“Hvit terror” i Las Vegas -mer enn 50 drept og 400 skadd i masseslakt av mennesker -Terrorgruppen IS sier at de står bak

Terrorgruppen IS hevder de står bak det dødelige angrepet i Las Vegas. Ifølge  nyhetsbyrået Amaq var den mistenkte skytteren deres «soldat». De hevder at mistenkte Stephen Paddock konverterte til islam for flere måneder siden.

Mer enn 50 mennesker er døde og minst 406 er skadd i en brutal masseskyting som rammet Las Vegas natt til mandag. Den 64 år gamle Stephen Paddock er mistenkt for massakren som i praksis var et slakt av sivile mennesker som var tilstede under en konsert. Countryartisten Jason Aldean sto på scenen da skytingen brøt ut. Det skal ha vært rundt 40.000 mennesker på festivalen, som for ettertiden vil gå over i historien som en blodig festival og pånytt vil kravet om å få bukt med våpenene bli reist. I følge de siste meldinger gjengitt av avisen Verdens Gang har terrorgruppen Islamsk Stat tatt på seg skylden for angrepet. I følge nyhetsbyrået Amaq som er kontrollert av IS var Stephen Paddock deres soldat og hadde konvertert til islam for flere måneder siden. Det er uklart hvorvidt dette stemmer

Følg tragedien i Las Vegas

9 tanker om ““Hvit terror” i Las Vegas -mer enn 50 drept og 400 skadd i masseslakt av mennesker -Terrorgruppen IS sier at de står bak

 1. I Norge er det heldigvis ikke mulig for hvermansen på plutselig innskytelse å frekventere en våpen-kiosk og hente ut halv- og hel-militære stridsvåpen.

  Enten må du være jeger eller konkurranseskytter. For sistnevntes del må man være medlem av en forening. Da har man forhåpentligvis en viss sosial kontroll over innkommende individer som etter hvert kjøper våpen. Rene krigsvåpen bør ikke selges over disk til private i disse turbulente tider.

  Uansett kan ondskap og galskap trenge igjennom sikkerhetsmaskene som med ABB. Men full frislipp som noen steder i USA kan da umulig være bra. Og denne tidligere straffedømte maniacen skulle jo aldri fått kjøpetillatelse.

 2. Enda en tragisk konsekvens av den ultraliberale og komplett naive våpenlovgivningen i Amerika.
  Etter 9/11 er ca 150.000 mennesker blitt drept av skytevåpen i Amerika, mens noen titalls av muslimske terrorister.
  Trump og de andre republikanerne vil fortsatt ha fritt fram med våpen, også automatvåpen. Men, muslimene må de stanse fra å komme inn i landet. Så hører de på NRAs ualminnelig tåpelige slagord: “det er ikke våpenet som dreper, men mennesket som trykker på avtrekkeren…”.
  Med den logikken må jo alle land, diktaturer, militsagrupper, terrorgrupperinger, kalifatet få atombomber. For det er jo ikke atomvåpen som dreper, men den personen som trykker på knappen.
  Det var det med strutsen…

  • Jeg er tilbøyelig til å være enig i at noen innstramninger i den amerikanske våpenloven kan være nødvendig.
   Ingen trenger et militært automatvåpen for å forsvare seg selv og sitt hus.
   Jeg stiller meg bak de som ønsker å forby at almennheten skal besitte automatvåpen.
   Samtidig er det jo et tankekors at vi her i Norge er fullstendig ubeskyttet dersom terror skulle ramme oss.
   Tenk om noen av de unge på Utøya hadde hatt et våpen slik at de kunne ha skutt ABB før han fikk massakrert så mange?
   Selv politiet har ikke generell bevæpning engang, og som oftest er politiet mer opptatt av å bøtelegge folk som har glemt bilbelte enn å være synlig i bybildet. I realiteten står vi nokså ubekyttet når terror rammer, og terroristene trenger jo bare en bil eller en buss for å ta livet av skarer av mennesker.

 3. Er hundre prosent sikker på at det ikke blir noen endring i den vanvittige våpenliberalismen. Til det er våpenlobbyen og frihetsfanatismen for sterk. Alle skal ha rett til å drepe alle hvis de mener det tjener dem selv.

  Ser for øvrig at TV-pastoren Pat Robertson mener massedrap og vold skyldes manglende respekt for Trump og Gud. Trodde tvert om israelittenes mordergud elsket folkemord og andre tøffe tak? Eller tar Bibelen feil?

 4. Norge er vel et av de landene i verden hvor det er flest våpen per innbygger. Likevel er vi et av de landene i verden med færrest drap. Flest drap i Norge utføres vel også med andre våpen enn skytevåpen. I Norge er det klare regler for hvem som kan eie våpen, oppbevaring av våpen og hvordan man kan frakte våpen fra sted til sted. USA sine våpenlover henger ikke på greip. Å gå med automatvåpen på butikken er galskap. Barn dreper sine foreldre fordi de får tilgang til våpen. Folk skyter først og spør etterpå.

  Søkelys viser her at du mangler fullstendig gangsyn på våpen. Du har ikke snøring. Ungdommer med våpen? Hva ville skjedd da? Jo, man ville hatt samme tilstander som i USA, skoleskytinger, massakre, barn og unge som ved uhell skyter sine foreldre, søsken og lekekamerater.

  USA er ubeskyttet mot terror. Las Vegas er jo siste eksempel på det. En mann rekker å drepe 59 personer og skade over 500. Politiet er bevæpnet og sikker halve Las Vegas. Hadde det noe å si for utfallet?

  • Politiet i USA har flere ganger påpekt at våpen ikke nødvendigvis beskytter mot overfallspersoner. Et av problemene er ofte at den angrepne blir fravristet sitt våpen av overfallspersonen og i verste fall skadet og drept selv med sitt eget våpen.

   Skal våpenet ha noen verdi mot en som angriper deg må du være villig til selv å skyte først. Og akkurat det sitter langt inne for vanlige, fredelige mennesker. Selv i krig hører vi historier om utkommanderte soldater i skyttergravene som bare har skutt over fienden for å slippe å bli en drapsmann.

   Men at ikke engang trente politifolk skal bære våpen i Norge blir det nok snart slutt på med denne raske voldsutviklingen.

  • Politiet i Norge bør bære våpen. Men de må samtidig få mer trening med våpenet, så man slipper slik uvettig behandling av våpen som det har vært de siste årene, med flere vådeskudd og ladde våpen i ulåst bil osv. Gjør som militæret og bruk våpenet hver dag.

  • Et godt poeng Vista Bella. For som du påviser er våpen uten trening med det livsfarlig.

   Som en i beredskapstroppen sa: Blir du tatt av en terrorist er du trygg inntil politiet kommer.

   Mange innen vårt nye blandede “dialogpoliti” liker ikke våpen. En uvitende politibetjent tok ladegrep etter jobb for å tømme kammeret for patronen som alltid ligger kamret klar for skudd. Så siktet han på en politikvinne og trakk av for å spenne ned rekylfjæren. Da smalt det og kulen fant veien til kollegens ben. Hvorfor? Han tok ikke ut magasinet først, og tjenestevåpenet ble ladet på ny.

   Hadde en sivil jeger gjort noe slikt hadde vedkommende aldri fått eie våpen igjen.

 5. Det store spørsmålet som har dukket opp her er; hva gjorde Rune Edvardsen i Las Vegas? Jeg er selv fast giver til Troens Bevis, og håper ikke Rune gambler bort giverkronene på Casino?? Eller har han vekkelsesmøter blandt de frafalne i denne “syndens by”?

Det er stengt for kommentarer.