Kommentar: Hatet mot de kristne

Leder: Ekstremistene i Den islamske stat (IS) hater oss alle. Men det er noen de hater enda mer enn andre. De kristne
For det var ingen tilfeldighet at IS-aktivistene gikk til angrep nettopp i et kristent distrikt i den syriske byen Aleppo. Drevet av islamismens blinde hat mot de kristne tok flere ikkenavngitte IS sympatisører seg inn i husene der det bodde kristne med amerikanske skytevåpen. Der inne åpnet de ild mot to forsvarsløse kristne, for deretter å bortføre noen kristne samt en 12 år gammel gutt. Disse ble ført av sted av de svartkledde islamistene og stilt offentlig frem med spørsmålet:korsfestet-for-jesus

Vil dere fornekte Jesus eller dø. To svarte ja og konverterte til islam. Deretter tok de far og sønnen på 12 og stilte det samme spørsmålet: Vil dere fornekte Jesus? Begge svarte nei, og IS sympatisørene dro gutten vekk fra sin far og kuttet fingertuppene av 12 åringen men faren og flere andre så på. I tillegg slo de guttungen hardt. 

-De fortalte guttens far at de ville stanse torturen av gutten dersom han, guttens far vendte tilbake til islam. Far, en misjonær og 12 åringen svarte fortsatt nei. Islamistene fra Islamsk Stat også begynte å torturere og slå ham og to av de andre misjonærene. De tre mennene samt gutten møtte så døden ved å bli hengt på kors. I følge øyenvitner skal både gutten og de tre mennene ha hengt på korset i to dager med et skilt over seg hvor det stod “Vantro”:

Samme dag ble de åtte andre brakt foran en gruppe med vitner og også de ble spurt om de ville fornekte kristendommen. Når de forklare at de var der for å dele Guds kjærlighet, ble to av de kvinnelige misjonærene voldtatt offentlig. Etterpå ble alle åtte halshugd. I følge landsbybeboere skal noen av misjonærene ha bedt i Jesu navn, mens andre av dem ba Herrens bønn og noen dem som ble henrettet skal ha løftet sine hoder og sagt, i dine hender overgir jeg min ånd,.”En av kvinnene som ble henrettet skal nesten smilende ha sett opp mot himmelen og sagt, “Jesus”, før hennes hode ble adskilt fra kroppen. Etter at de 8 var blitt henrettet skal de hodeløse kroppene ha blitt hengt opp på noen kors  Da massakren var over hadde 13 mennesker mistet livet. Og noen var også skadd av torturen.

Dessverre fremstår disse grusomhetene som et ekko av lignende barbari mot kristne som foregår i de territoriene i Irak og Syria som IS kontrollerer. I disse områdene har IS innført en kollektiv dødsdom mot kristne, eller «de vantro folk» som terroristene kaller den kristne minoriteten.

Den islamske stat har også angitt hvordan kristne skal avrettes. De skal tas med ut i offentlighet å bli stilt spørsmålet om de vil fornekte Jesus. Deretter blir noen torturert, kvinner voldtatt og så blir hodet kuttet av kroppen. Tilslutt skal de enten henges på et kors eller etterlates med et skilt. Vantro I følge ulike kristne organisasjoner har det skjedd minst hundrevis av slike avrettinger av kristne i IS-kontrollerte områder det siste halvannet året. Så sent som i forrige måned ble det rapportert at kristne skal være angrepet og drept i Aleppo i Syria.

“På fotoene kan man se en ung mann som føres opp på taket av en fireetasjes bygning. Han er bakbundet og har bind for øynene. Nedenfor har det samlet seg en folkemengde bestående av menn og gutter. De yngste ser ut til å være i ti-årsalderen. Den bakbundne mannen kastes ut fra taket og treffer bakken. Der kaster folkemengden stein på ham. Det siste bildet i serien viser den døde mannen liggende på bakken med blod rennende fra hodet,” skriver Selbekk i sin leder etter angrepet i Orlando,,men tilnærmet det samme kan sies om IS hat mot kristne

 

Det er ikke bare islamistiske terrorister som praktiserer dødsstraff for kristne som lever ut sin tro i handlinger. Det skjer også i regulære islamske stater. Kanskje synes iranerne at de er mer humane som «bare» skjærer hodet av de kristne, ikke steiner, torturerer eller kaster dem ned fra høye bygninger?

Men resultatet blir uansett det samme. Folk drepes i Allahs navn på grunn av deres kristne tro eller fordi de har forlatt islam.

Dette dødelige kristenhatet er alle siviliserte mennesker forpliktet til å ta skarp avstand fra. Og vi mener det er spesielt viktig at muslimer som står på motsatt side av de IS i saker som terror og vold, gjør nettopp det. Når det gjelder å kjempe mot alle former for vold, trakassering og undertrykking, så står vi sammen med de kristne-.

Derfor angår det oss alle når kristne høytider finner sted i byer i den islamske verden. Kristne i Iran, Syria, Irak, Saudi-Arabia og mange andre muslimske stater trenger forsterket politibeskyttelse -men får det ikke. For vold mot kristne er ikke noe som bare skjer steder vi ikke bryr oss om. Den foregår også her hos oss, nettopp fordi vi er lemmer på samme legeme og når ett lem lider, lider vi alle med. Dessverre får angrepene mot kristne altfor liten oppmerksomhet i pressen. Spesielt i den kristne pressen.  Kanskje nettopp fordi gjerningsmennene som oftest er muslimske gutter og menn som vi her i Norge er livende redde for å støte.

Dette er Søkelys svar på Vebjørn Selbekks leder i avisa Dagen i etterkant av angrepet mot en homofil bar i Orlando. Selbekks leder kan leses her

4 tanker om “Kommentar: Hatet mot de kristne

 1. Dagen/Selbekk virker veik, feig og svak i sitt innlegg. Han vil nok ikke miste pressestøtten, stakkars….

  • Jeg leste grundig hans leder, og jeg savner den samme tydelighet i norsk kristen presse over de mange mange kristne som blir utsatt for massedrap og forfølgelse av IS og andre ekstreme muslimske grupper. Det ser ut som om den forfulgte kirke er glemt i dag.

   I likhet med alle vil vi ta avstand fra all form for vold, uansett hvem den rammer. Dette også i forhold til den problematikken Selbekks leder omhandler. Som kristen tror jeg på Jesu ord til Peter, “Matt 26,52 Da sa Jesus til ham: Stikk ditt sverd i skjeden! for alle som griper til sverd, skal falle for sverd.
   Vårt våpen er bønn og så må vi være tydelige overfor homofile. De må omvende seg fra sin synd og søke å leve rett.

 2. En globalistisk anti-kristen agenda.

  Hatet mot kristne er altfor lite fokusert på.

  Det synes å være en villet tilintetgjørelse av kristne også fra den vestlige elitens politiske hold. Det er politisk korrekt å tie om utryddelsen og forfølgelsen av kristne.

  “Christian Persecution Follows US, UK and France in Kosovo, Libya, Iraq and Syria”

  “However, for minority Christian communities in Kosovo, Libya, Iraq and Syria it is clear that Western meddling is creating a nightmare for Christians.”

  “Indeed, it is ironic that in Syria it is the mainly Muslim members of the armed forces that are protecting Christians from brutal Takfiri sectarians, Islamist terrorist groups and an array of mercenaries. Like usual, these brutal forces in Syria are being supported by America, France and the United Kingdom based on Gulf petrodollars and the intrigues of Turkey. Therefore, even when opposition terrorist and sectarian forces kidnap Christian nuns, attack churches and threaten to cleanse the Christian minority this doesn’t worry America, France and the United Kingdom. Instead, these three Western powers just prepare more spin and hide behind language. Yet all three nations know what happened in Kosovo, Libya and Iraq.”

  ” Can this reality in Kosovo, Iraq, Libya and Syria be a coincidence – or, does it mean that an anti-Christian agenda is at the heart of major Western powers? ”

  http://global-security-news.com/2014/02/25/christian-persecution-follows-us-uk-and-france-in-kosovo-libya-iraq-and-syria/

  “Calling Christian genocide by its name”

  http://www.pravoslavie.ru/english/91422.htm

 3. Hva med hatet mot muslimer??? I vesten er hatet mot muslimer intenst, men faktum er at de fleste av dem er fredelige og flotte mennesker.

Det er stengt for kommentarer.