Klar for den nye normalen? Mot munnbind og ny nedstengning også i Norge?

Corona-pandemien er igjen hovedoppslag i norske medier. Etter å ha tatt en beleielig pause da de såkalte demonstrasjonene mot rasisme og politivold oppstod, er media igjen i gang med å krisemaksimere Corona-pandemien. De norske myndigheter åpnet som kjent opp for innreise og utreise til endel “grønne” europeiske land, -og konsekvensen ser vi nå i form av økende smitte og propaganda som har som mål og klargjøre oss for den nye normalen. Nemlig et liv i offentlighet med påbudt munnbind. Corona-hysteriet i massemedia vil bare fortsette i ukene som kommer, og målet er tydelig. Nemlig å myke oss opp og hjernevaske oss til å akseptere å måtte bruke munnbind når vi beveger oss ute på gata eller i butikker. Et liv med munnbind, sosial avstand, ny nedstengning og frykt for den skremmende usynlige fienden, vil bli vår nye hverdag.

Det er nå tid for å begynne å tenke på å handle inn munnbind. Daglig forteller media oss at Corona er tilbake, at smitten er økende og muligheten for å innføre munnbind-påbud på kollektiv-transporten og butikker bli luftet i media. Etter at regjeringen vellykket har klart å begrense viruset og smitten med en tøff lockdown og daglig skremsel, åpnet myndighetene opp for at folk kunne reise ut av landet på ferie. Som glade sauer sluppet ut etter noen måneder i fjøset, hoppet titusener av nordmenn på fly eller på danskebåten, eller satt seg i bilen for å dra på Harry-handel i Sverige. Billig kjøtt, øl og sprit fra systembolaget, var med ett det viktigste for festesyke nordmenn, og når de nå kunne gjøre det med godkjennelse fra Erna og kosteskafteriet som styrer dette landet, dro tankeløse nordmenn i flokk og følge til det store utland for å hente hjem igjen det usynlige viruset. Samtidig som norske sauer kunne dra til Spania, Belgia, Frankrike og andre land for å la seg smitte, åpnet kongeriket opp grensene for turister og på norske flyplasser ble det aldri tenkt på ideen om å tilby folk Corona test ved adkomst. Dermed kunne folk som var rammet av smitten fritt reise rundt i landet å dele det med sau som valgte å bli hjemme. Konsekvensen av dette har vi nå begynt å se. Corona viruset er tilbake i nyhetsbildet og tallet på smittede og innlagte begynner igjen å peke oppover.

Tror på munnbind og ny lockdown

Munnbinn på kollektivtransport, i kjøpesentre og på dagligvarebutikken eller apoteket vil snart bli den nye normalen og følgelig påbudt. I tillegg tror mange at Norge vil måtte ta en ny nedstengning til høsten når Coronaen igjen begynner å blomstre i kongeriket. Trusselen fra denne usynlige fienden som vi verken kan se, og som heller ikke nødvendigvis gjør oss syke, har sendt mange inn i panikk og angst. Frykten for at vi står foran en ny runde med pandemi-angst, nedstegning og ytterligere frihetsberøvende smittevern-regler blir så avgjort delt av mange. Fra en debatt på en sosial plattform sakser vi følgende utsagn på spørsmålet om vi står foran en ny lockdown av Norge: “Fare for at det ja blir”, og “for se noen uker etter fellesferien er over, håper ikke på det da,” skriver Sonja. “Me får se …… viss vaksinen er på plass , kan det bli bra , viss ikkje trur eg det går til helvete…,” skriver en person som heter Bjørn. Jarle på sin side tror at  neste lockdown vil bli langvarig: “Ganske sikker på at det blir nye lockdown, tror nok den vil vare lengere enn forrige gang.” “50 prosent sjanse for at det kommer en lockdown til… 50 prosent sjanse for at det ikke gjør det. Umulig å si,” skriver Andreas mens Hilde skriver dette: “Ja det kommer ?”

Delte meninger om Lockdown

At lockdown er upopulært blant nordmenn er noe som gjenspeiler seg hos de fleste, selv om enkelte syntes lockdown og nedstengning av alt var herlig. Spesielt folk som bor i storbyer med et yrende restaurant og natteliv. “For oss var lockdown et reneste paradis. For første gang kunne man sove uforstyrret i helgene og slapp skrik og skrål fra festglade og fulle nordmenn som skråler og skriker når de kommer ut fra nattklubbene. Det var som å bo på landet midt i bysentrum,” skrev en annen av dem som trives med lockdown. På spørsmål om ny lockdown i høst svarer Hans Erik H dette: “Er rimelig sikker på det ja. Og da vil det gå hardere ut over folket her til lands.
Og mye av det skyldes at grensene ble opnet og vi slapp folk fra andre land inn på ferie og vi var såpass tankesløse og reiste ut av landet selv.” Torild Synøve besvarer så med dette: “De skulle ikke åpnet grensene.” -Når neste lockdown blir nødvendig og dødstallene igjen begynner å stige -vil nok mange klandre Erna Solberg og regjeringen som åpnet opp landet for tidlig,” skriver Per Ove. Han får nok sikkert rett i det. Jens Petter Waade tror dette: “Vi går mot munnbind og total krise.” Tone Kolstad Raen skriver dette: “Vi får ta det som det kommer? Tror ikke folk egentlig bryr seg. I sommer har de oppført seg som om Koronaen hadde tatt ferie ? Jeg kjører forbi dyreparken i kr.sand hver dag, og det har vært fulle parkeringsplasser hver dag. Galskap sier æ bare ???

Må opprettholde frykten i samfunnet

“Nå må dem slutte med den konstante skremsel propaganda. Må opprettholde frykt i folket,” skriver Geir Inge M. Bjørn Martinsen på sin side mener dette: “Det er ikke så lenge til blir nei folk lærer aldri,” og den godeste Bjørn får nok rett i det. “Blir nokk lockdown igjen ja tror jeg… Lengre enn sist gang også, desværre,” skriver Maylena Sagmo. Selv om det pr i dag ikke er signaler om annet enn lokale nedstegninger, er intet sikkert. Dette med påbudt munnbind er noe stadig flere tar til orde for, og det skulle ikke forundre meg om at vi alle må bruke munnbind allerede i begynnelsen av september.

I såfall kan det være lurt å bestille inn et lager og ha liggende, for den dagen da alle må ha, kan de lett bli utsolgt på apotekene mange steder. I såfall risikerer du “no mask, no service”…

Én tanke om “Klar for den nye normalen? Mot munnbind og ny nedstengning også i Norge?

  1. Det er nesten ikke smitte i Norge. Men det virker som om mainstream media har i oppdrag å krisemaksimere noe som ikke eksisterer. Nemlig stor smitte. Men å stenge ned Norge en gang til er galskap. Det vil føre til økonomisk katastrofe langt verre enn det vi har hatt til nå. Det blir total nedsmelting.

Det er stengt for kommentarer.