Kilde: Israel har mistet den siste rest av tillit til Obama administrasjonen

Netanyahu’s tillit til Hussein Obama når ett nytt lavmål

ubumma“Den skisserte avtalen mellom Vesten og Iran er en virkelig dårlig nytt for Israel som lenge har advart verden om farene vet et atomvåpenutrustet Iran. “Dersom dette forslaget blir den endelige avtalen er dette veldig veldig dårlig for Israel  -som ikke føler seg forpliktet av en avtale landet oppfatter som dårlig. “Jeg vil påminne verden om at det er bedre med ingen avtale enn en dårlig avtale,” sa Netanyahu som la til en avtale som innebærer at Iran fremdeles kan anrike uran er veldig “bad” for den jødiske nasjonen. Fredag ankom både den franske, britiske og tyske utenriksministeren til Geneve, noe som sannsynliggjør at en avtale vil bli undertegnet.

Les også: Odd Sverre Hove: Iskaldt for Obama’s mann  (link til verdidebatt.no)

Både Israel og Saudi-Arabia er sterkt misfornøyd med at Obama administrasjonen etter flere år med “garantier og forsikringer om det motsatte, – nå har krøpet til korset eller gjort knefall for det iranske regimet som mest sannsynlig vil ende opp med lettelser i sanksjonene samtidig som de får beholde sitt kjernefysiske program. Netanyahu som i dag uttrykker sterk misnøye med den foreslåtte avtalen kom fredag med de hittil hardeste ord mot avtalen Hussein Obama regimet er i ferd med å inngå.

En skamløs amerikansk ettergivelse og dette er 1939 på ny

Selv om det ennå ikke er avklart hvorvidt det vil bli en avtale ser vi allerede nå ett tydelig tegn på at dette er 1939 på ny. ” Det er skammelig og moralsk forkastelig av Obama administrasjonen og presse jøder til å neglisjere den israelske bekymringen for et kjernefysisk Iran,” skriver Shoula Romano Höring i en kronikk om den vestlige appeasement politikken overfor det iranske regimet. “Mens iranerne fortsetter med å installere hundrevis av nye avanserte sentrifuger hver eneste måned, har Obama-administrasjonen presset amerikanske jødiske organisasjoner til å avbryte sin lobbyvirksomhet for å presse frem tøffere sanksjoner overfor Iran. I realiteten krever Obama at amerikanske jøder stilletiende skal neglisjere den jødiske statens bekymring for at deres dødelige fiende, Iran som nylig omtalte Israel som “en bastard nasjon”. Les hele Shoula Romano Höring kronikk her

Knallharde israelske reaksjoner

Det er ikke bare statsminister Binyamin Netanyahu som uttrykker dyp mistillit til både den mulige atomavtalen og president Hussein Obama generelt. Nettstedet Debka kan allerede nå konkludere med at resultatet av det hele vil bli at Iran vil få atomvåpen og samtidig utløse et kjernefysisk kappløp i Midt-Østen. Saudi-Arabia som forlengst har forstått at Obama er en feig taper, sonderer nå med Pakistan om å kjøpe atomvåpen, og landet skal vist nok på forhånd ha betalt for slike våpen. Før utenriksminister Kelly dro til Jerusalem var han innom den Saudi-Arabiske hovedstaden for å diskutere med kong Abdullah og utenriksminister  Saud al-Faisal, men siden disse hadde lite å diskutere ble møtet en kort affære. Heller ikke Jerusalem ble Kelly møtt med den helt store entusiasmen. En tydelig Netanyahu uttalte sterk misnøye med det amerikanske knefallet for Iran samtidig som Debka korrekt kan fastslå at Irans Ayatollah Ali Khamenei, Syrias Bashar Assad og Hizbollahs Hassan Nasrallah har beseiret den amerikanske presidenten. Netanyahu på sin side må bittert erkjenne at fem års politisk samarbeid med Obama over Iran og Syria har feilet og harde ord var nødvendig, spesielt for det israelske publikum som to ganger har gitt ham tillitsvotum nettopp på løftet om å stanse Iran.

Sterke leser reaksjoner i israelsk presse

Blant israelske avislesere er reaksjonene på Hussein Obama’s åpenbare svik svært sterke. “Obama spionerer på sine venner, lyver for sine egne, forråder sine allierte. Våkne opp Israel, dere står overfor ren ondskap. Det heter i skriften at “alle folkeslag skal gå i mot Israel. Hvor er ditt håp, på hvem stoler du? Gud har med ed lovet at Han ikke vil svikte Israel. Stol på ham og jeg ber for Jerusalems fred,” skriver Greg Forman i en støtte kommentar til den jødiske nasjonen. I Jerusalem Post har oppslaget om Obama’s svik  Andre følger opp: “Our Mussolini on the Potomac is the biggest Quisling America has ever had. To give Iran carte blanche is almost treason for the USA and Israel and any nation nearby to Iran. Obama should be impeached but Congress is too cowardly. I would rather have Bibi as my Prez than this naif in the WH” Allerede etter noen få timer er det postet mer enn 350 kommentarer i Jerusalem Post over oppslaget om at USAs islamvennlige president ennå en gang velger å svikte en nær alliert.

Mange varselsignal

Den israelske regjeringen har fått mange signaler som helt åpenbart har demonstrert at USA i Hussein Obama har fått en president som har et annet sinn mot Israel enn det tidligere president Bush hadde. Allerede når president Obama valgte David Letterman show fremfor å møte statsminister Netanyahu, burde den israelske lederen ha forkastet sitt samarbeid med amerikanerne over Iran og når krefter internt blant demokratene nærmest lykkes med å få fjernet alle referanser til Gud eller Israel under Demokratenes National Convention i 2012. Et flertall av deltakerne buet da helt åpenlyst ned ønsket om å fjerne alle referanser til Gud og Israel i plattformen til Hussein Obama’s parti. Dessverre valgte amerikanerne nok en gang å gi sin stemme til den fargede presidenten som er for homofili, fosterdrap og svært fiendtlig innstilt til Israel. Under Obama har USA gått fra å være den ledende supermakten i verden til å bli en gjeldstynget kjempe som vakler videre ut av Guds velsignelse og inn under Guds dom.