Kina sender også militære styrker inn i Syria konflikten i allianse med Iran, Russland, Hizbollah og Assad regimet

kina-inn-i-syriaPresident Bashar Assads nærmeste allierte slår nå ring om han og hans regime. Fra før har det vært kjent at Iran og Hizbollah har kjempet side ved side med den syriske regjering i den dobbelte krigføringen mot Islamsk stat på den ene siden, og vestlig støttede jihadister på den andre siden. I forrige uke ble det kjent at russiske luft og bakkestyrker var i kamp mot islamsk stat på syrisk jord, og nå melder Debka news også Kina melder sin ankomst i den snart fem år lange konflikten.

Parallelt med at USAs Barack Obama ønsket den kinesiske presidenten velkommen i Det Hvite Hus fredag og snakket om vennskap og relasjoner mellom de to landene la det kinesiske hangarskipet Liaoning-CV-16 til havn i den syriske havnebyen Tartus. Med dette ser Kina ut til å bakke opp om den russiske intervensjonen i Syria samtidig som de viser muskler overfor USA og Vesten som har insistert på president Bashar Assads avgang og som samtidig også har væpnet og finansiert en rekke jihadistgrupper som slåss mot president Assads regime. Den snart fem år lange konflikten har revet i stykker et helt land, sendt millioner på flukt og etterlatt et hav av døde og skadede. Kina som hjemme har opplevd betydelig økonomisk turbulens har åpenbart behov for å vise muskler både i Sør-Kina havet og også i Midt-Østen hvor den gigantiske nasjonen kan bli en farlig motspiller for de forskjellige aktørene i Syria konflikten.

Varige styrkeoppbygging i Midt-Østen

Etter seks år med uansvarlig amerikansk Midt-Østen politikk regissert av en svak og vinglete Barack Obama står nå Midtøsten i flammer mens millioner av flyktninger flommer inn over Europas grenser. Den respekt Amerika hadde bygd opp i regionen under George W Bush presidentskap er som blåst bort under ledelse av vår tids Neville Chamberlain og både Putin og Kinas president Xi Jinping har åpenbart sett sitt snitt til å kunne opprette et brohode i en region som i følge Bibelen er helt sentral i endetidens store puslespill i tiden før Jesus kommer igjen. Både den russiske og kinesiske militæroppbyggingen i Syria kan ikke bli ansett som noe annet enn en direkte støtte til president Assads regime.

putin-ukraineI følge Debkafiles militære kilder skal det kinesiske hangarskipet anført av støttefartøy ha passert Suezkanalen tirsdag i denne uken en dag etter et møte mellom israelsk statsminister Netanyahu og Vladimir Putin i Russland. Under møtet i Moskva garanterte Russlands president at de russiske styrkene utelukkende var der for å beskytte russiske interesser og Putin sa heller ikke noe om det kinesiske hangarskipet som stevnet frem med kurs for den syriske havnebyen. I følge Debka har Kinas inntreden i konflikten økt den globale dimensjonen i konflikten som nå berører Kina, Russland, Iran, Tyrkia, USA, Nato, Saudi-Arabia og gulfstatene samt Irak og ikke minst Israel som nok vil finne det langt vanskelige å håndtere truende situasjoner i Syria med å bombe mål de anser som en trussel mot seg selv. Hør hvordan pastor Paul Begley kommenterer situasjonen

 

 

 

2 tanker om “Kina sender også militære styrker inn i Syria konflikten i allianse med Iran, Russland, Hizbollah og Assad regimet

  1. Dette er en urovekkend utvikling av konflikten i Syria. Naar jeg leser at Kina og Russland er innvolvert i konflikten, kommer jeg til aa tenke paa Emanuel Minos og profetien om den3.verdenskrig. Han sa folgende: Den tredje verdenskrig vil starte i eller ved et land som ingen vil tro har kapasitet eller styrke til aa starte en verdenskrig.

  2. Når den arabiske våren startet, kom jeg også til å tenke på profetien kvinnen fra Valdres som Emanuel Minos nevnte.
    Denne konflikten har eskalert til at stormaktene er involverte.

Det er stengt for kommentarer.