Mens foreldrene fortviler over sine tre savnede gutter feirer palestinerne kidnappingen med å dele ut godteri og kake

Er det preludet til en militær konfrontasjon mellom Israel og Hamas vi nå ser utspille seg eller har Hamas vett nok til å løslate de tre guttene?

joy-in-gazaPå gatene og på internett utrykker nå palestinerne sin støtte til terroristene som har kidnappet de tre unge israelske gutten. Det var torsdag i forrige uke at terrorister tilknyttet den militante terrororganisasjonen Hamas kidnappet de tre ungdommene fra de områder vi fra bibelen kjenner som Judea og Samaria. I snart fem dager har store israelske sikkerhetsstyrker, politi og soldater gjennomført en omfattende operasjon for finne de tre tenåringene. I mellomtiden utrykker palestinere over hele Gaza sin støtte til kidnapperne samtidig som de oppfordrer til flere slike kidnappinger. Dette mens familie og venner og et samlet Israel står sammen i bønn og håp om at de tre guttene skal komme hjem i live. De samme kontrastene kunne ses i dagene etter 11 september 2001. Mens amerikanerne gråt over sine mange kjære som gikk tapt i terroraksjonen i New York den 11 september 2001 var det ville gledesscener og feststemning blant palestinerne.

 

3-gilad-shalitAllerede kort tid etter at torsdagens kidnapping ble kjent gikk representanter for den palestinske terrororganisasjonen ut og roste angrepet og oppfordret palestineren som bor i Judea og Samaria til å forsøke å legge hindringer i veien for
det israelske forsøket på å finne de bortførte guttene. Ledende terrorister tilknyttet Hamas og islams hellig krig var kjappe til å oppfordre til flere slike kidnappinger hvor intensjonen var at ofrene kunne byttes med dømte terrorister og mordere som sitter i israelske fengsel. Etterhvert som nyheten om den velykkede kidnappingen var blitt kjent delte man ut godteri til barna både på Gaza stripen og på vestbredden og gledesmeldinger som lovpriste kidnappingen ble postet på facebook og andre sosiale medier. “Når jødene sørger gleder palestinerne seg,” syntes å være gjeldende holdning blant befolkningen i palestinske områder.
På fredag innledet også palestinerne en Facebook-kampanje som uttrykte støtte til terrorismen og kidnappingen av de tre. Mange palestinere og deres støttespillere byttet kjapt ut sin profilbilder ved å legge ut bilder av tre fingre som representerer de tre bortførte tenåringene. Det ble også publisert tegneserier med slagord som “Tre GiladShalits” og “Hebron-Uprising” begynte å spre seg på nettet. Siden januar 2013 har det israelske forsvaret og sikkerhetstjenesten avdekket og forhindret hele 64 kidnappingsforsøk, men terroristene har ufortrødent fortsatt å forsøke å bortføre israelere. Hamas som forøyeblikket sitter i samlingsregjering med president Mahmoud Abbas og “selvstyremyndighetene” på Vestbredden har satt betydelige krefter inn i sine forsøk på å kidnappe israelere gjennom sitt omfattende terrornettverk.

Palestinians-celebrate-kidnapping-with-cake1Kidnapping av jøder, enten de er sivile, soldater, tenåringer eller barn er en viktig
del av palestinernes terrorstrategi. Hamas og de andre terrorgruppene bruker sine ofre som forhandlingskort for å tvinge israelske beslutningstagere til å godta palestinerenes krav. I september i fjor lykkes en gruppe terrrorister i å lokke den israelske soldaten Tomer Hazan inn i en palestinsk landsby i Judea og Samaria hvor de myrdet ham. Palestinerne hadde da planlagt å bytte den døde soldatens kropp mot å få løslatt en dømt palestiner som sitter fengslet i Israel for deltakelse i flere terrorangrep. Frem til i dag har palestinernes viktigste kidnappingstriumf vært kidnappingen av soldaten Gilad Shalit som satt fanget i Gaza fra 2006 og frem til han ble byttet mot en gruppe palestinske fanger i 2011. Blant de som ble satt fri i bytte med Shalit var personer som sonte livstidsdommer for å ha begått noen av de mest alvorlige terrorangrep i Israels historie. Den massive folkelige støtten blant palestinerne til kidnappingen av de tre ungdommene viser at sivile israelere må leve under en betydelig trussel fra blodtørstige palestinske terrorister som ikke skyr noen midler for å kidnappe israelere enten de er barn, voksne eller tenåringer. Den massive folkelige palestinske støtten til kidnappingen viser at det israelske forsvaret må ta de palestinske truslene på ramme alvor og foreta de skritt de mener er nødvendig for å beskytte egne innbyggere.

Fra en av våre kontakter i Israel fikk jeg i dag denne mailen

Shalom Kjell,
kidnappet2We, the people of Israel, are deeply saddened by the tragic kidnapping of three innocent Israeli teens, Eyal Yifrach (19), Naftali Frankel (16) and Gilad Shaar (16).
We are closely following the news, hoping and praying for the moment when the boys will finally be free.
Everyone is asking – what can we do for the boys?
We believe in the power of prayer and good deeds… Praying to God to open the gates of mercy and intervene on the boys’ behalf – we all have this power within ourselves.
It is recommended to recite verses from Tehillim (The Book of Psalms).
Invoking the intense, emotional prayers and pleas of King David cannot go unanswered.
The boys’ Hebrew names are:
Eyal ben Iris Teshurah
Yaakov Naftali ben Rachel Devorah
Gilad Michael ben Bat Galim
Another way to help is to take action…
To do something tangible – a mitzvah (good deed) – that will serve as a merit for the return of the boys.
We are offering you an opportunity to plant fruit trees in Israel, on behalf of the safe and speedy return of Eyal, Naftali and Gilad to their beloved families.
Click here to plant trees on behalf of the boys’ safe return
The window of opportunity to plant fruit trees in Israel before Shmita (the Sabbatical Year) is closing…
Our campaign to help Israeli farmers observe shmita – by planting 10,000 fruit trees before the Sabbatical Year (August 11) – has just been updated.
It now includes a special rate for those who wish to plant 3 trees, one in honor of each of the boys.
Click Here to Plant Fruit Trees in Honor of the Kidnapped Boys
If you are not able to plant, and even if you are, please take it upon yourself to do more acts of kindness – make that extra effort for the sake of the boys.
Together, through the power of prayer and good deeds, may we merit to see the swift return of our precious, righteous young men.
Thank you for standing with the people of Israel throughout these difficult times.
With Blessings of Peace,