Kidnappingen av de tre tenåringene kan utløse ny krig mellom Israel og Hamas – Israel angrep mål på Gazastripen også tirsdag

Spekulerer på om Netanyahu vil anvende situasjonen med de kidnappede guttene til å knuse Hamas fullstendig

Kidnappingen av de tre israelske tenåringene og de gjentatte palestinske rakettangrepene mot det sørlige Israel de siste dagene kan være det påskuddet den israelske regjering trenger for å kunne gyve løs på Hamas og de andre terrorgruppene som kontrollerer Gazastripen. Det har nå gått mer enn tre dager idf-hit-backsiden terrorister tilknyttet den militære fløy av Hamas kidnappet de tre israelske guttene. Stadig flere tegn tyder nå på at Israel vurderer en større militæroperasjon i et forsøk på å befri de tre tenåringene Hamas er anklaget for å ha bortført. “Vi er nå i ferd med å gjennomføre en omfattende operasjon, sa IDFs stabssjef Benny Gantz mens leteaksjonen etter de tre bortførte fortsetter på fjerde dagen. “Vi har ett hovedmål, finne de tre bortførte guttene, bringe dem hjem og samtidig slå hardt ned på Hamas, sa Benny Gantz som understreker alvoret i situasjonen. Gjennom kidnappingen har Hamas gått for langt og utløst den mest alvorlige situasjonen siden Gazakrigen i desember 2008. Tirsdag morgen gikk det israelske flyvåpenet igjen på vingene og angrep mål i Gaza etter nye palestinske rakettangrep

 

missing-teensMens israelske soldater også inkluderer Nablus i sitt søk etter de tre bortført har IDF kalt inn et begrenset antall reservister for å være rede i tilfelle det skulle ende med en militæroperasjon mot Hamas som ikke lenger kan regne med støtte fra Egypt hvor det militæret har kvittet seg med Morsi og det muslimske brorskap som har vært en støttespiller av Hamas. Søndag kveld omringet og stormet israelske styrker to hus og skal ha pågrepet flere Hamas aktivister. Den fundamentalistiske islamske organisasjonen som både av Europa og USA blir karakterisert som en terrororganisasjon har i løpet av de siste dagene fått innpå 220 av sine aktivister arrestert av israelske sikkerhetsstyrker som søker etter de tre bortførte. Fra Gazastripen har terrorister knyttet til Hamas og Islamsk hellig krig i helgen gjennomført flere rakettangrep mot det sørlige Israel og to raketter ble søndag skutt ned av det utplasserte Iron Dome systemet som er utplassert for å beskytte byene Ashdod, Beersheba, Revohot samt Ashkelon.

Hamas beordrer full mobilisering

Parallelt med at Israel nå skifter forkus i søket etter de tre bortførte tenåringene hamasklargjør terrorgruppen Hamas seg for den konfrontasjonen med Israel mange tror må komme i kjølvannet av bortføringen og de gjentatte rakettangrepene. Både Israel og Egypt har stengt grensene til Gaza og den jødiske staten har allerede kalt inn en begrenset mengde reservister til militærtjeneste. Hamas og Islams hellig krig har på sin side iverksatt full mobilsering av sine styrker og samtidig satt opp en felles kommandosentral som skal styre krigsoperasjoner mot Israel, forteller Debka files onsdag. Kidnappingen av de sivile tenåringene har utløst et kraftig raseri i Israel som neppe er særlig villig til å løslate terrorister i bytte mot de tre guttene. Mens Gilad Shalit var soldat er disse sivile og bortføringen av disse er ikke annet enn en skitten forbrytelse utført av en terrororganisasjon som effektivt har drept et hvert forsøk på å skape fred mellom Israel og palestinerne.

Naftali Bennett: “Vi skal gjøre medlemskortet i Hamas om til en enveisbilett til helvete”

bennettKidnappingen av de tre israelske guttene skaper svært sterke følelser også blant medlemmene i den israelske regjering. Finansminister Naftali Bennett fra partiet “Jødiske hjem” sparte ikke på retorikken da han tirsdag formiddag truet Hamas medlemmene med følgende kraftsalve: “Vi skal omgjøre medlemskortet til Hamas medlemmene om til en bilett til helvete,” freste den israelske finansminsteren mens søket etter de tre bortførte trappes ytterligere opp. Bennetts uttalelse ble gitt til forsvarets radiokanal og illustrerer tydelig at Israel ikke denne gang vil la Hamas og de andre terrorfraksjonene slippe lett unna gjentatt terror.