Knusende ledighetstall sender Wall Street ned -offisielle tall viser at 701 000 jobber forsvant

Desperate amerikanere i ledighetskø og om kort tid vil det bli kø for å få matkuponger

De offisielle tall på hvor mange arbeidsplasser som ble borte i mars måned er ikke akkurat lystig lesning. I følge de amerikanske myndighetene forsvant 701 000 arbeidsplasser den siste måneden mens virkeligheten er nok langt grellere. I følge MarkedWatch er tingene langt verre enn de offisielle statistikkene viser. “Minst 10 millioner jobber er forsvunnet som en følge av Corona-krisen og tallet øker for hver eneste dag,” skriver MarkedWatch i sin analyse. Den formelle arbeidsledigheten gjorde et hopp fra 3,5 til 4,4 prosent, men regner man med de 10 millioner amerikanere som de siste to ukene har fremsatt førstegangskrav om arbeidsledighetstrygd vil ledighetstallet ligge på godt over 10 prosent skriver MarkedWatch videre. Andre igjen sier at den reelle ledigheten nå er på mer enn 13 prosent og at den vil fortsette å stige. Ledighets-tallene og tanken på at tingene bare vil bli verre, gjør at mange investorer nå skyr aksjer som pesten og i stedet setter penger i gull.

“Selv bonds med tilnærmet null i rente virker mer attraktivt enn et aksjemarked på respirator og som er avhengig av støttekjøp fra sentralbankene,” sier Dan Niles som er Portfolio Manager i Satori Funds  som ikke ser et eneste lys i tunnelen. Snarere tror Niles at dette blir verre enn den store depresjonen, og mener det er latterlig at folk snakker om en rask gjenopphenting.  Amerikansk økonomi er 70 prosent basert på forbrukere og siden forbrukerne i stadig større antall mister jobben og dermed også inntekten vil dette slå ut bedrifter, forretninger og næringsliv over hele landet, sier Dan Niles som tror at ledigheten om kort tid vil ha passert 20 prosent. -Omsetningen vil stupe fordi folk ikke lenger har penger til å dekke sine løpende utgifter, og Trump administrasjonens sjekk på 1200 dollar til alle (som forøvrig mange ikke vil få før til sommeren) vil i høyden hjelpe i en uke eller to. Allerede nå, etter 14 dager har mange gått tom for penger og etterhvert som folk også mister arbeidsledighetstrygden, og blir avhengig av matkuponger og veldedighet fra frivillge organisasjoner, vil det få en knusende effekt for nasjonen som primært bygger økonomien på forbruk. Dette er noe vi ikke har sett siden den store depresjonen,” Dan Niles videre. Andre eksperter antyder at arbeidsledigheten kan gå så høyt som 40 prosent. Dette er en tsunami av arbeidsledighet, og siden datasystemet som registerer nye “jobless claims” kollapset i flere større byer er det sannsynlig at alle som hittil har mistet jobben ikke engang har blitt registrert.

Kan bli verre enn den store depresjonen

“Økonomien har kollapset fullstendig og arbeidsledighetstallene som hittil er registrert er tilogmed 12 mars. Dermed gjenspeiler de ikke de to siste ukenes masseoppsigelser,” sier sjefsøkonom Constance Hunter i KPMG til Yaaho news. I følge sjefsøkonomen er denne katastrofen langt verre enn den store depresjonen på 1930 tallet. “Dette er langt verre enn den store depresjonen fordi vi ikke hadde et plutselig stup i all økonomisk aktivitet som nå,” sier Hunter videre. “Selv om vi har bedre sosiale nettverk nå enn under den store depresjonen, er dette som skjer nå, mye, mye verre, mens det under tidligere depresjoner og resesjoner har vært underliggende økonomiske årsaker til nedgangen, er det denne gang en kombinasjon av et helsemessig sjokk og en overopphetet børsboble som har bristet. -Dersom man raskt gjenåpner næringslivet og bedrifter igjen vil det kunne lette og forkorte depresjonen,” sier Hunter som selvfølgelig håper det beste.

Nedgang på Wall Street fredag

De sjokkerende ledighetstallene som ble fremlagt fredag sendte aksjekursene nedover på Wall Street. Ved stengetid var Dow Jones indeksen falt med 360 poeng etter å ha vært nede nærmere 600 poeng tidligere på kvelden.  Når status ble gjort opp hadde Dow Jones mistet 1,7 prosent av sin verdi mens S&P500 var ned 1,5 prosent. Nasdaq falt også med 1,5 prosent og usikkerheten vil forbli svært stor så lenge Corona-viruset fører til nedstengning av USA.

 

4 tanker om “Knusende ledighetstall sender Wall Street ned -offisielle tall viser at 701 000 jobber forsvant

 1. Jeg er redd at snart kommer Bill Gates og Id-2020 på banen med sin løsning , jo mer verden går inn i ikke depresjon, men desperasjon, så kommer verden til å rope etter en løsning for å komme på skinner igjen , her vil den falske profeten Bill Gates presentere sin løsning, han har sånn smått alt gjort det, men trykket kommer til å øke.

 2. Disse ledighets tallene er 100% forventet. Man trenger verken være økonom er ekspert for å skjønne at det blir høy ledighet når folk slutter å bruke penger. Da får ingen bedrifter solgt produktene sine. Dette rammer hele den vestlige verden. Men idag blir det gjerne krigstyper om USA fordi venstremedia elsker å sette Trump i et dårlig lys. De hater Trump, og iflg. demokrater og venstreliberale er Trump personlig ansvarlig for alle som dør av viruset. Dette gjelder selvsagt bare Trump og ikke andre statsledere. KInas leder blir gjerne hyllet av de venstreliberale globalister. De omfavner den djevelske fascismen.

 3. Alvorlig og tankevekkende artikkel. Norge og verden blir aldri mer den samme er overskriften til en kommentar skrevet av Helge Lurås i Resett.

  Lurås innlegg og dette Søkelys skriver er 100% i tråd med mine observasjoner også, og etter å ha noen år bak meg mener også jeg at alle nasjoner nå må finne tilbake til sin “basic”. Etniske nordmenn må grave fram igjen sin Bibel de fikk i konfirmasjonsgave med gullinnskrevet navn på – og bli mer ydmyke.

  Alle som er i Norge fra fremmede land må nå reiste tilbake der de kom i fra og ta vare på sin egen slekt og land.
  Oljefondet er mer eller mindre borte, fordi investeringene er ikke i boliger som alle folk må ha – men i hoteller, kontorer, butikker, handlegater som framover alle sammen vil stå tomme.

  Min far sa: “Sats på mat, hus og klær, det er noe folk alltid må ha”.
  1. Mat – se på innlegget til Orkla sjefen Hagen – han har rett, finner det på e24.
  2. Hus – se på innlegget til boligkongen Tollefsen (130milliarder) – finner det i Finansavisen.
  3. Klær – – – der tok min far feil – alle, eller de fleste i dag har allerede nok klær for de neste 3 årene. Moter kan vi glemme. Ser at der ALLEREDE er 80% svikt hos disse butikker nå i Norge.

  De harde 30-årene har jeg hørt om – oldefar stolte på banken og ikke tok ut sine mange “spesiedaler” – det var dumt – alt ble borte over natten. ——
  —– Kan dagens situasjon ende opp på sammen måten?

  Fotball-arena er stengt ned – kanskje for 2 år eller mer?
  Kirken, Guds hus – det samme, men det er ikke så viktig etter at fariseere overtok.
  Alle bygg – utenom boliger som gir tak over hodet – er på få dager bevist at de er uten realverdi, fordi de genererer ikke inntekter.
  Alle treningssentre er overflødige
  Alle nye biler er unødvendig, fordi de gamle holder det lille bruk det blir for dem.
  VY – vil pendle uten passasjerer så lenge staten stjeler fra oljefondet for å subsidiere dem.
  Alle Fly vil for de meste bli holdt på bakken, og de fleste flyplassene overflødige.
  Kan det bli opptøyer? – krig mellom klaner og nasjonaliteter når ingen har penger til mat på bordet?
  – ja, vi ser litt av det i dag i fra Manila – all billig mat på markedene er beordret lagt ned, disse
  “sari-sari” store var levebrødet til svært mange, disse mennesker har i dag ikke inntekter, penger til å gå i de kostbare “grossriene” og kjøpe mat.
  – Opptøyene har startet, folket, barn og voksne sulter – da der ikke er “fattigkasser” i offentlig regi.

  Dette er bare noen få tanker en kan gjøre seg ved å følge litt med, samt ta en liten titt inn i den framtid vi har foran oss.

  EU, FN, WHO, NWO etc etc har i dag så absolutt ingen rolle lenger. Nå må hver nasjonalitet klare seg selv. Alle må dra hjem for å skrive seg i mantalet i “Betleheim”
  Ellers anbefales Helge Lurås kommentar: Norge og verden vil aldri bli det samme igjen. https://resett.no/2020/04/03/verden-og-norge-blir-aldri-det-samme-igjen/

Det er stengt for kommentarer.