jorden med en gang etter Adam og Eva slik at de kunne blir frelst og ikke gå evig fortapt ? Og så kunne Gud ha stoppet menneskets utvikling der. Ingen ville da havne i evig fortapelse. Men nå har mennesket utviklet og formert seg i tusenvis av år, til mange milliarder,og mennesker havner i fortapelsen hele tiden. Nye sjeler hvert minutt. Man kan kjenne seg maktesløs ovenfor dette. Så hvordan er det å komme til himmelen og ikke se sin ektefelle eller barn der. Da vet man at familien brenner i evig ild i fryktelig og ubeskrivelig pine i helvete. Hvordan fortoner det seg å leve i himmelen og Guds herlighet og samtidig vite at dine elskede fra jordelivet pines i all evighet ? Hele Guds plan for jorden, universet og mennesket er et mysterium. Hvorfor skape noe som gjorde opprør og ender i forferdelige lidelser som aldri tar slutt. Uten at mennesket ble skapt ,hadde heller ikke muligheten for fortapelse eksistert. Hvorfor skapte Gud mennesket. Hvorfor skapte Gud i det store og hele en fysisk tilstand når Gud selv er ånd ute av tid og rom. Følte Gud seg alene siden han måtte skap milliarder av mennesker. Før mennesket skapte Gud engler. Han skapte Lucifer. Selv han gjorde opprør mot Gud og ble kastet ut av himmelen til evig fordømmelse og pine. Når Gud visste at selv engler gjør opprør, visse han at mennesket ved hjelp av de samme falne engler og Lucifer også ville falle. Så hvorfor skapte han mennesket med risiko for å havne i ildsjøen sammen med Lucifer, Satan. Det store bildet forstår man ikke. Man vet bare at Gud ble menneske gjennom Jesus og at han døde for våre synder. Og når man bekjenner sine synder og tror på Jesus får man evig liv hos Gud.

  • Svar til Z og andre som har spørsmål de føler ikke Bibelen gir tilfredsstillende svar på: Gå til siden TruthOrTradition som jeg håper kan gi bibelske svar, selv om mange kanskje ikke vil være enige i alt.

  • Anders helge Myhren, jeg liker ikke 1.setningen din. At du snakker slik om min gode Far.
   Det skjer jævelskap på jorden hele tiden. Du vet hvorfor. Og jeg vet at der hvor far og mor som lærer barna sine om Jesus, ber med og for barna sine og lever sammen med Gud hver dag og velsigner Israel -i de familiene kan det faktisk være annerledes. Og det er ikke tilfeldig tror jeg. Gud er BARE en god Gud. Og om det skjer Ludvig eller Aril eller andre kristne familier noe, så er Han alikevel med med.

 3. De to første menneskene var fullkomne og kunne levd evig. De ble i likhet med Satan og hans demoner ufullkomne da de valgte å forlate Jehovahs veiledning til fordel for større personlig frihet. For menneskenes del valgte de å følge med Satan på opprørsferden. Dermed ble ikke bare de, men også deres etterkommere – hvori opptatt oss – ufullkomne.

  Det oppstod derfor et universelt stridsspørsmål om hvem som har rett til å styre over hele skaperverket. Som en omfattende verdslig rettssak har også dette tatt tid.

  Guds grunnlov prosederer ”like for like, liv for liv”. For å oppfylle denne loven måtte det komme et fullkomment menneske som ga sitt evige, jordiske liv ved å bli drept.

  Mennesket Jesus Kristus kom og oppfylte loven om ”liv for liv”, slik at lovgiveren Jehovah – Kristi Far – kunne oppheve den og dens dødelige konsekvenser for oss. Hadde Jesus vært Jehovah ville ikke stridsspørsmålet vært løst, da det måtte et fullkomment menneske til for å gjenløse Adams død. Ellers hadde det ikke vært like lodder i vektskålene.

  Dette var et scenario som Jehovah selvsagt hadde tenkt på. Derfor ”angret” Han ikke, men ”følte dyp sorg” over at Adam valgte Satan med sin frie vilje.

  Nå er det gått rundt 6000 år siden episoden som bragte både himmel og jord en slik sorgfull tilværelse. Vi vet samtidig at Jehovahs hviledag fra Han skapte Eva er like lang som de øvrige seks skapelsesdagene – 7000 år.

  Vi vet også at Kristus har fått de siste 1000 årene av hviledagen til å fjerne alle onde mennesker og gi livet tilbake i oppstandelsen til de fleste avdøde. I løpet av sitt tusenårige rike vil altså Kristus – sammen med meg og mine 143999 brødre – gjenopprette en fullkommen menneskehet slik at alt er like fullkomment som etter skapelsen før syndefallet når Jehovah avslutter sin 7000-årige hviledag. Etter de tusen år vil Kristus og vi atter fullstendig underordne oss Gud Jehovah som i all evighet vil være alt i alle.

  Satans og hans onde demoner og deres onde menneskelige undersåtter utgjør således kun et lite intermesso i historien i evighetens perspektiv. På samme tid har Jehovah fått prøvet sine skapningers lojalitet og takknemlighet for livet.

  Fremtiden ser derfor svært lys ut. Ikke minst når vi ser at selve planetens eksistens nå rokkes. Jehovah skal nemlig ”ødelegge de som ødelegger jorden”.

  DU kan få overleve Harmageddon og komme inn på en jord renset for ondskap – som en ny jord. Valget er DITT! Velg i dag hvem DU vil tjene. Jeg og mitt hus vil tjene Skaperen og Hans førstefødte sønn Kristus. Lykke til! Tiden er meget kort!

  6
  1
  • “De to første menneskene var fullkomne og kunne levd evig.”
   Og nå er det DU, ifølge deg selv, den eneste som er fullkommen.

Det er stengt for kommentarer.