Kanadisk pastor-ektepar siktet for flere dusin seksuelle overgrep

Pastor ekteparet Samuel og Madelaine Emerson er begge siktet for flere tilfeller av seksuelle overgrep. Foto Facebook

En 34 år gammel pastor fra Surrey i Canada er sammen med sin kone, den 37 år gamle Madelaine Emerson blitt siktet for flere dusin tilfeller av seksuelle overgrep, og kandisk politi har oppfordret flere overgrepsoftre til å stå fram, melder CBCNews. Samuel Emerson på 34 har vært pastor for Cloverdal Christian Fellowship Church har blitt tiltalt for minst 13 tilfeller av seksuelle overgrep og 11 tilfeller av seksuell berøring i den hensikt å oppnå seksuell omgang med ofrene som alle er under 16 år. Hans kone, den 37 år gamle Madelaine Emerson er tiltalt for ett tilfelle av seksuelt overgrep, samt flere tilfeller av seksuell berøring og drapstrusler mot et av ofrene.

Dette er en trist sak for alle som er engasjert i menigheten, sier en kvinne tilknyttet menigheten i kort melding via Facebook til Søkelys. I følge siktelsen skal de påståtte tilfeller av seksuelle overgrep ha skjedd i perioden 2015 og frem til mai i år da det seksuelt svært aktive ekteparet ble pågrepet. De er i ettertid blitt løslatt under strenge betingelser i påvente av rettssaken. I følge påtalemyndighetene er siktelsen mot de to urovekkende da den er relatert til en rekke seksuelle overgrep mot mindreårige og unge voksne. Mange av oss, spesielt foreldre hadde overlatt våre barn og unge til disse to, i den tro at de ville det beste for barna og ungdommen, sier foreldre i menigheten. Pastor-ekteparet har brutt denne tilliten, slår påtalemyndighetene fast. Etterforskere tror at det fremdeles finnes flere ofre og oppfordrer alle som har vært utsatt for overgrep fra paret om å stå frem. Hvis du vet om noen som har blitt utsatt for overgrep fra ekteparet, så meld fra til politiet, sier  Scotty Schumann ved Royal Canadian Mounted Police i en uttalelse.

Vi ber over dette 

 

 

“Vi er nå bedende til situasjonen som er oppstått. sier Samuel Emerson’s far, Randy Emerson som er ledende pastor i menigheten. I etterkant av skandalen har menigheten blitt redusert fra omkring 250 møtebesøkende til nå 60. “Vi er svært nedfor over dette som har skjedd og bedende over det hele,” sa senior pastoren til CBCNews. I følge faren hadde sønnen tilbrakt hele livet sitt i kirken, og hadde vært pastor i sju eller åtte år. Det var først i mai når hans sønn og svigerdatter ble arrestert at de ble klar over forholdet, og de siktede har heller ikke vært i kirken siden saken ble kjent. Selv om menigheten er hard rammet av den seksuelle skandalen forsøker menigheten å gå videre og gjør som de alltid har gjort, nemlig gi mat og hjelp til de fattige samt å strekke ut en hånd til folk som er i nød,” sier seniorpastoren som er preget av det som har skjedd. I mange kristne forsamlinger er det slik at kirkelige tjenester går i arv og forblir i de samme familier, uten at man kan være sikker på at det var Guds plan med menigheten.