10 nye Corona-dødsfall i dag -tallet på døde oppe i 60 i Norge

Ti  nye dødsfall forårsaket av Corona viruset er så langt status i dag. I følge de siste tall lagt frem av Dagbladet er 5309 registert smittet, 60 er døde og 319 er innlagt på sykehus. Det reelle tallet på smittede kan være langt høyere siden Norge i strid med WHO tester stadig færre for viruset. I følge Aftenposten har tallet på testede i Norge gått ned med 38 prosent melder Aftenposten. Dermed er mørketallene i Norge svært store. Tallet på innlagte holder seg stabilt så Norge har ennå en viss kontroll på hvem som er alvorlig syke av viruset. På verdensbasis er minst 52953 døde hvorav 60 er i Norge. Tallene for Norge er langt bedre enn for Sverige hvor myndighetene har valgt en strategi som innebærer at samfunnet stort sett fungerer som normalt. Resultatet av de svenske tilstandene er så langt betydelig flere døde enn i Norge.

2 tanker om “10 nye Corona-dødsfall i dag -tallet på døde oppe i 60 i Norge

  1. Alt tyder på at tiltakene som er satt i verk i Norge virker, bortsett fra kanskje i enkelte innvandrermiljøer i Oslo øst. Der må vel myndighetene sette inn litt ekstra tiltak.

    Det neste som trolig vil skje, er at pressgrupper i samfunnet vil kreve at en går mest mulig tilbake til business as usual, når smittetallene kommer under kontroll. Da spørs det om ikke smitten igjen vil spre seg mer igjen med tiden, desverre.

    Det vil bli en stor prøve for samfunnet, hva er viktigst: Penger og det materielle, eller livene til de svakeste blant oss.

    • De demper heldigvis smitten noe. Jeg tror det er viktig og nødvendig at Norge holder fast på de strenge tiltakene ennå en stund. Skolene bør ikke bli gjenåpnet før over sommerferien.

Det er stengt for kommentarer.