Kim Jong-uns løfte til amerikanerne -russiske Pravda hevder Kim Jong-un beordrer sivile evakuerer fra hovedstaden

Kim Jong-un truer amerikanske borgere med en missil i en melding på Twitter

Den økende spenningen på Korea-halvøya og spekulasjonene om et mulig amerikansk angrep ble onsdag besvart av Nord-Koreas leder Kim Jong-un. I en Tweet lagt ut på Nord-Koreas News Service Twitter konto, ser vi et fotografi av Kim Jong-un der han stolt viser frem en missil. I teksten heter det: “Marshal Kim Jong-Un har bare et løfte for amerikanske borgere,” og løfter er en truende missil. Som kjent frykter amerikansk etterretning at Nord-Korea innen 12-18 måneder vil være i stand til å utvikle en langdistanse missil som vil kunne nå deler av USA. Bildet i Twittermeldingen sier langt mer enn mange ord. Den truende meldingen ble lagt ut bare ni timer etter at Nord-Korea formelt ønsket Irans tidligere president, Mahmoud Ahmadinejad velkommen tilbake i maktens sentrum.

 Mahmoud Ahmadinejad, Irans tidligere president har nå formelt gitt beskjed at han stiller til valg som president, under det neste presidentvalget i Iran. Valget finner sted i mai 2017, og  Mahmoud Ahmadinejad som blant annet har truet med å utslette Israel fra kartet søker igjen den politiske makt presidentembedet gir ham. Krisen mellom USA og Nord-Korea fortsetter å spisse seg til.  I en fersl artikkel i den nord-koreanske avisen Rodong Sinmun, går Sim Chol Yong, skribent for den nord-koreanske avisen knallhardt ut mot det som omtales som “gangsterne i det sør-koreanske militære”. Artikkelen som er å anse som Nord-Koreas offisielle syn har overskriften: “Uforsvarlig manøver av krigerske styrker”.  I artikkelen skriver Chol Yong blant annet dette: “Som vi alt vet, har gangsterne i det sør Koreanske marionett militæret, invitert amerikanske strategiske B-1B bombefly som har kjernefysisk kapasitet til å delta i øvelser for å simulere et forebyggende atomangrep mot Nord Korea. Videre skriver Rodong Sinmun at den amerikanske flåten øver på å finne og ta ut nord-koreanske ubåter. Videre hevder avisen at det sør-koreanske marionett-militære fyrer opp under en farlig krigs feber hvor målet helt tydelige er den nord-koreanske folkerepublikken.

Hevder Sør Korea driver et farlig spill med å provosere Nord Korea

Den økende amerikanske tilstedeværelsen i og utenfor kysten av Sør Korea blir av regimet i Pyongyang ansett som en livsfarlig provokasjon som kan utløse en uslokkelig brann. “De sør-koreanske marionett krigshisserne øvelse som har Nord-Korea som mål er svært risikable provokasjoner som er svært nær i å sette fyr på arsenalet heter i artikkelen i den nord koreanske avisen hvis artikkel kan leses her. I Sør Korea ber nå myndighetene folk om å dempe angst og nervøsitet for en eventuell krig. Både i Nord og Sør er militære styrker i høy beredskap og enkelte kilder kan også melde at man i Nord Korea har satt i gang evakuering av så mange som 600 000 mennesker i frykt for et angrep fra USA. Det er den russiske nyhetssiden Pravda.ru som melder dette. Pastor Paul Begley har i natt kommentert de siste nyhetene om den påståtte evakueringen i Nord Korea. Det er svært mange som nå frykter at Korea kan stå foran en stor katastrofe.

En rekke medier, deriblant Reuters kan i kveld fortelle at regimet i Nord Korea har oppfordret utenlandske journalister om å være forberedt på en stor og viktig hendelse torsdag og i klippet under forsøker Steven Ben Nun å si noe om hva som er i ferd med å kunne skje. Det er ikke tvil om at mange følger situasjonen med USA og Nord Korea nøye.

2 tanker om “Kim Jong-uns løfte til amerikanerne -russiske Pravda hevder Kim Jong-un beordrer sivile evakuerer fra hovedstaden

  1. Det er en meget selvsikker Kim Jong-un vi ser i mediebildet. Og det er et meget farlig spill han driver med. Kan denne selvsikkerheten basere seg på skjulte avtaler, f.eks med Kina? Skulle det komme til konfrontasjon mellom NK og USA, vil sannsynligvis Kina komme på banen og hjelpe sine “ideologiske brødre” Jeg antar at Kina da vil benytte anledningen til å få bort USA sine baser i Sør Korea. Og hvordan det deretter vil gå med Sør-Korea, ja, det er det bare Gud som vet.

  2. Kim Jong-un sine dager er talte. Går USA inn for det, blir dette regimet omgjort til en grushaug.

Det er stengt for kommentarer.